Toyota Professional

Toyota predstavila program za profesionalce: Laka gospodaraska vozila za sve potrebe

25.03.2024 u 08:55

Bionic
Reading

Poseban fokus i posvećenost prema Toyotinim lakim gospodarskim vozilima tijekom cijelog korisničkog iskustva, od besprijekorne kupnje do pouzdane kvalitete i pouzdane skrbi nakon prodaje, a sve radi održavanja poslovanja na cesti

Toyota je organizirala zanimljivu prezentaciju za domaće autonovinare programa koji je, za mnoge od poznavatelja automobilske industrije, donedavno bio dio uobičajenog programa ovog japanskog proizvođača vozila. Riječ je naravno o Toyotinim lakim gospodarskim vozilima, odnosno programu Toyota Professional koji nudi sveobuhvatniji, elektrificirani izbor nego ikad prije s osnaženom i proširenom linijom gospodarskih vozila, upotpunjenom predanošću od 360° vodećoj brizi o kupcima na tržištu.

Sama robna marka Toyota Professional pokrenuta je 2019. kako bi donijela poseban fokus i posvećenost Toyotinoj prisutnosti lakih gospodarskih vozila tijekom cijelog korisničkog iskustva, od besprijekorne kupnje do pouzdane kvalitete i pouzdane skrbi nakon prodaje, a sve posvećeno održavanju poslovanja na cesti.

Kombiji Proace i Proace City, plus njihove varijante za prijevoz putnika Verso, prednjačili su u pogledu baterijskih električnih pogonskih sklopova kao dio Toyotinog višesmjernog pristupa ugljičnoj neutralnosti, a kompletna ponuda Toyote Professional sada uključuje elektrificirane opcije na svim modelima. To naglašava Toyotinu predanost pružanju svim kupcima niza pristupačnih i praktičnih opcija za ubrzavanje tempa smanjenja CO2, bilo u njihovim privatnim ili poslovnim životima, i doprinos mobilnosti s nultom emisijom u budućnosti.

Naravno, nova linija modela Proace, Proace City i Proace Max bit će dostupni već ove godine, no treba naglasiti da profesionalci još uvijek mogu iskoristiti ponudu sa zalihe aktualnih modela (kao na slici gore).

Uz vrijednu obitelj Proace, kultni pick-up Hilux neuništiva je prisutnost u Toyotinoj profesionalnoj liniji, sa svojim legendarnim čvrstim izgledom i kvalitetom, izdržljivošću i pouzdanošću (QDR). Od lansiranja u Japanu 1968., Hilux je postao jedno od Toyotinih najprepoznatljivijih radnih vozila, kod kuće u gradu i u svom elementu na najtežem terenu na svijetu, što potvrđuju njegove tri pobjede na iscrpljujućem reliju Dakar i uzastopni naslovi u FIA Svjetskom Rally-Raid prvenstvu.

Taj snažan portfelj proizvoda i predanost brizi o kupcima u središtu su planova Toyote Professional za jačanje svoje pozicije u sektoru lakih gospodarskih vozila. U 2022. godini prodaja vozila iznosila je 119.000 primjeraka, a prošle preko 140.000 komada. Toyota namjerava ubrzati taj rast i ima ambiciju premašiti 180.000 prodaja s tržišnim udjelom od 7 posto u 2025. kako bi postala šesti vodeći igrač na u ovom segmentu na tržištu.

Korisničko iskustvo

Poboljšano iskustvo za kupce kreće kroz potpuno novi maloprodajni koncept, Toyota Professional Centre, koji izražava obnovljenu marku Toyota Professional unaprjeđujući stručnost i predanost u zastupstvu, kao i sveobuhvatan paket rješenja za brigu o kupcima.

Počevši od ove godine, Toyotini profesionalni centri u postojećim prodajnim salonima donijet će novi fokus na gospodarska vozila putem namjenskog prostora za izlaganje i održavanje unutar, nadopunjenog stalnim brendiranim vanjskim izložbenim prostorom. Kupci mogu iskoristiti konzultante specifične za laka gospodarska vozila, koji razvijaju svoju stručnost za tržište putem opsežnog i stalnog programa obuke.

Od 2025., samostalni Toyotini profesionalni centri podići će tu predanost i uslugu korak dalje dodavanjem novih značajki cjelokupnom putovanju korisničkog iskustva, uključujući održavanje vozila i promociju proizvoda, privlačne vanjske izložbene strukture koje ugošćuju čitav niz vozila i primjere dodatne opreme i konverzije.

Poboljšano iskustvo nije ograničeno samo na zastupstva. Ažurirane Toyotine profesionalne web stranice, uključujući praktičnu značajku 'Pomozi mi pri odabiru', čine odabir pravog vozila, dodatne opreme, kao i Toyotinih konkurentnih financijskih i osiguravateljskih usluga, jednostavnijim.

Od trenutka kada svoje novo vozilo odvezu iz Toyotinog stručnog centra, kupci će uživati u bezbrižnosti koju donosi Toyotin proizvodni jamstveni paket za sva vozila, uključujući osam godina/160.000 km jamstva za degradaciju baterije.

Još jedan doprinos posjedovanju bez stresa dolazi od Roadside Assista. U malo vjerojatnom slučaju da nešto pođe po zlu, osigurava brzu pomoć u bilo koje doba dana ili noći, 365 dana u godini kako biste ponovno pokrenuli posao ili odvezli vozilo u najbliži Toyotin servis na popravak.

Tijekom redovnog održavanja, Toyota Professional zadržava kupce na cesti nudeći uslugu zamjenskog kombija, koju je moguće rezervirati unaprijed radi sigurnosti i koja je dostupna za preuzimanje u vrijeme koje odgovara potrebama poduzeća, bilo rano ujutro, kasno navečer ili subotom.

Kako bi se osiguralo da je održavanje završeno što je brže moguće, a vrijeme zastoja dodatno smanjeno, Toyota Professional radi na obvezi ekspresne usluge koja osigurava da dva tehničara rade na svakom gospodarskom vozilu na namjenskim radnim stanicama za LCV. Ova obveza obično rezultira dvostruko bržim dovršetkom poslova održavanja.

Kada se kupac na kraju odluči rastati od svog vozila Toyota Professional, dosadašnja evidencija marke o zadržavanju visokih rezidualnih vrijednosti u čitavoj liniji lakih gospodarskih vozila upotpunjuje vrijednost za novac i nagrađujuće iskustvo vlasništva.

Treba spomenuti i financiranje vozila putem Toyota Tsusho Leasing Croatia.

Nova linija Proace modela

Proširena i obnovljena linija Toyote Professional sadrži elektrificirane opcije u svakoj fazi opsežnog niza vrijednih rješenja, koja odgovaraju robusnom, odvažnom stilu s učinkovitom izvedbom i iznimnim opterećenjem.

Postava Toyote Professional utjelovljuje jaku Toyotinu reputaciju za kvalitetu, izdržljivost i pouzdanost (QDR), kao i pružanje svestranih, praktičnih opcija za tvrtke svih vrsta.

Odvažna promjena podiže svestrane Proace i Proace City platforme, s potpuno novim prednjim dizajnom koji stvara upečatljiv dojam i postavlja ton za suvremeno ažuriranje iznutra i izvana, istaknuto prednjom stranom sa svojim čistim linijama. Odsutnost gornjih rešetki za hlađenje između prednjih svjetala stvara sofisticiran, osebujan izgled, dok donja rešetka u obliku trapeza odražava slične dizajne u Toyotinoj ponudi i stvara snažan stil, naglašen novim prednjim svjetlima, uključujući potpuno LED opcije, i legure kotači.

Svjež novi izgled poboljšava i kabinu, gdje je najnovija oprema ugrađena unutar čvrste, udobne unutarnje obloge. Modeli više razine imaju nove digitalne instrumentne ploče i 10-inčne zaslone osjetljive na dodir za potpuno povezani infotainment sustav, koji uključuje ugrađenu navigaciju, dok novi kožni upravljač poboljšava udobnost i izgled.

Kompletna Toyota Professional linija nudi proširenu zaštitu putem najnovijeg Toyota Safety Sense paketa aktivne sigurnosti i sustava pomoći vozaču, koji uključuje prilagodljivi tempomat od 30 km/h, inteligentnu pomoć pri brzini s opcijskim upozorenjem na prekoračenje brzine i poboljšanu pomoć za držanje trake. Parkiranje je olakšano pomoću sustava pomoći pri bočnom parkiranju s detekcijom mrtvog kuta, koji upozorava vozača na vozila koja se približavaju i koja mogu biti teško vidljiva tijekom paralelnog parkiranja. Nove sigurnosne mjere također su implementirane u konstrukciju Proace i Proace City, uključujući nove prednje bočne zračne jastuke na prednjim sjedalima, novi dizajn branika, sklopivi stup upravljača i ažurirane strukturne dijelove za veću čvrstoću.

Proace Van

Ovaj kombi za srednje terete i Proace Verso za transport za osoba donose snažan novi izgled svojoj poznatoj prilagodljivosti i učinkovitosti, pružajući snagu, prostor i učinkovitost za udobno obavljanje posla.

Kupci imaju izbor formata, uključujući kombi u srednjim i dugim duljinama karoserije, dok kabina za posadu ima dodatni red sjedala, a kabina s platformom omogućuje prilagođene i specijalizirane tipove karoserije. Proace Verso omogućuje udobno putovanje do devet putnika s razredima namijenjenim za svakodnevnu radnu uporabu, za podršku životnom stilu aktivnih obitelji ili putovanja za direktore.

Novi Proace može se pohvaliti snažnim električnim pogonskim sklopom koji nudi sve prednosti svakodnevne vožnje bez emisija s praktičnim dometom do 350 km između punjenja za bateriju od 75 kWh, što je dovoljno dugo za redovitu lokalnu vožnju bez potrebe za svakodnevnim punjenjem. Dostupna je i manja baterija od 50 kWh, a obje pružaju 136 KS (100 kW) snage i opuštenu vožnju EV-om.

Dostupan je i dokazani 2,0-litreni dizelski motor, do 180 KS (132 kW), ovisno o prijenosu. Opcije sa šest i osam stupnjeva prijenosa dostupne su u ručnim i automatskim varijantama, dok je 1,5-litreni motor od 120 KS (88 kW) i ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa dostupan isključivo za kombi Proace.

Osim snage za obavljanje posla, kombi Proace Van također ima kapacitet koji mu odgovara zahvaljujući svojim vodećim mogućnostima nošenja. Može primiti maksimalnu zapreminu tereta od 6,6 m³, noseći 1400 kg korisnog tereta najboljeg u klasi i ima maksimalni kapacitet vuče od 2500 kg.

Kompaktna visina od 1,9 m za Proace i Proace Verso prikladno omogućuje vozilima ulazak na sva standardna parkirališta dok je gradsko manevriranje jednostavno zahvaljujući krugu okretanja od 12,4 m između rubnjaka u standardnoj duljini od 4,98 m.

Proace City

Svojim odvažnim redizajnom i atributima koji su vodeći u klasi, kompaktni kombi Proace City Van, Proace City Crew Cab i prijevoz putnika Proace City Verso nude prava rješenja za poslovne korisnike i aktivne obitelji.

Prilagodljivi Proace City može se specificirati kao dostavno vozilo, kabina za posadu i kao svestrano putničko vozilo, koje može primiti sedam putnika najbolje u klasi za svakodnevnu vožnju na posao i za aktivne obitelji. Unatoč kompaktnim dimenzijama, sve varijante kombija mogu udobno smjestiti tri suvozača.

Proace City može se pohvaliti impresivnim popisom najboljih kvaliteta u klasi, uključujući pametna rješenja za nošenje tereta koja povećavaju prostor do kapaciteta od 4,4 do 4,7 m³. Baterijska električna verzija može nositi nosivost od 780 kg, a benzinske ili dizelske alternative imaju maksimalnu nosivost od 1000 kg.

Toyota zna da kombi često služi kao mobilni ured, kao i sredstvo za dolazak na posao i povratak s posla. Sa značajkama povezivosti vrhunske kvalitete, impresivnim sustavima aktivne sigurnosti i kabinom dizajniranom za fleksibilnost i jednostavnost korištenja, Proace City praktično služi i kao dobro opremljeno radno mjesto.

Osim što imaju kapacitet i opremu za posao, baterijski električni Proace City Van i Proace City Verso također imaju snagu i domet, s nultom emisijom iz ispušne cijevi, kao i brzim odzivom i besprijekornom vožnjom pravog električnog vozila.

Električni pogonski sklop daje snagu od 100 kW (136 KS) iz baterije od 50 kWh i može se pohvaliti poboljšanim dometom vožnje od 330 km (WTLP standard), 50 km više od postojećeg modela. Kada je potrebno više energije, sustav brzog punjenja od 100 kW DC može napuniti bateriju do 80 posto u otprilike 30 minuta.

Vodeći u klasi 1,5-litreni dizel motor sa šest-stupanjskim ručnim i osam-stupanjskim automatskim mjenjačem postiže do 130 KS, ovisno o specifikaciji. Učinkoviti 1,2-litreni benzinski motor (110 KS) također je dostupan uz ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa.

  • +15
Toyota Professional Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Linije Proace i Hilux

Obitelj Proace proširena je potpuno novim modelom Proace Max, Toyotinim prvim komercijalnim kombijem velikih dimenzija koji postiže vrhunsku nosivost tereta i vodeći kapacitet u klasi od 17m³ zajedno s prednostima potpuno električne vožnje, unutar svrhovitog, prepoznatljivog dizajna.

Baterijski električni pogonski sklop visokih performansi donosi vožnju bez napora i glatku, udobnu vožnju. Snaga od 200 kW (272 KS) kombinira se s brzim okretnim momentom od 410 Nm i impresivnim dometom vožnje do 420 km (standard WTLP).

Legendarna linija Toyote Hilux također raste putem nove elektrificirane opcije, Hilux Hybrid 48V, koja donosi povećanu učinkovitost i poboljšane vozne performanse – na cesti i izvan nje – bez ugrožavanja velike izdržljivosti pick-upa.

Snažni 2,8-litreni dizelski motor ojačan je dodatkom hibridnog električnog sustava posebno dizajniranog za jedinstvene zahtjeve Toyotinog pick-upa s dvostrukom upotrebom, kombinirajući brže reagiranje, poboljšano kočenje i veću učinkovitost goriva uz uglađenu vožnju.

Učinkovitiji stop-start sustav reagira brže i tiše iz mirovanja i, dopuštajući motoru da ostane isključen dulje, poboljšava učinkovitost goriva do 5 posto, povrh ostalih prednosti hibridnog električnog pogonskog sklopa u pogledu potrošnje goriva.

Po prvi put na Hiluxu, sustav Multi-terrain Select pruža još bolje performanse i kontrolu prilagođavanjem postavki kontrole stabilnosti vozila prema specifičnim uvjetima. Automatski način rada omogućuje vozilu da odabere najprikladniju postavku ili vozač može odabrati jednu od pet unaprijed postavljenih opcija – Zemlja, Pijesak, Blato, Duboki snijeg ili Kamen – kalibriranih za regulaciju snage i proklizavanja kotača kako bi se poboljšala trakcija i manevriranje.

Veliki izbor pribora i prilagodba

Obitelj Proace može se pohvaliti širokim rasponom dodatne opreme i mogućnostima prilagodbe kako bi kupcima pružili rješenje za sve njihove profesionalne zahtjeve ili zahtjeve pristupačnosti.

Vrijedni Proace Max također se nudi u formatu body-on-frame kako bi se korisnicima omogućilo stvaranje rješenja po narudžbi za njihove poslovne potrebe. Format platformske kabine, s ravnom stražnjom palubom, i format šasije kabine, s izloženim okvirom ljestava, omogućuju kupcima da preurede vozilo za specijaliziranu upotrebu.

Toyotin krajnji cilj ostvarenja 'Mobilnosti za sve' izražen je kroz Proace i Proace CIity, koji se mogu pretvoriti u vozila pristupačna invalidskim kolicima, omogućujući korisnicima invalidskih kolica da udobno i sigurno stignu od A do B. Spušteni pod i sklopiva stražnja ulazna rampa omogućuju lak pristup vozilu, a LED osvjetljenje podržava siguran rad noću. Dodatne značajke uključuju ručne ili automatske bočne stepenice i električno vitlo.

Sva Toyota Professional vozila imaju koristi od opsežnog popisa dodatne opreme, razvijene posebno za potrebe poslovnih korisnika i usmjerene na zaštitu iznutra i izvana, nošenje tereta i sigurnosne uređaje. Dodatna pohrana na krovu postiže se putem krovnih platformi i nosača, dok se unutar vozila može postaviti niz polica i odjeljaka za pohranu kako bi se uvela red u svakodnevnu upotrebu.