E-LION DAY 2024

Peugeot predstavio svoju predanost održivom razvoju: 12 električnih modela, uključujući 9 osobnih vozila

30.01.2024 u 19:36

Bionic
Reading

'Peugeot Allure Care' - dosad neviđeni program posvećen kupcima novog Peugeota E-3008, koji pokriva sve električne i mehaničke elemente, do 8 godina/160.000 km. Peugeot tako postaje prva europska marka koja nudi tako opsežnu pokrivenost na jednom od svojih modela

Peugeot je danas održao svoj E-Lion Day za 2024. godinu. Nakon prvog izdanja 'Dana e-lava' koji je pokrenut u siječnju 2023., fransucki proiizvođač koristi priliku za svoju prvu komunikaciju 2024. kako bi predstavio svoju predanost održivom razvoju kao i glavne i strukturne radnje koje stoje iza njegove ambicije.

S entuzijazmom i odlučno predan radikalnoj transformaciji kako bi postao vodeća marka na europskom tržištu električne energije do 2025. Peugeot navodi, kako nudi najširu liniju električnih vozila od bilo koje europske mainstream marke i nastoji uvjeriti svoje kupce da sudjeluju u ovoj evoluciji umnožavanjem inicijativa kako bi mobilnost bez emisija bila dostupna, jednostavna i spokojna.

Peugeot E-Lion Day 2024 Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Ovo su naglasci onoga što 'lavlja' marka nastoji implementirati:

  • Najšira linija električnih vozila od bilo koje europske mainstream marke, koja zadovoljava sve potrebe kupaca, kako privatnih tako i BtoB,
  • 'Peugeot Allure Care' - dosad neviđeni program posvećen kupcima novog Peugeota E-3008, koji pokriva sve električne i mehaničke elemente, do 8 godina/160.000 km. Peugeot tako postaje prva europska marka koja nudi tako opsežnu pokrivenost na jednom od svojih modela,
  • ChatGPT tehnologija koju nudi svim svojim kupcima, u cijeloj ponudi Peugeot osobnih i gospodarskih vozila,
  • Peugeot jača svoje akcije u kružnom gospodarstvu, u skladu sa strategijom Grupe Stellantis '4R': Remanufacture, Repair, Reuse, and Recycle (hrv. Prerada, popravak, ponovna upotreba i recikliranje),
  • Brend se obvezuje na obrazovanje i najavljuje partnerstvo s britanskom dobrotvornom organizacijom Born Free.

Projekt E-Lion u središtu je Peugeotove strategije za izgradnju održive mobilnosti sutrašnjice. To je sveobuhvatan pristup od 360 stupnjeva koji daleko nadilazi elektrifikaciju vozila i temelji se na pet 'E-stupova':

  1. kosustav proizvoda i usluga, temeljen na Stellantis rješenjima.
  2. Iskustvo za kupca, od početka do kraja.
  3. Electric, 100 posto električni asortiman do kraja 2024.
  4. Učinkovitost, pružanje maksimalnih performansi uz minimalnu potrošnju električne energije.
  5. Okoliš, cilj održivosti i naša predanost da do 2038. postanemo Carbon Net Zero.

Linda Jackson, izvršna direktorica Peugeota, je rekla: 'S projektom E-Lion, Peugeot mobilizira svo svoje tehnološko znanje i kreativnost svojih timova kako bi svim svojim kupcima omogućio pristup održivoj mobilnosti. Kao lider, želimo utrti put . To je nevjerojatno nagrađivan zadatak.'

12 električnih modela uključujući 9 osobnih vozila

Potpuna nova linija električnih vozila Peugeota uključuje: novi E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-Rifter, E-Traveller, E-Partner, E-Expert, E-Boxer. U 2024. godini se ponuda pčotpuno električnih modela širi na dva nova modela: E-408 i E-5008.

S ovih 9 osobnih vozila i 3 laka gospodarska vozila, francuski proizvođač nudi najširi električni asortiman od svih europskih proizvođača automobila. Treba napomenuti, kako je u 2023. Peugeot bio vodeći u B električnom segmentu u Europi s modelima E-208 i E-2008. A također je i europski lider u prodaji lakih gospodarskih vozila s nultom emisijom.

Godine 2023., petu godinu zaredom, godišnja studija koju je provela organizacija YouGov rangirala je Peugeot kao omiljenu marku automobila francuskog stanovništva

Odgovarajući na potrebe i zabrinutosti kupaca

U cijeloj svojoj 100 posto električnoj ponudi, Peugeot osigurava da mobilnost s nultom emisijom ostane dostupna. To je osobito cilj ponude 'Peugeot Customized Lease', čije se rate prilagođavaju prijeđenoj kilometraži i koju je već odabrao gotovo svaki peti kupac E-208 u Francuskoj. Nadalje, novi E-208 je dio plana francuske vlade 'My Electric Lease' s ponudom od samo 99 eura mjesečno, omogućujući skromnijim kućanstvima i mlađim generacijama pristup učinkovitoj električnoj mobilnosti.

Kako bi zadovoljio potrebe kupaca, Peugeot je predan ponudi poligona na najboljoj razini na tržištu. Na primjer, novi E-3008 postavlja nove standarde u svom segmentu najavljujući domet do 700 km, dok novi E-208 umiruje svoje korisnike dometom gradske vožnje od 566 km.

Uz Free2Move Charge kupci Peugeota imaju pristup jednoj od najopsežnijih mreža za punjenje u Europi. Uključuje više od 600.000 mjesta za punjenje, od kojih je više od 77.000 brzih punionica koje omogućuju, primjerice, postizanje 100 kilometara dosega u samo 10 minuta s novim E-3008.

Jérôme Micheron, direktor proizvoda u Peugeotu, je izjavio: 'Naši modeli nisu samo pristupačni (npr. Peugeot As You Go Financing rješenja), već su i najučinkovitiji u svojim segmentima. Na primjer, Peugeot E-308 ima najmanju potrošnju električne energije u svojoj kategoriji.'

Peugeot Allure Care: do 8 godina/160.000 km bezbrižnosti

Uvjeren u kvalitetu svojih proizvoda, Peugeot kupcima novog E-3008 'Peugeot Allure Care' nudi program koji jamči bezbrižnost pokrivajući električni motor, punjač, pogonski sklop te glavne električne i mehaničke komponente do 8 godina / 160.000 km.

Peugeot E-Lion Day 2024: 'Peugeot Allure Care' Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Peugeot Allure Care doprinosi ubrzanju usvajanja ove najnovije generacije električnih automobila, nudeći tako kupcima bezbrižnost koja im je potrebna za promjenu. Ova usluga je dodatak specifičnom jamstvu koje Peugeot nudi za sve svoje baterije za električna vozila, također traje 8 godina/160.000 km, a pokriva cijelo vozilo.

Lansiran na glavnim europskim tržištima, Peugeot je prva europska marka koja nudi tako opsežnu pokrivenost na jednom od svojih modela. Pokrivenost Allure Care automatski se aktivira na 2 godine ili 25.000 km nakon svakog servisa održavanja unutar Peugeot mreže.

ChatGPT stiže i u i-Cockpit svih Peugeot modela

Peugeot još više podiže korisničko iskustvo, jedan od 5 stupova projekta E-Lion, nudeći ChatGPT tehnologiju u cijelom asortimanu osobnih i gospodarskih vozila (na 5 pilot tržišta prije šireg uvođenja počevši od druge polovice 2024). Najpoznatiji model generativne umjetne inteligencije integriran je u Peugeot i-Cockpit i postaje, putem glasovnog asistenta OK PEUGEOT, pravi partner sposoban odgovoriti na bezbroj pitanja i zahtjeva o bilo kojoj vrsti teme.

Nakon što se aktivira glasovni asistent OK PEUGEOT, jednostavno morate izgovoriti svoj upit kako bi ChatGPT odgovorio na obogaćeni način. Generativna umjetna inteligencija može dati odgovore na specifična pitanja, na primjer, predložiti znamenitosti koje treba posjetiti u gradu, predstaviti ih i voditi vas tamo u koordinaciji s navigacijskim sustavom, ali također može oživjeti vaše putovanje interakcijom s putnicima, dajući vam besplatno da vladate svojom kreativnošću.

  • +4
Peugeot E-Lion Day 2024 Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Peugeot, igrač u kružnom gospodarstvu

Stvaranje cjelovitog ekosustava temeljenog na Stellantis rješenjima još je jedan stup E-Lion projekta. Grupa Stellantis razvija poslovanje kružnog gospodarstva temeljeno na '4R': prerada, popravak, ponovna upotreba i recikliranje.

Peugeot je dio ovog pristupa s korištenjem manje materijala – i više održivih materijala –, povećavajući njihovu dugovječnost i osiguravajući njihovo recikliranje na kraju njihovog životnog vijeka. Na primjer, novi E-3008 sastoji se od 23 posto recikliranih materijala, uključujući čelik i polimere.

Kako bi osigurao recikliranje otpadnih vozila u Europi, Stellantis je stvorio Sustainera Valorauto, zajedničko ulaganje s Galloo, europskim liderom u recikliranju. Sustainera Valorauto nudi profesionalcima i pojedincima cjelovito rješenje koje uključuje prikupljanje i rastavljanje vozila, oporavak, obnovu i marketing održivih dijelova te recikliranje materijala.

Još jedan zajednički pothvat posebno posvećen recikliranju baterija za električne automobile u Europi i Sjevernoj Americi sklopio je Stellantis s Oranom, globalnim liderom u recikliranju. Koristit će Oranoovu inovativnu tehnologiju s niskim udjelom ugljika koja omogućuje značajnu stopu oporabe materijala iz litij-ionskih baterija.

Da ne zaboravimo, popravak akumulatora u internoj Stellantis radionici posvećenoj ovoj djelatnosti dio je njihovih konkretnih akcija već dugi niz godina.

Peugeot predan obrazovanju

Čovječanstvo i okoliš u središtu su projekta E-Lion. Peugeot je odlučio staviti obrazovanje u središte svoje odgovorne strategije i usmjeriti svoj doprinos na konkretne obrazovne akcije koje utječu na okoliš.

Prvo partnerstvo uspostavljeno je u proljeće 2023. s francuskom znanstvenom i obrazovnom udrugom Under the Pole, čija je jedna od misija podizanje svijesti nove generacije o velikim izazovima očuvanja oceana. Vozila Peugeot Boxer stavljena su na raspolaganje za prijevoz njihove opreme tijekom nadolazećih ekspedicija, ali i za vuču obrazovne karavane Under the Pole diljem Francuske za njezine akcije podizanja svijesti o oceanima kod šire javnosti i škola.

Danas Peugeot najavljuje drugo partnerstvo za 2024. s britanskom dobrotvornom organizacijom Born Free, koja radi na zaštiti divljih vrsta i divljih mjesta angažiranjem, obrazovanjem i osnaživanjem lokalnih zajednica za suživot s divljim životinjama u Keniji i drugim zemljama diljem svijeta.

Will Travers, suosnivač Born Free organizacije, je rekao: 'Rastuća ljudska populacija može dovesti do povećanog sukoba s divljim životinjama, na primjer, lavovi koji napadaju stoku. Ali uz podršku i predanost Peugeota, Born Free primjenjuje učinkovite, inovativne strategije kao što su ograde otporne na predatore ili Bomas, za zaštitu ljudi i stoke, očuvanje prirodnih resursa, zaštitu divljih životinja i zaštitu lokalnog stanovništva, pomažući da svi budu sigurni.'

Peugeot i Born Free Foundation Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Linda Jackson, izvršna direktorica Peugeota, je za kraj izjavila: 'Danas, više nego ikad, marka poput Peugeota mora doprinijeti odgovornijem i održivijem svijetu za buduće generacije. Na putu smo da postignemo cilj nulte neto ugljika, ali postoje različiti načini Uvjeren sam da je obrazovanje jedan od ključeva za održiviji svijet i zato želimo dati svoj doprinos'.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'