gradski mišić

Fiat pokazao prvu sliku novog Topolina: Elektrifikacija gradova u 'dolce vita' formi

31.05.2023 u 14:39

Bionic
Reading

Svakodnevni posao talijanskog proizvođača automobila je preispitati gradsku vožnju i učiniti je održivijom i pristupačnijom svima, a novi Topolino, sa svojim sjajnim dizajnom, bi trebalo biti savršeno vozilo za razvoj održive mobilnosti

Fiat je otkrio ime i prvu sliku svog novog rješenja za održivu urbanu mobilnost: Topolino. Talijanski proizvođač kaže kako je potpuno električni četverocikl Fiat Topolino spreman pridonijeti širenju urbane električne mobilnosti i unijeti sav optimizam svog istoimenog imena u pristupačnu i potpuno električnu verziju koja utjelovljuje sve ono što je bilo 'cool' kod modela Fiat 500.

Ovo dobro poznato i evokativno ime ono je što je utrlo put urbanoj mobilnosti i odmah nas podsjeća na prvi Fiat 500, kultni automobil koji je revolucionirao koncept automobila. U proizvodnji od 1936. do 1955. godine, Fiat 500, poznatiji kao 'Topolino', u prijevodu s talijanskog jezika – 'mišić', doslovno je izmislio ideju mobilnosti za ljude.

Ako ste pomislili kako je novi Toplino vrlo sličan Citroënu Ami ili modelu Opel Rocks-e, niste se prevarili, jer su i Citroën i Opel dio Stellantis grupe.

Stoga se nagađa kako bi novi Topolino trebao imati i slične dimenzije: duljina oko 2,41 m, širina oko 1,39 m i visina oko 1,52 m.

Po svemu sudeći, Fiat Toplino će pokretati elektromotor snage 6 kW (8,2 KS) napajan baterijom od 5,5 kWh, što omogućuje autonomiju od oko 75 km i maksimalnu brzinu od 45 km/h. Ova se baterija puni od 0 do 100 posto za oko 3 sata spajanjem na kućnu utičnicu.

Novi Topolino savršeno utjelovljuje Fiatov 'dolce vita' slatki život i talijanski duh. Topolino na gradske ulice donosi novu koncepciju slatkog života, sazdan od radosti, optimizma i zabave te odmah izmamljuje osmijeh. Novi četverocikl novi je objekt električne mobilnosti namijenjen širokoj publici, uključujući mlađe kupce, obitelji i ljubitelje grada.

Savršeno je prilagođen gradu i ljudima koji traže rješenje za održivu mobilnost, u skladu s Fiat-ovom demokratskom misijom pružanja održivih rješenja za urbanu mobilnost koja su dostupna svima. Obraćajući se mlađoj generaciji, Mickey Mouse je više od uređaja za kretanje.

Fiat Topolino Izvor: Promo fotografije / Autor: FIAT

Zahvaljujući fascinantnom dizajnu koji se širi među generacije, ponovno će natjerati mlade da se zaljube u automobile. Nadalje, novi Fiat Topolino imat će društveno aktivnu ulogu u promicanju električne mobilnosti u gradovima te posebnu ulogu u stvaranju osobnog rješenja mobilnosti za cijelu obitelj.

Skoro lansiranje označava daljnji korak u kretnji marke prema elektrifikaciji i savršeno je u skladu s Fiat-ovom vizijom 'Zeleno je samo kad je zeleno za sve' (u originalu na engleskom jeziku ' It’s only green when it’s green for all'). Svakodnevni posao Fiat-a kao proizvođača automobila je preispitati gradsku vožnju i učiniti je održivijom i pristupačnijom svima, a novi Topolino, sa svojim zadivljujućim dizajnom, bi trebalo biti savršeno vozilo za razvoj održive mobilnosti.