NOVA AKVIZICIJA

Adris grupa preuzela petinu Hotela Marjan; želi i ostatak

05.09.2016 u 14:21

Bionic
Reading

Rovinjska Adris grupa preko svoje tvrtke Adria Resort preuzela je petinu hotela Marjan otkupom potraživanja. Adris je otkupio potraživanja od 72 radnika, a u budućnosti će nastojati preuzeti cijeli hotel koji je prije bio u vlasništvu Željka Keruma

Naime, Adris je preuzeo 58 soba u nedovršenom hotelu koji ima 328 soba. Ostatak od 270 soba nalazi se u tzv. starom hotelu u kojem terete ima Heta Asset Resolution.

'Napominjemo da je Adris dosad u turistički dio svoga poslovanja uložio više od tri milijarde kuna. U sljedećem trogodišnjem razdoblju namjeravamo uložiti dodatnih 1,6 milijardi kuna. Odnosi se to ponajprije na dovršetak hotela Amarin, koji je ovih dana otvoren, i na hotel Park, čija će izgradnja započeti u listopadu ove godine. Uz ulaganja u Rovinju, namjeravamo ulagati i u druga atraktivna odredišta u nas, primjerice Zagreb i Split', rekli su u Adrisu za tportal.

Turistička tvrtka Maistra koja posluje u sastavu Adris grupe lanjsku je godinu završila s više od 882 milijuna kuna prihoda te neto dobiti od 102 milijuna kuna. Trenutačno zapošljava 1.434 osobe, a portfelj im se nakon otvaranja Amarina u Rovinju sastoji od 12 hotela, osam naselja, šest kampova i više od 12.000 smještajnih jedinica.