OTVORENJE 5. STUDENOG

Arena Centar dobio uporabnu dozvolu

11.10.2010 u 12:32

Bionic
Reading

Trgovačko-zabavni 'Arena centar' dobio je uporabnu dozvolu te sada ima sve potrebne dozvole za otvaranje koje je planirano za 5. studenoga, priopćeno je iz TriGranita koji je u gradnju Centra investirao 244 milijuna eura

Arena Centar smješten je na jugozapadnom ulazu u Zagreb, pored dvorane Arena Zagreb. Prostire se na 175.000 kvadratnih metara bruto razvijene površine s ukupnom površinom za iznajmljivanje od oko 60.000 kvadratnih metara.

Posjetiteljima će ponuditi 10 velikih te 200 malih i srednjih trgovina. Imat će najveći hipermarket u Hrvatskoj površine 10.000 kvadratnih metara, prvo IMAX kino u regiji, CineStar multipleks kina sa sedam dvorana, dvije ekskluzivne kino dvorane, kuglanu te mnogo drugih zabavnih i gastronomskih sadržaja. Posjetiteljima Centra na raspolaganju će biti 3.500 parkirnih mjesta.

Gradnja centra počela je u srpnju prošle godine, a glavni izvođač radova je MI Grupa koju čine hrvatske građevinske tvrtke Mucić & Co., Međimurje graditeljstvo i Tromont. Stručni nadzor nad radovima obavljao je IGH, a koordinirao TriGranit.