samo struja

[FOTO/VIDEO] GMC HUMMER EV Pickup je spreman, upravo traju posljednja testiranja na teškom terenu Moaba

13.05.2021 u 20:05

Bionic
Reading

GMC je objavio i cijenu prvog modela Hummer EV Edition 1 koji stiže u jesen ove godine u Sjedinjene Države, a koštat će 112.595 dolara

Tiha revolucija se nastavlja dok GMC HUMMER EV Pickup prolazi kroz rigorozna terenska testiranja na zahtjevnim stazama u blizini Moaba u državi Utah (SAD), dokazujući svoju terensku sposobnost uoči početka njegove proizvodnje ove jeseni. Mi smo o ponovnom dolasku na tržište legendarnog imena Hummer pisali prilikom njegove premijere krajem listopada prošle godine.

GMC HUMMER EV Pickup na posljednjim testiranjima Izvor: Promo fotografije / Autor: GMC

Dostupni terenski način rada Terrain Mode, dio GMC HUMMER EV-ovog načina upravljanja pogonom, ponudit će dvije kalibracije kočenja, s blagom opcijom kočenja za vožnju s dvije noge i namjenski dizajniranom kontrolom vožnje s jednom pedalom u terenskoj vožnji malom brzinom. Kao što je to General Motors uveo i za druga električna vozila, One-Pedal Driving omogućuje vozaču da ubrzava i usporava samo pomoću papučice gasa.

S načinom Terrain Mode, ista kontrola vožnje s jednom pedalom prilagođena je jedinstvenim kalibracijama za terensku vožnju s ograničenom brzinom, pomažući vozaču da kontolira vožnju strmim usponima, 'puzanju' po kamenju i ostalim izazovnim terenima, bez potrebe za prebacivanjem između papučice gasa i kočnice.

Kad podloga po kojoj se vozi postane teška, dostupna značajka Extract Mode omogućuje prilagodbu visine prilagodljivog zračnog ovjesa za približno 15,24 cm (6 inča) kako bi se GMC HUMMER EV mogao kretati u ekstremnim terenskim situacijama, poput prelaska preko velikih kamenih stijena i u vožnji dubljom vodenom preprekom. Njegove dimenzije su impresivne; duljina 5507 mm, širina 2201 mm (s retrovizorima 2380 mm), međuosovinski razmak 3445 mm.

  • +26
GMC HUMMER EV Pickup Izvor: Promo fotografije / Autor: GMC

Što se tiče terenskih karakteristika, one su sljedeće: maksimalna visina od podloge 257 mm (standardna), 302 mm (Terrain Mode) te 404 mm (Extract Mode), pristupni kut od 41,5° do 49,7°, odlazni kut od 31,6° do 38,4°, kut pregiba od 22,3° do 32,2°. GMC navodi podatak o sposobnosti savladavanja uspona od 18°. Krug okretanja mu je 13,5 m, a sa stražnjim zakretnim kotačima samo 11,3 m, što je za ovako dugačko vozilo izuzetan rezultat.

GMC HUMMER EV Pickup terenske karakteristike Izvor: Promo fotografije / Autor: GMC

GMC je objavio i cijenu prvog modela Hummer EV Edition 1 koji stiže ujesen ove godine u SAD-u od 112.595 dolara. Hummer EV³ˣ će krenuti na tržište od jeseni 2022. i stajati će 99.995 dolara (bez poreza i naknada), Hummer EV²ˣ će stići u proljeće 2023. i stajati će 89.995 dolara, dok će Hummer EV² stići u proljeće 2024. i stajati će 79.995 dolara u SAD-u.