NULTA EMISIJA

[FOTO/VIDEO] Peugeot e-Expert stigao i kod nas; kompaktni kombi s potpuno električnim motorom

30.04.2021 u 15:51

Bionic
Reading

Temeljen na modularnoj platformi EMP2, Peugeot e-Expert nudi potpuno električni motor s maksimalnom snagom od 100 kW (136 KS) bez emisije CO₂

Peugeot je objavio kako njihov potpuno električni model e-Expert, a riječ je o lakom gospodarskom vozilu, stiže na hrvatsko tržište od 1. svibnja. Isto tako, saznali smo da će kod nas biti dostupan kao Furgon i Produljena kabina u 2 izvedbe: Standard i Long s kapacitetom baterije od 50 kWh i 75 kWh, te cijenom već od 276.400 kn bez PDV-a. No, kao i sva laka gospodarska vozila Peugeot, novi e- Expert prilikom kupnje ima besplatnu registraciju.

Novi Peugeot e-Expert nagrađen je nedavno prestižnom titulom 'Međunarodno dostavno vozilo za 2021. godinu' (International Van of the Year 2021 - IVOTY). Novi Peugeot e-Expert je šesto vozilo marke Peugeot koje je nagrađeno ovom prestižnom titulom 'International Van of The Year' od osnutka ove nagrade 1992. Prije toga su to bili modeli: Boxer (1994.), Partner (1997.), Expert (2008.), Bipper (2009.), Partner (2019.).

Peugeot e-Expert Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Peugeot, u sastavu Stellantis grupe, navodi kako je njihov novi električni e-Expert udoban u svim situacijama i za sve poslove, s velikim prostorom za utovar. S radnim prostorom koji čini svakodnevni život lakšim s tehnologijama u vozilu i snažnim dizajnom, novi e-Expert također omogućava neograničeni pristup središtima gradova te nudi sve originalne kvalitete poznate iz Peugeot Experta s klasičnim motorom, bez kompromisa i sada sa nula emisija ispušnih plinova.

S obzirom na činjenicu da gotovo 80 posto vozača lakih gospodarskih vozila voze manje od 200 km dnevno, električna izvedba e-Expert je prema Peugeotu očigledan izbor. e-Expert može udovoljiti svim potrebama kupaca, kao što su npr. obrtnici (cvjećari, vodoinstalateri, električari i dr.), tvrtke koje se bave ekološkim stvarima (dostave…), administracija (bolnice, ambulante i sl.) koje traže vozilo s nula emisije za transport stvari. To je osnaženo s pristupom gradskim središtima u sve većem broju europskih gradova u kojima je dopušteno ući isključivo s potpuno električnim vozilima.

Vjeran konceptu marke 'sloboda izbora', novi Peugeot e-Expert zadržava mišićav i robustan stil izvedbe s motorom s unutarnjim izgaranjem, upotpunjen s nekoliko novih elemenata. To uključuje sljedeće karakteristike, bilo da je riječ o vanjskom ili unutarnjem dijelu vozila: presijavajući logotip Lava, koji se presijava ovisno o kutu gledanja i dolazi kao opcija uz Paket Look, otvor za punjenje baterije na prednjoj lijevoj strani, specifičnu prednju masku, monogramu straga 'e-Expert', dok u unutrašnjosti nudi novu kontrolnu ploču, novu ručicu mjenjača 'e-Toggle', selektoru odabira načina vožnje Eco, Normal ili Power, električnu parkirnu kočnicu.

Temeljen na modularnoj platformi EMP2 (Efficient Modular Platform), Peugeot e-Expert nudi potpuno električni motor s maksimalnom snagom od 100 kW (136 KS) i maksimalnim okretnim momentom od 260 Nm dostupnim od samog starta za trenutnu reaktivnost, bez vibracija, buke, bez mijenjanja stupnja prijenosa i naravno bez emisije CO₂.

Novi Peugeot e-Expert nudi 3 načina rada: Eco (60 kW, 180 Nm) - za autonomiju; Normal (80 kW, 210 Nm) - optimalan za svakodnevno korištenje; Power (100 kW, 260 Nm) - optimizira performanse prilikom prijevoza teških predmeta.

Što se tiče performansi (u načinu rada POWER), e Expert omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 13,1 sekundi, ubrzanje od 80 do 120 km/h za 12,1 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 130 km/h.

  • +15
Novi Peugeot e-Expert Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Novi e-Expert je prvo električno vozilo Peugeota koje nudi dvije autonomije, a kapacitet litij-ionske baterije je 50 kWh ili 75 kWh. Izvedbe (Compact, Standard i Long) dostupne s kapacitetom baterije od 50 kWh omogućavaju domet do 230 km prema WLTP protokolu. Dok izvedbe Standard i Long mogu također biti opremljene s baterijom od 75 kWh s kapacitetom do 330 km, prema istom protokolu.

Dostupna su dva tipa ugrađenog punjača, za pokrivanje svih načina punjenja, sa 7,4 kW jednofaznim punjačem kao standard i 11 kW trofaznim punjačem kao opcijom. Načini punjenja su fleksibilni i prilagodljivi svakodnevnoj dnevnoj situaciji, a moguće je nekoliko vrsta punjenja:

  • iz standardne utičnice (8A) : za potpuno punjenje za 31h (50 kWh baterija) ili 47h (75 kWh baterija),
  • iz pojačane utičnice (16A) : za potpuno punjenje za 15h (50 kWh baterija) ili 23h (75 kWh baterija),
  • iz 7,4 kW Wall Box-a : potpuno punjenje za 7h30 (50 kWh baterija) ili 11h20 (75kWh baterija) s jednofaznim ugrađenim punjačem (7,4 kW),
  • iz 11 kW Wall Box-a : potpuno punjenje za 5h (50 kWh baterija) ili 7h30 (75kWh baterija) s trofaznim ugrađenim punjačem (11 kW),
  • iz super brzih punionica: regulacija temparature baterije omogućava korištenje punjača od 100 kW i postizanja kapaciteta punjenja od 80 posto u 30 min (50 kWh baterija) ili 45 min (75 kWh baterija).

Novi e-Expert spaja vanjske dimenzije s maksimalnim utovarnim kapacitetom, jer su pogonske baterije smještene ispod tovarnog prostora i nimalo ne utječu na praktičnost korištenja. Ovaj položaj također pogoduje krutosti, osiguravajući ugodnu i udobnu vožnju kao i kod izvedbi s unutarnjim izgaranjem zahvaljujući optimalnom rasporedu težine.

Visine od 1,90 m (ovisno o izvedbi) osigurava da vozilo može ići gdje mnogi konkurenti ne mogu kao što su podzemne garaže i šoping centri s niskim krovištem i dr.

Novi Peugeot e-Expert je dostupan u istim izvedbama kao motori s unutarnjim izgaranjem kako bi udovoljio svim vrstama korištenja : Furgoni (3 duljine: Compact 4,6 m, Standard 4,95 m i Long 5,30 m); Produžene kabine (5 ili 6 sjedala, fiksne ili preklopne, u duljinama Standard i Long).

Sustav Moduwork: zahvaljujući posebnoj pregradi i modularnom bočnom suvozačevom sjedalu u preklopljenom položaju, oslobađa ravnu podnicu. Zajedno s mrežom protiv proklizavanja postavljenom na strani vozačeva sjedala, Moduwork omogućuje produljivanje tovarnog prostora za 1,16 m.

Također omogućuje da se kabina preradi u pravi ured na kotačima zahvaljujući sniženom središnjem naslonu za ruke koji je opremljen rotirajućim stolićem s elastičnom i prianjajućom trakom protiv klizanja predmeta (prijenosno računalo, tablet itd.). Korisna nosivost je ista kao i kod motora s unutarnjim izgaranjem i nosivost je prilagođena potpuno električnom motoru te iznosi do 1275 kg. Peugeot e-Expert isto tako može vuči prikolicu težine do 1000 kg.

Potpuno električna e-Expert izvedba može imati slijedeće tehnologije i sustave za pomoć u vožnji: klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem, otključavanje i zaključavanje vozila bez ključa, Head-up zaslon, Grip Control, pomoć pri kretanju na kosini, Visiopark 1, prilagodljivi regulator brzine vozila, sustav za upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka, upozorenje na opasnost od sudara, automatsku kočnicu u slučaju nužde, upozorenje na pažnju vozača, automatsko upravljanje dugim svjetlima, prepoznavanje prometnih znakova i preporuka brzine, prošireno prepoznavanje prometnih znakova, nadzor mrtvog kuta.

Kako bi se osigurala sigurnost pješaka, u gradu do 30 km/h, čuje se zvučni signal koji upozorava na kretanje vozila unaprijed ili unatrag. Garancija na baterije je 8 godina ili 160.000 km za 70 posto svog kapaciteta punjenja.

Novi Peugeot e-Expert se proizvodi u tvornici u Francuskoj u blizini Valenciennesa.