SEDAN VERZIJA

[FOTO/VIDEO] Vozili smo Mazdu3 sedan: Dizajnerski elegantna i značajno praktičnija s automatskim mjenjačem

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus je dizajnerski jako dobro pogođen automobil

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus je dizajnerski jako dobro pogođen automobil

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Z.M.

Mazda3 sedan je izgledom elegantnija od hatchback verzije i po nama jedna od najuspješnijih dizajnerskih inačica kada je riječ o modelima koji dolaze u ove dvije izvedbe karoserije

Na testu smo imali model Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus, a nakon što smo vozili i hatchback izvedbu Mazde3 i crossover CX-30 možemo povući paralele s ova tri usko povezana modela. To se odnosi ne samo na karoserijsku izvedbu, već i na motore. U ovom slučaju riječ je o benzinskom motoru koji smo imali i u hatchback verziji Mazde3. Naravno, kod hatchback verzije imali smo 6-brzinski ručni mjenjač, a kod sedan verzije 6-brzinski automatski mjenjač.

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Z.M.

Mazda3, odnosno njezina četvrta generacija kodne oznake BP, predstavljena je u obje izvedbe karoserije; hatchback i sedan, na autosalonu u Los Angelesu u studenom 2018. godine. S europske točke gledišta, model koji kao da je skrojen prema potrebama europskih kupaca bilo je, začuđujuće, predstavljen u Sjedinjenim Državama, a istovremeno i u Singapuru. No ako znamo da je upravo od ovog modela Mazde3 s japanskog tržišta izbačen dotad uobičajen naziv 'Axela', odmah je postalo jasno da Mazda razmišlja globalno i da se brojčanom oznakom uklapa u njihovu nomenklaturu modela iz proizvodne palete japanskog proizvođača.

Izvor: tportal.hr / Autor: Zvonimir Martinčević

Dizajner Yasutake Tsuchida obje je izvedbe Mazde3 osmislio vodeći se poboljšanim dizajnerskim jezikom KODO, zasnovanim na na konceptnim automobilima Vision, posebno konceptu Kai. I naravno, masivan C-stup na hatchback verziji je u ovoj sedan izvedbi karoserije postao prilično elegantan, no prednji prevjes je ostao kao i kod kraće verzije – prilično naglašen. S dizajnerske strane, ovo uopće nije karakteristika koje bi se većina zaljubljenika u automobile samo tako riješila. Doista, novi dizajnerski jezik Mazde odaje elegantne, niske linije siluete koje modele ovoga proizvođača čini sportskijim od većine ostalih na tržištu.

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Z.M.

Prije svega treba prema dimenzijama samog vozila usporediti hatchback (HB) i sedan (SDN) izvedbe karoserije Mazde 3. Naša testna sedan verzija duga je 4460 mm i za 200 mm je duža od hatchback izvedbe. Po širini su obje izvedbe identične: 1795 mm, a prema visini je sedan verzija 5 mm viša (1440 mm). Ipak, međuosovinski razmak je identičan i iznosi 2725 mm. Što se tiče volumena prtljažnika, sedan izvedba ima 450 litara, uključujući prostor ispod podnice, dok je volumen prtljažnika hatchbacka manji (334 litre, s Bose ozvučenjem 330 litara). Slično je i s dodatnim volumenom kada se preklope nasloni sjedala na stražnjoj klupi: 1138 litara kod sedana, a 1026 litara (1022 Bose) kod hatchbacka. Težina praznog vozila s uključenom težinom vozača je 1383 kg (s automatskim mjenjačem) u odnosu na 1389 kg (s AT mjenjačem) kod hatchback verzije. Kod obje verzije je prednji prevjes identičnih dimenzija: 915 mm, dok je stražnji kod sedana 1020 mm (+ 200 mm). Visina od podloge je u obje verzije 135 mm. Dimenzije guma na našem testnom automobilu su 215/45 R 18 s gumama Bridgestone Turanza T005A.

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Z.M.

Veći međuosovinski razmak četvrte generacije Mazde3, u odnosu na prethodnu, dizajniran je tako da bi se povećao prostor u kabini, osobito za putnike na stražnjim sjedalima. Šasija i dalje ima prednji MacPherson ovjes, ali na stražnjem dijelu torziona osovina zamjenjuje postojeći multilink ovjes. Ovjes je identičan u obje verzije. Isto je i po pitanju prostora unutar kabine za obje izvedbe karoserije.

U unutrašnjosti kabine standardna oprema je opsežna: čak i osnovni model osigurava navigaciju, integrira pametne telefone u infotainment sustav, projicira informacije s head-up zaslona izravno na vjetrobransko staklo, automatsko kočenje u gradskoj vožnji (SCBS) s detekcijom pješaka (AEB), nadzor mrtvih kutova (BSM) uz upozorenje na bočni promet straga (RCTA), pomoć pri zadržavanju u voznoj traci (LKA), prilagodljiv radarski tempomat (MRCC), automatsko uključivanje/isključivanje dugih svjetala (HBC), sustav upozorenja vozača na umor (DAA), parkirne senzore sprijeda i straga, digitalnu kameru za vožnju unazad... Doista, popis standardne opreme je nevjerojatno bogat.

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Z.M.

Da bi pružio jednostavniji i ljepši dizajn, kokpit potpuno nove Mazde3 ima simetričan izgled i vodoravnu orijentaciju utemeljenu na Mazdinoj filozofiji 'manje je više'. Maknuti su svi nepotrebni elementi kako bi ostvario razinu neometanog komfora i kvalitete. Trokraki, prilično ugodan Mazdin volan, kao i trostruki simetrični instrumenti na instrumentnoj ploči te otvori za zrak stvaraju savršenu simetriju kao u pilotskoj kabini. Uz to, dizajn kokpita stavlja veći naglasak na koncept 'nestajuće točke' upotrijebljen u prethodnoj Mazdi 3. Sjedala su udobna i na dužim putovanjima vozač i putnici nemaju problema s dužim sjedenjem.

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Z.M.

Za test sedan verzije nove Mazde3 dobili smo 2-litreni četverocilindrični benzinski motor Skyactiv-G 2.0 M Hybrid snage 122 KS (90 kW) s prirodnim usisom, što kao blagi hibrid podržava 24-voltni starter/generator. S maksimalnih 213 Nm okretnog momenta za 10,8 sekundi ubrzava do 100 km/h, a krajnja mu je brzina 202 km/h. Za prijenos snage u našem testnom modelu bio je 6-brzinski automatski mjenjač koji prilično skladno funkcionira uparen s ovim motorom. U početku, bez ulaženja u tehničke specifikacije, pomislite da se radi o CVT mjenjaču zato što se promjene pri nižim brzinama skoro i ne osjećaju, ali nakon nekog vremena ipak ćete biti zadovoljni jer nije riječ o CVT mjenjaču, nego o klasičnom automatskom. To se naravno odnosi na prijenos okretnog momenta, a koji je u ovom slučaju puno brži i bez otezanja.

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Z.M.

Sve u svemu, Mazda3 sedan verzija je, naravno, izgledom elegantnija od hatchback verzije i po nama jedna od najuspješnijih dizajnerskih inačica kada je riječ o modelima koji dolaze u ove dvije izvedbe karoserije. Štoviše, mnogi se, čak i iskusniji poznavatelji Mazdinih modela često zbune kad vide sedan izvedbu trojke iz daljine, misleći da je riječ o većem modelu Mazdi6. Naša testna izvedba s automatskim mjenjačem opuštenija je za vožnju od klasičnog ručnog mjenjača i stoga možda i bolja za vožnju u gradu, ali i na dužim putovanjima. Snaga motora od 122 konja sasvim je dovoljna, a naravno da bi motor Skyactiv-X sa 180 KS bio idealna kombinacija, no za većinu ljudi i ovo je puno više od dovoljnog.

  • +21
  • +18

Mazda3 Skyactiv-G122 AT Plus

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Z.M.

Za kraj, naša testna Mazda3 Sedan Skyactiv-G122 Plus sa svim mogućim dodatnim opcijama i doplatama stoji 196.907 kuna, dok standardna verzija bez dodatnih opcija stoji 180.745 kuna sa svim davanjima i automatskim mjenjačem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!