za 2024.

Mazda predstavlja posebno izdanje Nagisa za Mazdu3 i CX-30: Jedinstvene dizajnerske značajke i boje

28.09.2023 u 08:59

Bionic
Reading

Nadovezujući se na uspjeh izdanja Homura, predstavljenih 2022., i poboljšanja dodanih unutar ažuriranja modela za 2024., Mazda je unijela sportske elemente trendovske 'retro moderne' estetike kako bi stvorila posebno izdanje Nagisa

Mazda najavljuje predstavljanje novog posebnog izdanja Nagise samo za Mazdu3 hatchback (dostupno samo za model Mazda3 s karoserijom stila hatchback) i model CX-30. Nadovezujući se na uspjeh izdanja Homura, predstavljenih 2022., i poboljšanja dodanih unutar ažuriranja modela za 2024., Mazda je unijela sportske elemente trendovske 'retro moderne' estetike kako bi stvorila posebno izdanje Nagisa.

Eksterijer Nagise donosi Zircon Sand Metallic kao glavnu boju karoserije unutar dostupne palete (dostupne su i sve druge uobičajene boje karoserije) usklađenu sa vanjskim crnim elementima za moderan izgled. U unutrašnjosti se ističu navlake za sjedala od umjetne kože u boji terakote sa središnjim dijelovima sjedala od crne brušene kože Leganu® koje pridaju kabini profinjenost.

Zircon Sand Metallic je odabrana kao glavna boja za paletu boja Nagisa zbog svojih jedinstvenih kvaliteta. Na prvi pogled kada se vidi na cesti ova boja ostavlja dojam čvrstine i staromodnog 'sportskog' izgleda. Međutim, nakon detaljnijeg pregleda, metalne karakteristike boje Zircon Sand Metallic postaju očite i dodaju osjećaj sofisticiranosti i dubine eksterijeru ovog modela.

Svijetli dijelovi i sjene koji nastaju zahvaljujući metalik završnom sloju naglašavaju strukturu karoserije, dok tvrdoća boje nalik mineralima, kao što i sugerira njezin naziv, dodaje dojam posebnosti. Uz crne kotače i bočne retrovizore, Nagisa se također ističe zatamnjenim prepoznatljivim krilom koje je prvi put uvedeno kod modela CX-30. Sve to pridaje vanjštini elegantan i aerodinamičan izgled koji je istovremeno i sportski i profinjen.

U interijeru Nagise prevladava terakota kao glavna boja presvlaka sjedala od umjetne kože što stvara retro dojam u kabini. Sve to upotpunjuju crna boja umjetne antilop kože na središnjim dijelovima sjedala i kontrolnoj ploči, kao i završni sloj metalne boje na ukrasnim dijelovima kao što su prstenovi rešetki i ručke na vratima. Rezultat je retro moderan, ali ipak sportski ambijent u kabini. Usklađeni detalji koji uključuju akcente crne kordovan kože na sredini sjedala i terakota šavove na kontrolnoj ploči upotpunjuju dizajn interijera. Mazda3 također ima Leganu® antilop kožu na panelima vrata koji dodaju notu sofisticiranosti.

Mazda3 i CX-30 za 2024. opremljeni su naprednim sigurnosnim značajkama, vrhunski izrađenim detaljima interijera i inovativnom tehnologijom motora. Oba modela imaju unaprijeđeni infotainment sustav, poboljšani sustav detekcije pješaka i poboljšane značajke povezivanja. Oba vozila nude elektrificirane pogonske sklopove, s dostupnim motorima e-Skyactiv G i revolucionarnim motorima e-Skyactiv X.