na 65.000 kvadrata

Otvoren offroad poligon u Zaprešiću

02.05.2018 u 10:52

Bionic
Reading

Otvoren je offroad poligon kod Westgate Shopping Citiya u Zaprešiću uz koji će se od 24. do 27.5. održati prvi i jedinstveni međunarodni tematski sajam automobila, motocikala, bicikala, kampera, opreme za kampiranje i ostale auto-moto i outdoor opreme

U suradnji s Westgate Shopping Cityjem, a pod pokroviteljstvom grada Zaprešića, Ministarstva turizma i Hrvatske Gospodarske Komore ovaj događaj, prvi takve vrste u regiji, još jedan je u nizu atraktivnih turističkih događanja koji unapređuju i obogaćuju turističku ponudu Grada Zaprešića.

Na površini od 65.000 m2 prostirat će se čak tri tematska parka - Camping park, Show park i Offroad park. Veliki offroad park zauzima nešto više od 23.000 metara kvadratnih, a u sklopu parka uređene su za sada dvije koncepcijske staze: Offroad staza – na kojemu će se testirati atraktivna SUV i 4x4 vozila i Motocross staza – staza za motocikle, quadove i bicikle, na kojoj će se moći natjecati svi zainteresirani.

Demo vožnje i natjecanja organizirat će Nenad Šipek najtrofejniji vozač motocross-a u Hrvatskoj koji je ukupno 18 puta osvojio naslov Prvaka Hrvatske.

„Došao je i taj dan. Sretan sam, uspjeli smo sve napraviti. Nadam se da će ljudi dolaziti i učiti, posebno djeca. Ovo je težak sport, ali drago mi je da se diže iz godine u godinu. Na početku je uvijek teško. Ja sam prvi koji je krenuo voziti po Europi, osvojio sam europsko i svjetsko prvenstvo. Neka nam se klinci jave, imamo iskustva, znat ćemo ih uputit u ovaj atraktivan sport“, kazao je Nenad Šipek predsjednik MK MX Šipek.

U sklopu Show parka predstavit će se noviteti i iz auto industrije, testna i rabljena vozila, motocikli, quadovi i bicikli te oprema za planinarenje, trčanje i slobodno vrijeme na otvorenom.