SKUPI SAVJETI

Bivša tvrtka Ante Ramljaka od Agrokora svakog tjedna naplaćuje 243.000 kuna

30.01.2018 u 19:13

Bionic
Reading

Tvrtka Texo Management u kojoj je do imenovanja za Vladina povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila je s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, ugovor o savjetovanju krajem travnja 2017. godine

Kako saznaje Jutarnji list, bivša tvrtka Ante Ramljaka svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od oko 243.000 kuna. Račune potpisuje direktor Texo Managementa Tomislav Matić koji slovi za jednog od Ramljakovih najvažnijih ljudi u koncernu.

Matić i Ramljak prethodno su bili partneri u spomenutoj tvrtki sve do trenutka kad je Ramljak imenovan Vladinim povjerenikom u Agrokoru.

Tvrtka Texo Management je u Agrokoru angažirana kao podizvođač savjetnika za restrukturiranje tvrtke AlixPartners

Iz AlixPartnersa su na pitanje o angažiranju Texo Managementa odgovoriili da su oni 'prepoznali da je zbog složenosti situacije, njene političke osjetljivosti i gospodarskog značaja procesa, bilo važno naći i angažirati specijalizirane domaće savjetnike koji će pružiti podršku u ostvarivanju restrukturiranja te osigurati kako poznavanje jezika tako i sve vještine potrebne za obavljanje zadatka'.

'Svi domaći savjetnici koji su na kraju angažirani imaju značajno iskustvo kojim pridonose postupku. Ono seže od obrazovanja na sveučilištima Harvard i Bocconi, preko dugogodišnjeg rada za ugledne međunarodne tvrtke kao što su JP Morgan, Morgan Stanley, Deutsche Bank i Lazard, te uključuje iskustvo stečeno u praksi na nizu projekata restrukturiranja', navodi se u odgovoru iz AlixPartnersa te dodaje da su cijene koje im lokalni savjetnici naplaćuju konkurentne.

  • +43
Ramljak je u Texo Managementu radio od travnja 2014. sve do dolaska u Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic