PREDSTAVLJEN I TIM

AlixPartners preuzima restrukturiranje Agrokora

Bionic
Reading

Konzultantska kuća AlixPartners preuzimanje restrukturiranje Agrokora, potvrđeno je danas iz najveće domaće privatne kompanije

'Odabir kompanije AlixPartners rezultat je pozivnog natječaj za savjetnika za restrukturiranje s međunarodnim referencama među kojima se, uz njih, natjecalo još pet respektabilnih međunarodnih kompanija - McKinsey, BCG, EY, KMPG i Roland Berger. Nakon što je izvanredna Uprava Agrokora ocijenila sve ponude i dala preporuku za najbolju, odabir je potvrdilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta', priopćeno je iz Agrokora. 

AlixParnters radili su na restrukturiranju belgijskog trgovačkog lanca Delhaize, General Motorsa, Parlamata U.S.A., Vion Food Group i mnogih drugih kompanija. 

Ključni ljudi koji će raditi s Antom Ramljakom na spasu Agrokora biti će: Alastair Beveridge, Albert Stein, Bernd Brunke i Rainer Bizenberger.

Nove savjetnike predstavio je Ramljak: 'Radi se o kompaniji AlixPartners koja će nam pomoći na ovom poslu koji je pred nama i pomoći u donošenju poboljšanja operativnog poslovanja kompanija. Njihovi predstavnici su u kompaniji od jučer i u sljedećih 12 mjeseci očekujem da ćemo završiti ovaj proces'.

Rekao je i kako će nakon 10. lipnja biti poznato kolike su točno tražbine od Agrokora. Projekcije o iznosu duga postoje, no Ramljak ih nije htio iznositi.

Samo restrukturiranje Agrokora trebalo bi biti gotovo do listopada ili studenog, u međuvremenu revizori trebaju napraviti reviziju poslovanja za 2016. Ramljak je dodao da ako se probije rok od 12 mjeseci postoji opcija da se njegov mandat produlji za još tri mjeseca.

Što se tiče Alixa, Ramljak je završio: 'To je jedna od pet najvećih kompanija za restukturiranje na svijetu. Svakodnevno se suočavaju s ovakvim problemima nekad na većem, nekad na manjem nivou. Dosta su veliki optimisti da ćemo ovaj slučaj dovršiti do kraja'.