CILJANA CIJENA 260 KUNA

Analitičari preporučuju kupnju dionica HT-a

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 03.05.2012 14:51
  • Objavljeno 03.05.2012 u 14:51
T-HT Hrvatski telekom slika za korištenje službena

T-HT Hrvatski telekom slika za korištenje službena

Izvor: tportal.hr / Autor: Mladen Lončar

Analitičari austrijske Raiffeisen banke preporučuju investitorima kupnju dionica Hrvatskog Telekoma, a ciljanu cijenu podigli su sa 235 na 260 kuna

'Povisili smo dosadašnju preporuku za dionicu HT-a s 'držati' na 'kupiti' i zbog toga što je cijena te dionice u ovoj godini pala za više od šest posto, a da nije bilo nikakvih vijesti koje bi uzrokovale taj pad', piše analitičar Jindrich Svatek u analizi.

Pored neobjašnjivog pada cijene dionice, u analizi se kao glavni razlog za kupnju ističe rast procijenjene dobiti jer su rezultati u posljednjem tromjesečju 2011. bili bolji od očekivanih.

Analitičari RBA očekuju povoljnije gospodarsko okruženje nakon ulaska Hrvatske u EU sredinom 2013. godine, do kada se, između ostaloga, očekuje ukidanje poreza na usluge mobilne telefonije. S druge strane, očekuju i slabljenje intenzivne konkurentske borbe na tržištu mobilne telefonije jer će se operateri orijentirati na to da dosadašnje 'pre-paid' korisnike pretvore u 'post-paid' i na taj način povećaju profitabilnost tog prezasićenog tržišnog segmenta.

S obzirom na postojeće trendove, analitičari Raiffeisen banke smatraju da HT u iduće dvije godine može održati razinu dividende od 22 kune po dionici, što pri trenutnim razinama cijena osigurava atraktivan dividendni prinos iznad 10 posto.

Kao otežavajući faktor za poslovanje HT-a ističe se sve teže regulatorno okruženje zbog kojeg su zaustavljene investicije u svjetlovodnu infrastrukturu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi