VIŠE NIJE U POTEŠKOĆAMA

AZTN: obustava postupka ocjene potpora za restrukturiranje Uljanika

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 25.02.2011 23:18
  • Objavljeno 25.02.2011 u 20:11
Uljanik

Uljanik

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Srećko Nikolić

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je da u slučaju pulskog Uljanika obustavlja postupak ocjene potpora za restrukturiranje, jer je utvrdila da se to brodogradilište više ne smatra poduzetnikom u teškoćama te da su sporazumom o uređenju imovinsko-pravnih pitanja između Vlade i Uljanika riješena i pitanja povrata nezakonitih državnih potpora dodijeljenih bez odobrenja AZTN-a u razdoblju od ožujka 2006. do studenog 2010. godine

Temeljem Odluke Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, donesene na jučer održanoj sjednici, Agencija je u postupku odobravanja državne potpore za restrukturiranje poduzetnika Uljanik Brodogradilište, na zahtjev Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, donijela zaključak o obustavi predmetnog postupka, navodi se u priopćenju koje je AZTN objavila na svojim internet stranicama.

Razlog tomu je, kako se navodi, činjenica da je Agencija iz dostavljenih financijskih i drugih izvješća o poslovanju poduzetnika, utvrdila da se poduzetnik Uljanik d.d. više ne smatra poduzetnikom u teškoćama, a da su zaključivanjem Sporazuma o uređenju imovinsko pravnih odnosa između Republike Hrvatske i Uljanik Brodogradilišta, zaključenog 25. studenoga 2010., uređena međusobna imovinsko pravna pitanja između Vlade i Uljanika, koja između ostalog, uključuju i povrat nezakonitih državnih potpora, dodijeljenih bez odobrenja Agencije u razdoblju od 1. ožujka 2006. do dana potpisivanja Sporazuma.

'Na taj način, može se smatrati da je riješeno i pitanje povrata nezakonito dodijeljenih potpora te više nema uvjeta i razloga za vođenje postupka ocjene. Također, zaključenjem Ugovora o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - brodogradilište Uljanik, od 18. siječnja 2011., to će brodogradilište ubuduće plaćati koncesiju za korištenje pomorskog dobra po tržišnim uvjetima koji ne uključuju državnu potporu', navode iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi