stiže 2023.

[FOTO] Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208: Snažniji, učinkovitiji i do 400 km dometa

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Maksimalna snaga će se povećati za 15 posto, sa 100 kW (136 KS) na 115 kW (156 KS), dok će veliki rad na učinkovitosti smanjiti prosječnu potrošnju energije na samo 12 kWh, povećavajući domet za 10,5 posto, ili 38 km, do 400 km

Peugeot je objavio kako će novi e-208 nakon početne optimizacije krajem 2021., koja je povećala njegov domet za 6,5 posto (+22 km), imati koristi od velikog tehnološkog pomaka 2023. je će koristiti motor novog Peugeota e-308. Time će se maksimalna snaga povećati za 15 posto, sa 100 kW/136 KS na 115 kW/156 KS, dok će veliki rad na učinkovitosti smanjiti prosječnu potrošnju energije na samo 12 kWh, povećavajući domet za 10,5 posto, ili 38 km, do 400 km. Francuski proizvođač navodi kako su to 'vrlo značajna poboljšanja za užitak, proračun i svakodnevni život korisnika'. Poznato je i to da novi Peugeot e-208 na tržište stiže 2023. godine.

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Peugeot e-208, potpuno električna inačica modela 208, izgleda fantastično, sadrži vrhunsku opremu i zabavno ga je voziti zahvaljujući svojoj električnoj tehnologiji kao i Peugeot i-cockpit® sa svojim kompaktnim upravljačem. To jamči izravne osjećaje i neusporedivo rukovanje. Njegove brojne kvalitete učinile su ga golemim uspjehom kod kupaca: gotovo 110.000 proizvedeno je od lansiranja 2019., ali iznad svega, Peugeot e-208 je vodeći u prodaji u električnom B segmentu u Europi od početka 2022. i, u istom razdoblju, na 1. mjestu za sve segmente električnih vozila prodanih u Francuskoj.

Domet do 400 km zahvaljujući velikom tehnološkom razvoju

Nova verzija potpuno električnog Peugeota e-208 će dolaziti s novim motorom sa 115 kW/156 KS, dodatnih 15 kW/20 KS i 260 Nm okretnog momenta dostupnih od 0 km/h za trenutnu reakciju. Rezultat je još veći užitak u vožnji, bez vibracija, bez buke, bez mijenjanja brzina, bez mirisa i bez emisije CO2.

Nadalje, novi e-208 stiže i s novom, učinkovitijom visokonaponskom baterijom, bruto kapaciteta 51 kWh (48,1 kWh korisnih) i radi na 400 volti.

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Učinkovitost je bila u središtu brige dizajnera za ovaj novi pogonski sklop i Peugeot e-208, budući da svi ovi razvoji omogućuju postizanje izuzetno niske prosječne potrošnje energije od oko 12 kWh na 100 km.

Prednosti prve optimizacije u 2021. ostaju

Krajem 2021. e-208 već je imao koristi od početnog tehnološkog razvoja usmjerenog na povećanje njegove učinkovitosti, što mu je omogućilo da ponudi do 362 km WLTP dometa - 22 km više od prve verzije koja je objavljena na kraju 2019. Od lansiranja i zahvaljujući ova dva uzastopna razvoja, e-208 nudi 17,65 posto veći domet i 15 posto manju potrošnju energije. Prva faza optimizacije implementirala je niz mjera, koje su naravno i dalje prisutne u novom e-208.

Toplinska pumpa u kombinaciji sa senzorom vlažnosti ugrađenim na vrhu vjetrobranskog stakla povećava energetsku učinkovitost grijanja i klimatizacije. Informacije koje prenosi senzor omogućuju točniju kontrolu recirkulacije zraka u putničkom prostoru i, u konačnici, očuvanje količine energije sadržane u bateriji pri grijanju i održavanju temperature u vozilu.

Peugeot e-208 koristi gume klase 'A+' te 16-colnekotače koji smanjuju gubitak energije trenjem. Tu je i prijenosni omjer mjenjača koji povećava domet na cestama i autocestama.

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Učinkovitost ovog prvog razvoja posebno je uočljiva pri niskim vanjskim temperaturama. Ali osim znatnih povećanja dometa u WLTP ciklusu, postoje i značajne prednosti za korisničku upotrebu. Uključujući 40 km u gradskom prometu na temperaturama blizu 0°C.

Jednostavan za kupnju i korištenje svaki dan

Za Peugeot e-208 dostupne su dvije vrste ugrađenih punjača za sve namjene i sva rješenja punjenja: standardno, jednofazni punjač od 7,4 kW i, kao opcija, trofazni punjač od 11 kW. Osim toga, e-208 je sposoban za brzo punjenje: s javne punionice od 100 kW moguće je prijeći s 20 na 80 posto napunjenosti za manje od 25 minuta.

Zahvaljujući tipki na središnjoj konzoli, vozač može odabrati jedan od tri dostupna načina vožnje (ECO, NORMAL i SPORT) kako bi povećao doseg ili performanse.

Putem načina rada 'BRAKE', koji se aktivira drugim gumbom na upravljačkoj liniji mjenjača, korisnik također može povećati povrat energije dok naglašava usporavanje nakon otpuštanja papučice gasa.

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Peugeot predstavio novi potpuno električni e-208

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Ovisno o zemlji prodaje, novi Peugeot e-208 može se kupiti na internetskoj prodajnoj stranici marke. To znači da klijenti mogu imati potpuno digitalno iskustvo ('Online prodaja') koje je potpuno sigurno. Kupci mogu kupiti svoje novo vozilo, zamijeniti svoje staro vozilo i financirati svoje novo vozilo sa svog pametnog telefona, tableta ili računala. Svaki kupac ima slobodu odabrati da mu se vozilo besplatno dostavi na kućnu adresu.

Dostupan je niz usluga kako bi klijentima olakšali svakodnevni život. Prijhe svega tu je aplikacija za pametne telefone MyPeugeot omogućuje korisnicima komunikaciju sa svojim vozilom i zakazivanje daljinskog punjenja ili pokretanje toplinskog preduvjeta daljinski.

Nadalje, aplikacija za pametne telefone Free2Move eSolutions korisnicima omogućuje planiranje putovanja, posebice predviđanjem vremena punjenja budući da su stanice za punjenje duž putovanja navedene.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!