TAJANSTVENI MINISTAR

Beroš: Izbori za gradonačelnika Zagreba? Uvijek postoji opcija

11.05.2020 u 19:12

Bionic
Reading

Reporterki RTL-a na kavi je ministar zdravstva Vili Beroš otkrio iz svoje perspektive 77 dana borbe s virusom, ali i političke ambicije zbog kojih bi mogao biti zabrinut Milan Bandić. Prenosimo najzanimljivije dijelove intervjua

Vi ste prije popuštanja kao sjekirom zaustavili puno toga, gospodarstvo je stalo. Nismo se smjeli razboljeti ako to nije bila korona, nismo mogli živjeti, putovati, sad kad gledate je li to bilo prerigorozno?

Ne slažem se s vama baš da smo to nožem odrezali, te su mjere bile balansirane. Iz dana u dan smo o njima razmišljali, one jesu restriktivne u konačnici, međutim, upravo to je polučilo ovakav epidemiološki rezultat.

Ono što vas čeka jednom kad se stožer ugasi je ono s čime su se borili svim ministri zdravstva do vas u većem obujmu nego što su oni mogli i zamisliti, a to su liste čekanja – kako ćete vi srediti bolnički sustav jednom kad korona prođe?

Moram reći da jedva čekam uhvatiti se s time u koštac. Već je u tijeku jedna sistemska analiza onoga što je bilo napravljeno i na osnovu tih elemenata nadam se da ćemo biti u mogućnosti unaprijediti cijeli bolnički sustav. Dakle, nije samo riječ o listama čekanja, riječ je o organizacijskom modelu i primarne zaštitne zaštite i bolnica i financiranja. Tako da su to sve elementi s kojima se jedva čekam suočiti, a koliko ću biti uspješan ćemo vidjeti, ali neke elemente i energiju imam.

  • +18
Vili Beroš Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Vašu početnu uspješnost su zapravo ljudi pohvalili, crtala su vas djeca kako super heroje, Crodemoskop vas je prošli mjesec stavio na prvo mjesto najpopularnijeg političara, a ovoga puta ste ipak pali za duplo, na 3. mjesto. Što se dogodilo?

Pa kao prvo, zahvalio bi svima koji su mi dali suport na taj način. Ali, ja sam liječnik, želim biti funkcionalan i želim u onome što radim biti najbolji. Tako je bilo s koronom, a bit će i nakon korone. Ostavit ćemo i dalje našim građanima i građankama da me ocjenjuju, a ja ću nastojat biti najbolji mogući.

A hoće li vas moći ocijeniti i na lokalnim izborima? Želite li biti gradonačelnik Zagreba?

O tome još nismo razgovarali, te teme su pred nama u dužem vremenskom periodu.

Ali vidite se u politici?

Pa gledajte prvenstveno sam liječnik i ministar zdravstva i želim biti krajnje funkcionalan u resoru, ali isto tako trebate znati da sam član Vlade, dio HDZ-a i provodim njihovu politiku i da ću ukoliko mi stranka dodijeli neke druge zadatke, ako budem smatrao da ih mogu izvršiti, pristati na to u interesu hrvatskih građana.