NEOČEKIVANI OBRAT

Beogradski NCA novi strateški partner Magme

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 27.12.2010 12:02
  • Objavljeno 27.12.2010 u 09:52
Magma

Magma

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sasa Midzor Sucic

Beogradski NCA Investment Group u vlasništvu Slobodana Vučičevića postaje novi strateški partner Magme kroz kupnju većinskih udjela u pet Magminih tvrtki kćeri. Realizacija cjelokupne transakcije vrijedne 24,66 milijuna eura (182,16 milijuna kuna) bit će izvršena do kraja veljače iduće godine

Nakon rasprave o ponudama investitora zainteresiranih za strateško povezivanje, Nadzorni odbor Magme prihvatio je ponudu NCA Investment Groupa iz Beograda (NCA IG) za kupnju 51 posto udjela u Magminim tvrtkama kćerima Magma International d.o.o. Beograd, Magma B d.o.o. Sarajevo, Kozmolina d.o.o. Beograd, Adria Design d.o.o. Zagreb i novom društvu ND d.o.o. iz Zagreba, te je o istom potpisan Sporazum o razumijevanju.

Vlasnik NCA IG-a je bivši šef Droga Kolinske

Većinski vlasnik NCA Investment Grupe je Slobodan Vučičević, srpski biznismen, najpoznatiji kao dugogodišnji šef slovenske Droge Kolinske, koju je ove godine preuzela Atlanitc grupa Emila Tedeschija. Vučičević je osnovao NCA 2005. godine, a tvrtka je najviše ulagala u turizam, medije i prehrambenu industriju.

Ugovorena kupoprodajna cijena navedenih udjela iznosi 21,6 milijuna eura (159,56 milijuna kuna). Nakon stjecanja navedenih udjela NCA IG i Magma će izvršiti dokapitalizaciju društva Adria Design d.o.o. iz Zagreba sa šest milijuna eura (44,32 milijuna kuna), uz zadržavanje istih omjera udjela.

Realizacija cjelokupne transakcije u iznosu od 24,66 milijuna eura (182,16 milijuna kuna) bit će izvršena u razdoblju od 27. prosinca 2010. do 28. veljače 2011.

U dodatnom priopćenju se ističe da predmet kupoprodaje ugovorene transakcije nije društvo Magma d.d. već udjeli u njenim tvrtkama kćerima što znači da vlasnička struktura društva Magma d.d. ostaje nepromijenjena.

Nadzorni odbor je utvrdio da je društvo NFI EMPiK MEDIA FASHION S.A., Poljska (EMF), koje je 16. studenoga 2010. dostavilo inicijalnu uvjetnu ponudu za dokapitalizaciju Magme d.d., dostavilo novu uvjetnu ponudu koja je u financijskom i poslovnom smislu lošija od ponude NCA IG iz Beograda

U priopćenju se ističe da je NCA IG strateški investitor u dijelu asortimana namijenjenog djeci te je za očekivati da će razvoj brendova kojima je Magma u proteklih 20 godina osigurala lidersku poziciju na tržištima Hrvatske, BiH i Srbije dobiti novi zamah.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi