OPTIMIZACIJA PROIZVODNJE GORIVA

Šest tvrtki osniva 'Istraživačku udrugu za inovacije biomase za automobilska goriva sljedeće generacije'

01.08.2022 u 08:14

Bionic
Reading

Ključno je osigurati različite energetske mogućnosti kako bi se zadovoljile potrebe mnogih različitih regija i kupaca kako bi se postigla ugljična neutralnost

Šest japanskih tvrtki, među kojima su ENEOS Corporation (ENEOS), Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) i Toyota Tsusho Corporation (Toyota Tsusho) su osnovali 'Istraživačku udrugu za inovacije biomase za automobilska goriva sljedeće generacije' (eng. 'Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels) prije točno mjesec dana, 1. srpnja 2022., za proučavanje načina optimizacije procesa proizvodnje goriva.

Ključno je osigurati različite energetske mogućnosti kako bi se zadovoljile potrebe mnogih različitih regija i kupaca kako bi se postigla ugljična neutralnost. Vodik i sintetička goriva temeljena na električnoj energiji iz obnovljivih izvora energije, kao i bioetanolsko gorivo koje može smanjiti emisiju CO2 kroz fotosintezu u biljkama su obećavajuće opcije, a njihovu učinkovitost potvrdio je Međuvladin panel o klimatskim promjenama (Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC). Radi se o tijelu Ujedinjenih naroda za procjenu znanosti vezane uz klimatske promjene.

Bitno je razjasniti probleme i tražiti rješenje u vezi sa smanjenjem emisije CO2 i društvenom implementacijom kroz cijeli proizvodni proces, uz nabavu sirovina za bilo koje od ovih goriva.

Četiri specifična područja istraživanja

Ova istraživačka udruga promiče tehnološka istraživanja o korištenju biomase, kao i učinkovitu proizvodnju goriva bioetanola za automobile putem optimizirane cirkulacije vodika, kisika i CO2 tijekom proizvodnje kako bi se postiglo ugljično neutralno društvo. Specifična područja istraživanja su sljedeća.

1. Istraživanje učinkovitih sustava za proizvodnju etanola

S ciljem poboljšanja proizvodne tehnologije za gorivo druge generacije bioetanola koje ne kolidira s hranom, Udruga za istraživanje će projektirati, instalirati i upravljati proizvodnim pogonima, identificirati probleme s proizvodnjom, istraživati ​​rješenja i proučavati načine za poboljšanje učinkovitosti proizvodnih sustava.

2. Istraživanje nusproizvoda kisika, 'hvatanja' i korištenja CO2

Udruga za istraživanje će proučavati kako iskoristiti visoku koncentraciju kisika koja nastaje kao nusprodukt tijekom proizvodnje vodika, kao i CO2 koji nastaje tijekom proizvodnje bioetanola.

3. Istraživanje o učinkovitom radu cjelokupnog sustava, uključujući korištenje goriva

Udruga za istraživanje će istražiti probleme povezane s korištenjem bioetanola dobivenog u (1) za automobile i druga vozila i istražiti rješenja. Također će proučavati formule modela koje mogu dati predviđanja i količine proizvodnje uzgoja sirovina i količine proizvodnje goriva.

4. Istraživanje učinkovitih metoda uzgoja sirovina

Istraživačka organizacija će razviti sustav koji predlaže optimalne metode uzgoja za maksimiziranje prinosa i optimizaciju komponenti usjeva kako bi se osigurale sirovine za bioetanolska goriva. Cilj će biti poboljšanje točnosti proizvodnje prinosa usjeva putem istraživanja sastava tla i drugih metoda.