karijere

[FOTO] Barbara Dorić nakon smjene u Ini postala šefica investicija i specijalnih projekata u Fortenova grupi

23.03.2023 u 08:58

Bionic
Reading

Barbara Dorić, jedna od troje hrvatskih menadžera u Upravi Ine koje je smijenila Vlada nakon otkrića afere teške milijardu kuna, preuzima posao direktorice investicija i specijalnih projekata u Fortenova grupi, doznaje N1 televizija

'Gđa. Dorić ima značajno stručno i akademsko iskustvo iz područja energetike te preko dvanaest godina iskustva na rukovodećim pozicijama i vođenju investicijskih projekata u korporativnom i javnom sektoru. S obzirom na globalne energetske izazove te važnost provođenja Europskog zelenog plana u korporativnom sektoru, pored planiranih investicija unutar Fortenova grupe, investicije u projekte energetske učinkovitosti i obnovljive izvore energije jedan su od prioriteta, a svojim kompetencijama u tom području, gđa. Dorić daje značajan doprinos našem timu', pojasnila je za N1 glasnogovornica Fortenova grupe, Anja Linić Sikavica.

Barbara Dorić je postala članica Uprave Ine u proljeće 2020. godine, u vrijeme kada je nadležno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja vodio ministar Tomislav Ćorić, a njezina je karijera još od 2012. godine bila vezana uz politiku, piše N1.

Tada je, nakon konzultantskog staža u privatnoj tvrtki, zaposlena u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija koji je osnovao potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, a šef Centra bio je Ante Ramljak, kasnije poznat kao prvi povjerenik Vlade u operaciji preuzimanja Agrokora putem lex Agrokora.

  • +12
Barbara Dorić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL