GOTOV POSAO

BAT dovršio preuzimanje TDR-a

30.09.2015 u 16:01

Bionic
Reading

British American Tobacco (BAT) završio je preuzimanje Tvornice duhana Rovinj (TDR), izvijestila je u srijedu Adris grupa.

Time je u cijelosti realiziran ugovor koji su 30. svibnja potpisali predsjednik Uprave TDR-a, ujedno i član Uprave Adris grupe, Mato Zadro i predstavnici BAT-a, navodi se u priopćenju.

Prema kupoprodajnom ugovoru, BAT je, uz TDR, preuzeo i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu te udio u Tisku.

Transakcija je, nakon odbitka obveza TDR-a, iznosila 505 milijuna eura.

Kako stoji u ugovoru, novi se vlasnik obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od trenutka preuzimanja, podsjećaju iz Adris grupe.

Zadro napušta upravu Adrisa

BAT je drugi svjetski proizvođač duhanskih proizvoda koji je prisutan na više od dvjesto svjetskih tržišta, a lider je na više od 60 tržišta. U svom portfelju ima više od dvjesto brendova, od čega je pet globalnih, kaže se u obavijesti.

"Preuzimanjem TDR-a, BAT će osnažiti svoju prisutnost u ovom dijelu Europe. Tomu će zacijelo pridonijeti iskustvo i znanje TDR-ovih stručnjaka, regionalno prepoznatljivi TDR-ovi brendovi te jedna od tehnološki najsuvremenijih tvornica u regiji", navode iz Adris grupe.

Ta je kompanija putem Zagrebačke burze izvijestila i da Mato Zadro zaključno s današnjim danom prestaje biti član Uprave Adris grupe.