izbjegnut Spor?

Agrokor za 20 milijuna eura od 'kralja osiguranja' Dubravka Grgića kupuje dionice Agrolagune i Žitnjaka

22.03.2019 u 17:22

Bionic
Reading

Glavna skupština društva Aisle HoldCo trebala bi u ponedjeljak, 25. ožujka, usvojiti izmjene Statuta sukladno kojima će se promijeniti tvrtka društva Aisle HoldCo d.d. na način da će ista glasiti Fortenova grupa, navodi se na stranicama Fortenova grupe u Nizozemskoj

Novi vlasnici će na skupštini glasati i o odluci o kupnji 51 posto dionica tvrtke Agrolaguna i 4,14 posto dionica tvrtke Žitnjak d.d. od tvrtke Agram Invest d.d. i to za ukupno 20 milijuna eura, javlja Jutarnji list.

To vjerojatno znači da je Agram Invest, u većinskom vlasništvu tvrtki povezanih s Dubravkom Grgićem, odustao od tužbi kojima je osporavao jamstva koje su za kredite Agrokoru d.d. davale pojedine tvrtke unutar Agrokor grupe.

Nadalje, budući da Statut Aisle HoldCo d.d. predviđa da Upravni odbor ima devet članova i tri izvršna direktora, za prijelaznu fazu od osam dana imenovat će se osam privremenih članova Upravnog odbora od kojih će tri biti privremeni izvršni direktori društva Fortenova grupa d.d.

Predloženi članovi Upravnog odbora su Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletaev, Fabris Peruško, Julian Michael Simmonds i Sergei Volk.

  • +2
Irena Weber i Fabris Peruško Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic