AKCIJSKA PRODAJA

Bandićeve stanove ne žele ni po 1.060 eura

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Takozvane Bandićeve stanove, izgrađene u zagrebačkom naselju Sopnica-Jelkovec prema zagrebačkom modelu stanogradnje, nitko ne želi kupiti čak ni po cijeni četvornog metra od 1.060 eura, što je najpovoljnija cijena u Zagrebu za novogradnju

Taj je iznos kao početnu cijenu za 35 stanova ponudio državni APN (Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama). No iako su oni 235 eura jeftiniji po četvornome metru od stanova koje u istom naselju u Sesvetama prodaje Zagrebački holding, nije prodan nijedan stan.

U toj prvoj javnoj ponudi APN-a našli su se stanovi površine od 77,33 do 106,05 četvornih metara. Prema službenim informacijama iz APN-a, za te stanove zanimalo se 57 građana, a njih 12 došlo ih je pogledati. Međutim, do 1. listopada, do kada je trebalo dati ponudu, nije stigla nijedna. Ušteda koju bi kupci ostvarili nije baš mala. Primjerice, za najmanji ponuđeni stan, ako ga kupi po početnoj cijeni, kupac bi platio 18.172 eura manje nego da isti takav stan kupuje od Zagrebačkog holdinga. Kupnjom najvećega ponuđenog stana uštedio bi gotovo 25.000 eura.

U Zagrebačkom holdingu su bili ljuti kada je APN ponudio znatno niže cijene od njih, ali propast APN-ova natječaja ne vide kao otežavajuću okolnost za prodaju svojih, skupljih stanova. 'Mi osiguravamo znatno nižu kamatu na kredite i on se odobrava samo kao hipoteka za stan, što je povoljnije nego na tržištu. APN ne može osigurati takve uvjete. Zato vjerujemo da ćemo prodati stanovene spuštajući cijenu od 1.295 eura za četvorni metar', rekao je Zdravko Jurić, voditelj podružnice Stanogradnja u Holdingu. Untoč tome i, kako kaže, postojanju interesa u posljednjih mjesec dana nisu prodavali izgrađene stanove. Još ih je oko 60 slobodnih.

APN-u će, inače kao kompenzaciju za 77 milijuna kuna vrijednu projektnu dokumentaciju na gradnji tog naselja, Zagrebački holding predati 128 stanova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi