dan na burzi

Atlantska plovidba dobitnik dana drugi dan zaredom

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

Domaće tržište kapitala je u srijedu zaključilo s mješovitim izvedbama dioničkih indeksa, dok je likvidnost ojačala

Indeks CROBEX je nastavio s pozitivnim izvedbama, pri čemu je porastao 0,4 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,02 posto. Sektorski gledano, opet je najviše profitirao indeks transportnog sektora, koji je porastao 3,9 posto, dok je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s padom od 2,5 posto.

Ukupno je protrgovano oko 10,4 milijuna kuna, pri čemu su tri izdanja prikupila milijunski promet. U fokusu ulagača su se našle dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,8 milijuna kuna oslabile 2,3 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Atlantske plovidbe, koje su na prometu od 1,2 milijuna kuna nastavile svoj pozitivan niz na krilima rasta vozarina, i to s rastom cijene od 6,1 posto, čime su osigurale titulu dobitnika dana drugi dan zaredom.

Među milijunaše se ugurala i dionica Ericsson Nikola Tesle također s ostvarenim prometom od 1,2 milijun kuna čija je vrijednost porasla 1,2 posto.

Dobre izvedbe su imale i dionice Vira i Maistre, čije su cijene ojačale redom 2,8 posto i 2,7 posto. Na strani gubitnika, dionice Instituta IGH su potonule 4,6 posto s prometom od 88 tisuća kuna. Loš dan su imale i dionice Ingre i Saponije, koje su izgubile 3,5 posto i 3,4 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana: Atlantska plovidba d.d. +6,07% 297,00

Gubitnik dana: Institut IGH d.d. -4,58% 125,00

CROBEX +0,35% 1.923,39

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!