Udruga Glas poduzetnika

'Ako nas zatvarate, nadoknadite nastalu štetu!'

06.11.2020 u 13:05

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji donose se rigorozne epidemiološke mjere, zatvaraju se objekti, ograničava se rad. Udruga Glas poduzetnika smatra kako je sasvim logično da se, u tom slučaju, nadoknadi poduzetnicima šteta nastala zatvaranjem, ističe se u priopćenju iz te udruge

Udruga Glas poduzetnika podržava vlasnicu TTS sportskog centra Miju Ivanković iz Varaždina koja se odlučila usprotiviti novim mjerama koje su donesene u Varaždinskoj županiji.

'Danas će se održati okupljanje u 18 sati ispred TTS sportskog centra kojim ćemo podržati našu članicu, ali i sve ostale djelatnosti kojima je onemogućen rad prema prijedlogu Stožera civilne zaštite Varaždinske županije. Naime, od subote 7. studenog, u Varaždinskoj županiji uvode se najstrože mjere u Hrvatskoj. Namjerava se zabraniti rad sportskim dvoranama, a rad ugostiteljskih objekata ograničava se do 22 sata. Navedenim mjerama u potpunosti je zabranjen rad cjelokupne event industrije, sportskih događanja te su onemogućena svadbena slavlja. Na današnjem okupljanju podržat ćemo cjelokupnu sportsku industriju, povremene prijevoznike, turističke agencije, event i svadbenu industriju, noćne klubove i barove te druge djelatnosti kojima je onemogućen rad zbog nepotrebne represije', navodi se u priopćenju.

Udruga Glas poduzetnika ne poziva na kršenje mjera i ne poziva na neposluh, ističu, ali smatraju da oni koji onemogućavaju rad poduzetnicima koji se pridržavaju svih epidemioloških mjera moraju tu štetu i nadoknaditi.

„Tražimo da stožer odbaci dovedenu mjeru o zatvaranju sportskih dvorana i centara te da prihvati predložene dodatne epidemiološke mjere kako bi se sačuvalo zdravlje djelatnika i posjetitelja. U slučaju zatvaranja, očekujemo da primjene modele iz Njemačke, Austrije i Francuske koji plaćaju štetu svojim poduzetnicima. Stav UGP-a je jasan: Država mora preuzeti odgovornost za mjere stožera i ako u potpunosti zaustavi rad poduzetnika istom mora isplatiti obeštećenje.“ – rekao je Darko Molnar, voditelj regionalnog ureda Varaždin.