RIVIERA CENTAR

Austrijanci u Opatiji predstavili projekt od 120 mil. eura

10.09.2014 u 14:16

Bionic
Reading

Projekt 'Riviera centar', ukupne vrijednosti procjenjene na više od 120 milijuna eura, koji će na predjelu Kuk u Opatiji ostvariti austrijski ulagači, predstavljen je danas u opatijskoj Vili Angiolini

Projekt tog multicentra predstavili su investitori iz Austrije - izvršni direktor investicijskog fonda MOF Immobilien i direktor KUK Projekta Martin Kutschera te arhitekt Dario Travaš, dok je o značaju tog ulaganja za razvoj Opatije govorio gradonačelnik Ivo Dujmić.

Martin Kutchera istaknuo je da će 'Riviera centar' imati jedinstven položaj i pogled na Kvarnerski zaljev, a uklopit će se u lokalno i mediteransko ozračje. Osim trgovačkog centra, imat će hotel, zdravstveni centar, uredske prostorije, garaže, restorane, igrališta i drugo, na ukupno izgrađenih oko 120.000 četvornih metara i pet etaža.

Projekt je sada u fazi planiranja, prve dozvole su ishodovane, a ostvarit će se u sljedeće dvije godine, rekao je, naglašavajući da je s lokalnom i područnom upravom ostvarena profesionalna suradnja i partnerstvo.

Po riječima Kutchere, KUK Projekt provodi projekt i planira izgradnju 'Riviera centra'. To je tvrtka kćer fonda MOF Immobilien, u kojem su međunarodni i austrijski investitori - Generali Versicherung, Raiffeisen Oberösterreich, Volksbank, Immofinanz, Oberösterreichische Lebensversicherung te BOP Immobilienholding.

Pojasnio je da je BOP Immobiliengruppe međunarodna tvrtka za nekretnine, koja je odgovorna za razvoj 'Riviera centra'. Ima višegodišnje iskustvo na hrvatskom tržištu i dosad je ostvarila gotovo 20 projekata, od poslovnih zgrada do trgovačkih centara, odnosno investicija vrijednih ukupno više od 300 milijuna eura.

Gradonačelnik Ivo Dujmić rekao je da gradska uprava s KUK Projektom potpisala ugovor o provedbi novog velikog projekta, kojim je preuzela dio obveza koje su preduvjet da ulagač započne ostvarivati svoje obveze, također preuzete ugovorom, i da započne s investicijom.

Gradska uprava obavit će pripremne administrativne poslove i započet izgradnju prometnice koja će, među ostalim, biti i prilazna cesta do novog centra, a austrijski partner sufinancirat će dio pripremnih poslova za izgradnju ceste. Dujmić je naglasio da će lokalna i regionalna samouprava učiniti sve da što prije i kvalitetno ispuni sve preuzete obveze te da su novi ulagači dobrodošli u Opatiju.