U OGRANIČENOM BROJU

[FOTO/VIDEO] Ford Bronco stiže u Europu; Legendarni 4x4 terenac s 2,7-litrenim V6 motorom od 335 KS

16.03.2023 u 15:52

Bionic
Reading

Ford otvara vrata europskim kupcima za legendarni Bronco 4x4 koji se odlikuje ekstremnim 'Built Wild' terenskim sposobnostima, robusnim dizajnom i tehnologijom najnovije generacije koja odgovara svim uvjetima

Ford je objavio kako će legendarni, potpuno američki Ford Bronco 4x4 uskoro po prvi put biti dostupan za narudžbu na odabranim europskim tržištima.

Bronco se kupcima u regiji nudi u strogo ograničenom broju, a dostupan je u hardcore Outer Banks i Badlands varijantama sposobnim za ekstremne terenske vožnje, obje pokreće 2,7-litreni Ford EcoBoost V6 motor koji proizvodi 335 KS i 563 Nm okretnog momenta. Napredne tehnologije pogona doista zaslužuju 'G.O.A.T.' (Goes Over Any Type of Terrain ili Ide preko bilo koje vrste terena) nadimak – uključujući sofisticirane mjenjače s pogonom na sva četiri kotača s visokim i niskim okretajima, Trail Control™ i do sedam načina vožnje.

Ford Bronco Badlands Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Razvijene iz temelja za odvažne pustolovine na svim terenima, inovativne i praktične značajke uključuju uklonjiva vrata s ugrađenim spremištem, integrirane točke za pričvršćivanje za dodatke za istraživanje i ultra izdržljive komponente i površine koje se lako čiste kad krenete postaje žilav i blatan.

Usmjeravajući nepogrešiv, utilitarni dizajn interijera i eksterijera originala iz 1966., novi Bronco također crpi inspiraciju iz robusnog pick-upa F-serije za američko tržište i duha performansi Ford Mustanga, kako bi stvorio SUV s jedinstvenim stilom, karakterom i nasljeđem.

Strogo ograničen broj First Edition Bronca bit će dostupan u specifikacijama Outer Banks ili Badlands, a svaki će imati jedinstvene detalje eksterijera, unutarnju značku s brojem izrade i izbor ključnih dostupnih dodataka, uključujući neoprenske presvlake za sjedala, torbe za odlaganje na vratima i mekani mrežasti krov ovisno na seriju modela.

'Bronco je simbol Fordovog avanturističkog duha, a spajanjem najnovijih tehnologija pogona s nadahnutim, inteligentnim dizajnom, novi Bronco podiže tu strast za istraživanjem na višu razinu', rekao je Jon Williams, generalni direktor, Ford Blue Europe. 'Nakon 25 godina izbivanja, Amerika je pozdravila povratak Bronca s više entuzijazma i naklonosti nego što smo ikada mogli zamisliti. Sada smo uzbuđeni što možemo europskim entuzijastima dati prvi okus Bronco duha.'

Nova avantura za Bronco u Europi

Nadahnut sposobnošću, zabavom i osjećajem slobode koje nudi originalni Bronco, novi proces dizajniranja Bronca započeo je digitalnim skeniranjem u punoj veličini modela prve generacije kako bi se osiguralo da dojmljive proporcije i ikonski oblik ostanu u njegovoj srži. Kratki prevjesi i odvažne, funkcionalne linije čine ga odmah prepoznatljivim i pridonose njegovim izvanrednim performansama izvan ceste.

Ističući se rešetkom pune širine i legendarnim kružnim prednjim svjetlima, novi Bronco ima četvrtaste panele karoserije za jasan pregled vanjskih kutova SUV-a i lakše postavljanje u zahtjevnim uvjetima izvan ceste. Prednji blatobrani također imaju 'nišane za stazu' – uzdignute dijelove koji označavaju rub karoserije i koji se također mogu koristiti kao točke za pričvršćivanje, mogu izdržati do 68 kg za prijevoz dužih predmeta kao što su daske za surfanje ili kanui.

Standardni uklonjivi tvrdi krov ima krovnu oblogu koja prigušuje zvuk i dijeli se na četiri ploče s namjenskim ugrađenim vrećicama za pohranu za prednje dvije ploče. Sva četvera vrata također se mogu potpuno ukloniti pomoću jednog alata u samo osam minuta, za vrhunsku slobodu svježeg zraka i još veću vidljivost u izazovnim terenskim okruženjima.

Prozori bez okvira smanjuju ukupnu težinu vrata, čineći ih dovoljno laganima da ih uklone vlasnici gotovo bilo koje građe. Namjenske vreće za pohranu dostupne za Bronco Badlands omogućuju sigurno i sigurno pohranjivanje vrata na brodu, spremna za ponovno postavljanje u roku od nekoliko minuta.

