središnja i istočna Europa

Allianz i UniCredit potpisali ugovor o strateškom partnerstvu u bankoosiguranju

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 05.06.2018 12:35
  • Objavljeno 05.06.2018 u 12:35
Allianz

Allianz

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Allianz Grupa i UniCredit potpisali su dugogodišnji ugovor o suradnji za područje središnje i istočne Europe (CEE). Ovim ugovorom, koji stupa na snagu drugom polovicom 2018., UniCredit postaje Allianzov ekskluzivan partner u prodaji životnog osiguranja, osiguranja imovine te osiguranja od nezgode u Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Slovačkoj

Unicreditovi klijenti u zemljama središnje i istočne Europe imat će jednostavan pristup Allianzovim proizvodima osiguranja preko UniCreditove široke mreže podružnica i digitalnih platformi. Partnerstva na lokalnim razinama postupno će se implementirati u skladu s lokalnim zakonskim odredbama.

„Naša ekspertiza u području osiguranja donijeti će nove prednosti i koristi klijentima UniCredita u zemljama središnje i istočne Europe u kojima raste potražnja za životnim osiguranjem, osiguranjem imovine te osiguranjem od nezgoda. Kao jedan od vodećih svjetskih osiguravatelja možemo ih zaštititi te im dati dodatnu sigurnost i potporu u ključnim trenutcima njihovih života. UniCredit i Allianz dijele posvećenost daljnjem rastu u središnjoj i istočnoj Europi i zadovoljstvo nam je što je UniCredit odabrao Allianz kao pružatelja najboljih rješenja za svoje klijente. Ovo partnerstvo vidimo kao potvrdu naše uspješne strategije u središnjoj i istočnoj Europi.“, rekao je Petros Papanikolaou, regionalni direktor Allianz SE-a za središnju i istočnu Europu.

„Ovo će partnerstvo dodatno poboljšati ponudu UniCredita pružanjem čitave palete proizvoda za životno i neživotno osiguranje, kao i posebne usluge našim individualnim i malim poslovnim klijentima koju im možemo dati zahvaljujući našoj vodećoj poziciji u regiji te snazi brenda i sposobnostima Allianza“, rekao je Carlo Vivaldi, direktor Odjela za srednju i istočnu Europu u UniCreditu.

Središnja i istočna Europa tržišta su koja industriji osiguranja nude mogućnost za značajan rast u nadolazećim godinama. Stope penetracije značajno su niže od onih u zapadnoj Europi, pa se očekuje da će bankovno osiguranje biti važan distribucijski kanal za zatvaranje tog jaza u nadolazećim godinama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!