UOČI PREMIJERE

Isuzu najavio novi D-Max: Ovaj pick-up će biti potpuno na struju, evo i prvih skica

21.03.2024 u 09:08

Bionic
Reading

Lansiranje novog D-Max- se očekuje u Europi 2025., nakon čega slijede Australija, Tajland i ostala tržišta diljem svijeta

Isuzu, japanski proizvođač sa sjedišem u Yokohami, je objavio kako će predstaviti javnosti svoje prvo baterijsko električno vozilo (BEV) D-MAX jednotonski pick-up (kamionet). Premijera novog modela na struju biti će održana na predstojećem 45. Bangkok International Motor Show-u (traje od 27. ožujka do 7. travnja).

Isuzu kaže kako je D-MAX BEV razvijen kako bi zadovoljio širok raspon potreba gospodarskih i putničkih vozila, dok je zadržao otporne i robusne temeljne performanse koje se očekuju od jednog pisck-upa. Stalni 4WD sustav s novorazvijenim e-osovinama sprijeda i straga nudi izvrsne performanse na neravnim cestama i osjećaj linearnog ubrzanja karakterističan za BEV-ove – a sve to uz smanjenje buke i vibracija.

Nadalje, veliki kapacitet vuče osiguran je primjenom elektromotora velike snage zajedno s robusnim okvirom i dizajnom karoserije, što D-MAX BEV-u omogućuje jednako dobre performanse kao i postojeći dizelski modeli.

Svjestan činjenice da kupci koriste kamionete za različite namjene, D-MAX BEV nudi alternativni izvor energije. Pokretanjem na odabranim tržištima kontinentalne Europe kao što je Norveška 2025., D-MAX BEV bit će uveden u UK, Australiju, Tajland i druge zemlje na temelju potreba tržišta i zrelosti infrastrukture za punjenje električnih vozila.

Iako zasad još nemamo neke detaljnije informacije o samom vozilu, proizvođač - Isuzu grupa - navodi kako je predana ostvarenju ugljično neutralnog (CN) svijeta, nastojeći obogatiti živote ljudi kroz razvoj CN vozila.