PREVELIKI DUGOVI

Američkom Reader's Digestu prijeti stečaj

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 18.08.2009 15:21
  • Objavljeno 18.08.2009 u 14:47
Reader's Digest

Reader's Digest

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Američka medijska tvrtka Reader's Digest, izdavač istoimenog magazina, postigla je sporazum s većinom glavnih investitora za reprogramiranje svog duga od 2,2 milijarde promjenom u vlasničke udjele. Plan za spas kompanije sad još mora odobriti stečajni sud

Iako se nalazi na rubu bankrota, predsjednica i izvršna direktorica Digesta Mary Berner, kaže da se to neće odraziti na njihove podružnice u Aziji, Africi, Južnoj Americi, Australiji, Novom Zelandu i Europi, uključujući i Hrvatsku.

'U pregovorima smo s vjerovnicima i većina njih je već prihvatila naš plan izlaska iz krize. To neće utjecati na naše zaposlenike, na prodavače, to ne znači da ćemo prodati većinu naše imovine. Biznis se nastavlja', kaže Berner.

Časopis Reader's Digest utemeljen je 1922. i trenutačno ima ogranke u 44 zemlje. U Hrvatskoj izlazi od travnja 2006. u suradnji s Mozaik knjigom.

U sklopu prodajnih akcija, Mozaik i Digest organiziraju nagradne igre, a iz zagrebačke tvrtke tvrde da se igre financiraju iz njihovih sredstava za promociju te da su zbog toga sredstva za nagradni fond zajamčena i rezervirana unaprijed te nisu ni u čemu ovisna uz postupak sanacije američkog Reader's Digesta.

'Naši čitatelji neće osjetiti nikakve promjene. Mozaik je za Reader's Digest vezan licencnim ugovorom i potpuno smo neovisni. Osim toga mi surađujemo s europskim dijelom kompanije i nemamo direktne veze s SAD-om', kaže Goran Miletić, glavni urednik hrvatskog Digesta koji, prema njegovim riječima, ima oko 50.000 pretplatnika i u odnosu na stanje u zemlji odlično posluje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi