I SLUŽBENO

Hyundai otkrio ime novog SUV modela, upoznajte Bayon

Ovo je prva službena teaser fotografija novog crossover/SUV-a Hyundaija

Ovo je prva službena teaser fotografija novog crossover/SUV-a Hyundaija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Bayon će biti potpuno novi model i važan dodatak, ali i početni model u trenutnoj Hyundaijevoj SUV liniji, koju čine modeli Kona, Tucson, NEXO i Santa Fe

Hyundai je obznanio svjetskoj javnosti kako će se zvati njihov najnoviji crossover SUV, njegovo ime je Hyundai Bayon i biti će smješten u B-segment vozila. Njegov dolazak na europsko tržište najavljen je u prvoj polovici 2021. godine, Bayon će biti potpuno novi model i važan dodatak, ali i početni model u trenutnoj Hyundaijevoj SUV liniji. Da podsjetimo, ovu obitelj crossovera/SUV-a u Europi čine modeli Kona, Tucson, NEXO i Santa Fe.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

Izvor: Promo fotografije / Autor: WEIGL

Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik marketinga i proizvoda, je ovom prilikom izjavio: 'Hyundai je već čvrsto uspostavljen na europskom tržištu SUV-a, što se tiče našeg modela, kao i uspjeha u prodaji. Lansiranjem novog, dodatnog modela B-segmenta kao ulazne točke u našu SUV liniju, vidimo izvrsnu priliku da još bolje pokrijemo potražnju europskih kupaca i povećamo svoju ponudu u vrlo popularnom segmentu.'

Ime Bayon nadahnuto je gradom Bayonne na jugozapadu Francuske. Kako je Hyundai Bayon prvenstveno europski proizvod, Hyundai ga je odlučio nazvati po europskom gradu. Smješten između atlantske obale i planina Pirineji, francuski je grad izvrsno mjesto za one koji uživaju u aktivnostima poput jedrenja i planinarenja, uklapajući se u životni karakter novog modela.

  • +1

Hyundai obitelj crossovera/SUV-a u Europi: Kona, Tucson, NEXO i Santa Fe

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ingo Barenschee

Tijekom posljednjih 20 godina, tvrtka je često crpila inspiraciju s mjesta širom svijeta kako bi generirala neke od najpoznatijih pločica s natpisima među SUV-ovima. Tu ne spadaju samo Tucson i Santa Fe, nazvani po gradovima u saveznim državama Arizona i Novi Meksiko, već i Kona - čije ime potječe od okruga Kona na Velikom otoku Havaja. Čak i pionirsko električno vozilo s gorivim ćelijama NEXO ima geografsku vezu, a ime je dobilo od Nexøa, jednog od najvećih gradova na popularnom danskom otoku Bornholmu.

Hyundai je isto tako objavio kako će više detalja o novom Hyundai Bayonu biti otkriveno uskoro.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!