OGRANIČENA SERIJA

[FOTO/VIDEO] Mercedes-Maybach S-klasa Haute Voiture je vrhunac luksuza i umjetnosti samo za kolekcionare

13.12.2022 u 16:35

Bionic
Reading

Razrađene značajke i ekskluzivni elementi dizajna ono su što Mercedes‑Maybach S‑klasu Haute Voiture čini jednim od najekstravagantnijih modela koje je njemački premium proizvođač ikada napravio i predstavlja sofisticirani luksuz u svom najčišćem obliku

Mercedes-Maybach je predstavio ograničeno izdanje S-Class Haute Voiture, kolekcionarski komad dizajniran za odabrane prilike. Spajanje estetike predstavljene ranije ove godine, ali sada s novim pedantnim detaljima dizajna koji podižu korisničko iskustvo. Mercedes-Maybach je prvi put predstavio novi model tijekom događaja u Dubaiju 12. prosinca. Vozilo je otkriveno nakon odabrane modne revije lokalnog couture dizajnera Ateliera Zuhre,a prisustvovali su VIP gosti, mediji i influenceri.

'Razrađene značajke i ekskluzivni elementi dizajna ono su što Mercedes‑Maybach S‑klasu Haute Voiture čini jednim od najekstravagantnijih modela koje smo ikada stvorili – predstavlja sofisticirani luksuz u svom najčišćem obliku. Naši kupci imaju pristup najaspirativnijem životnom stilu, pa smo to željeli odraziti stvaranjem nečeg krajnje poželjnog i upotrebom komponenti koje nikad prije nisu viđene na Mercedes-Maybachu.', rekao je Gorden Wagener, glavni direktor dizajna Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes-Maybach S-klasa Haute Voiture Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Maybach

'Mercedes-Maybach S-klasa Haute Voiture najavljuje novo poglavlje visoke ekskluzivnosti za marku. S ograničenom serijom od 150 jedinica, posebno izdanje odražava filozofiju naše robne marke da povremeno izdajemo željene kolekcionarske predmete. Stoga dodatno jačamo poziciju Maybacha kao ultimativnog pionira luksuza i omogućujemo jedinstvena luksuzna iskustva koja nadilaze očekivanja naših kupaca.', rekao je Daniel Lescow, voditelj Mercedes-Maybach Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes-Maybach S 680 (WLTP kombinirana potrošnja goriva: 14,3‑13,4 l/100 km, kombinirane emisije CO₂: 326‑304 g/km), ograničeno posebno izdanje omogućuje potpuno osjetilno iskustvo i prikazuje vrhunsku eleganciju koja je odraz etosa marke 'Sofisticirani luksuz'.

Kombinacija vrhunske izrade, visokokvalitetnih materijala i izvrsnih detalja stvaraju novu razinu ekskluzivnosti koja podsjeća na umjetničko djelo koje se može voziti. Kreirano od strane Mercedes‑Benzovog najspecijaliziranijeg tima za prilagodbu i izradu Manufaktur u Sindelfingenu, svako vozilo će imati značku na središnjoj konzoli koja ističe njegov broj unutar jedinstvene serije od 150 primjeraka.

  • +22
Mercedes-Maybach S-klasa Haute Voiture Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Dizajn po mjeri inspiriran Haute Couture

U skladu s konceptom Haute Voiture (od francuskog za visoku modu), eksterijer serijskog automobila karakterizira ekskluzivna dvobojna završna obrada: kombinacija metalik nautičko plave na vrhu, s laganim svjetlucavim ružičastim tonom u donjem dijelu i nautičko plavim metalik naplatcima. Dodatni vrhunac sada uključuje okružujuću rasvjetu s animiranom projekcijom: kada se otvore vrata, animirani Mercedes-Benz ili Mercedes-Maybach uzorci koji koriste LCD tehnologiju svijetle i elegantno osvjetljavaju i prednje i stražnje ulazne prostore.

Eksterijer je elegantno pretočen u unutrašnjost vozila proširenom upotrebom tamno nautičko plavih i ružičasto zlatnih tonova, s dodatnim kristalnim i sjajnim opalno bijelim značajkama. Unutrašnjost pokazuje najistančaniju pozornost posvećenu detaljima, savršeno naglašavajući svoju Haute Couture inspiraciju.

Visokokvalitetna modno inspirirana bouclé tkanina ostaje konstanta u cijelom modelu, u plavim, bež, ružičastim i zlatnim nijansama, s dodatnim zamršenim detaljima unutar navlaka za sjedala i jastuka. Istaknuti detalji kristalno bijele kože grle putnike na konzolama, vratima i raspršenim jastucima. Podne prostirke su izrađene od lana i mohera. Detalji boje ružičastog zlata neprimjetno integriraju zaslon u prostranom stražnjem dijelu zajedno s oznakom Haute Voiture na ploči vrata. Također originalni za serijski automobil su plavi kožni obrubi unutar konzola.

MBUX vizualizira osjećaj glamura modne piste

Infotainment sustav MBUX preuzima sjajnu ekskluzivnost interijera. Svjetlucavi oblaci i različiti detalji u svjetlucavom ružičastom zlatu naglašavaju atmosferu modne piste. U izborniku za odabir profila vozača dočekuje cvijet magnolije i svjetlucave čestice. Dvanaest različitih avatara ukrašeno je finim dodacima i elegantno odjeveno, primjerice u večernji sako, frak ili večernju haljinu.

Za potpun Maybachov doživljaj, S-klasa Haute Voiture bit će popraćena ručno izrađenom poklon kutijom s brojem značke, uz smanjeni model i privjesak za ključeve. Osim toga, kupcima će biti poklonjena posebna navlaka za automobil s logotipom Maybach i Haute Voiture.

Ekskluzivna kolekcija torbi inspirirana Mercedes-Maybach Haute Voiture

Kolekcija torbi pratit će serijski automobil, u prodaji početkom 2023. u fizičkim i online trgovinama Maybach Icons of Luxury. Dostupni u različitim stilovima i veličinama u ograničenoj seriji, artikli će se sastojati od odabranih materijala koji se nalaze u unutrašnjosti vozila, kombinirajući ekstravaganciju Haute Couture s detaljnom izradom.