OBILAZAK ISTRE

Američki turistički agenti u inspekciji na Brijunima

15.10.2021 u 15:36

Bionic
Reading

U sklopu petodnevnog upoznavanja Istre, turističke agentice iz Sjedinjenih Američkih Država obavile su inspekciju ponude na Brijunima. Američke agentice mahom su članice prestižnih turističkih udruženja a posjet Brijunima obavile su u sklopu petodnevnog obilaska Istre, na poziv i u organizaciji agencije RealCroatia

“Ovo je doista zanimljiv otok. Nisam očekivala da jedna destinacija ima i toliko povijesnih znamenitosti, predivnih vizura i organiziranih aktivnosti. A tek dinosauri, to nisam očekivala na Brijunima!”, kaže Carrie Mahoney, savjetnica za luksuzna putovanja i vlasnica agencije koja posluje u sklopu udruženja za luksuzni turizam Travel Experts.

Treći je ovo FAM (Familiarization Trip - put upoznavanja lokacije) koji je za partnere iz SAD-a organizirala RealCroatia. U ponedjeljak je okončan devetodnevni FAM koji je također organiziran u Istri, dok su u travnju američke agentice obavile inspekcije na potezu od Zagreba do Dubrovnika.

“Procjenjujemo da će Istra biti “sljedeća velika stvar” koju ćemo nuditi američkim turistima. Oni su ljudi koji prije svega žele doživjeti destinaciju u koje su došli, steći autohtona iskustva. Žele na kratko uroniti u novu kulturu, doživjeti nešto što će im ostati ugodno sjećanje. A to nisu zlatna pipa, sapunčić i šlape iz hotela, nego komunikacija i iskustvo s ljudima.“, kaže Anna Maria Frid, koja je domaćin putovanja.

„Goste dobivamo na preporuku partnera iz Amerike, koje ovakvim putovanjima moramo uvjeriti u kvalitetu ponude. Teško se stječe njihovo povjerenje. Sve je to ozbiljan trud i značajna financijska ulaganja koja sami pokrivamo, ali sudeći po dojmovima agenata i gostiju trud nam se isplatio“, kaže direktorica agencije RealCroatia Petra Gracin, napominjući da uz osobni kontakt važno i održavati image nastupima na ključnim sajmovima, poput ILTM-a u Cannesu, L/A Miami, ali i nizu manjih sajmove koji su ove godine bili održani u digitalnom obliku.

Agentice iz Sjedinjenih Američkih Država boravit će u Istri do nedjelje.