Dodatni uklonjivi elementi omogućuju i prilagodbu i poboljšane performanse izvan ceste. Prednja rešetka i branik mogu se zamijeniti za alternativne verzije, dok su plastični lukovi kotača dizajnirani da se odvoje bez oštećenja u slučaju sudara izvan ceste i mogu se jednostavno i brzo zamijeniti.

Oko Bronca skriveno je nekoliko skrivenih detalja dizajna koji slave naslijeđe vozila - vlasnici će ih otkriti dok dublje istražuju svoje vozilo i njegove značajke. Primjeri uključuju skrivene logotipe tvrtke Bronco, grafiku koja ilustrira izvornu ponudu modela iz 1966., otvarač za boce ugrađen u unutrašnjost i GPS koordinate lokacija korištenih za testiranje tijekom razvoja.

Rođenje ikone

Izvorni Bronco predstavljen je u SAD-u 1966. godine i rođen je iz čvrstih vojnih vozila koje je napravio Ford i duha performansi Mustanga kako bi pružio najbolje od oba svijeta – robusni 4x4 terenac sa zabavnim, sportskim stavom koji je pomogao pokrenuti potpuno novi segment avanturističkih terenskih vozila.

Prva generacija Bronca dokazala je svoju čvrstoću i agilnost pobjedom na terenskoj utrci Baja 1000 1969., podvigom koji je ostao neusporediv s drugim serijskim 4x4 pogonom više od 50 godina. Više od 200.000 primjeraka Bronca prve generacije prodano je u SAD-u, dok je više od milijun Bronca proizvedeno ukupno u pet generacija između 1966. i 1996. godine.

Izgrađen za izdržljivost, spreman na sve

Iznimna terenska sposobnost priskrbila je izvornom Broncu nadimak G.O.A.T. Vjeran svom podrijetlu, izvanredne performanse u teškim uvjetima donosi i nova generacija.

Fordov 2,7-litreni EcoBoost V6 benzinski motor s dvostrukim turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem goriva isporučuje 335 KS i 563 Nm okretnog momenta za performanse bez napora. Kompaktni grafitno-željezni blok cilindra povećava čvrstoću i krutost u usporedbi s tradicionalnim željeznim odljevcima bez ikakvog povećanja težine, dok značajke kao što su elektronički aktivirani wastegate i visokotlačni sustav recirkulacije ispušnih plinova povećavaju snagu i učinkovitost goriva.

Automatski mjenjač s 10 stupnjeva prijenosa standardan je za uglađenu vožnju s optimiziranim okretnim momentom na cesti i izvan nje. Maksimalni omjer puzanja do 64,33:1 u načinu rada s niskim dometom daje Broncu mogućnost vožnje brzinom od 6 km/h s motorom na 2400 okr./min., osiguravajući preciznu kontrolu pri malim brzinama i smanjujući vjerojatnost zastoja na teškom terenu.

Bronco Outer Banks opremljen je elektroničkim prijenosnim kućištem s dvije brzine – što omogućuje promjenu stupnja prijenosa pritiskom na gumb u kretanju između visokog i niskog stupnja prijenosa.

Bronco Badlands dodaje zaključavanje prednjeg diferencijala i sustav odvajanja prednjeg stabilizatora za postizanje maksimalne artikulacije na zahtjevnom terenu. Uz to, dvobrzinski elektromehanički prijenosni kovčeg s automatskim načinom rada može se neprimjetno prebacivati između pogona na dva i četiri kotača, ovisno o uvjetima, ostavljajući vozaču slobodu da se koncentrira na cestu ispred sebe.

Kako bi se nosio s najzahtjevnijim uvjetima vožnje, Bronco je izgrađen na podvozju od okvira od čelika visoke čvrstoće sa sedam poprečnih nosača, pružajući čvrstu jezgru za povjerenje i sigurnost, ali dopuštajući i do 259 mm hoda ovjesa za spektakularne terenske sposobnosti.

Stabilni ovjes izvan ceste visokih performansi (High-Performance Off-Road Stability Suspension ili HOSS) sastoji se od neovisnih poprečnih ramena s dugotrajnim zavojnim oprugama sprijeda, smanjujući težinu bez opruga do 20 posto u usporedbi s čvrstim dizajnom osovine, kao i nudeći vrhunsku kvalitetu vožnje i dosljedan kontakt s površinom. Straga je standardna čvrsta stražnja osovina s pet karika i dugim hodnim oprugama promjenjivog stupnja, u kombinaciji sa snažnim amortizerima posvuda.

Bronco Badlands podiže ulog s Bilstein visokim specifikacijama, vanjskim amortizerima spremnika osjetljivim na položaj kao standardnom opremom. Dodatni kapacitet tekućine pruža dodatno hlađenje u teškim uvjetima, dok se sila prigušivanja automatski povećava na ekstremnim hodovima ovjesa, pružajući preciznu kontrolu izvan ceste i uglađenu vožnju u normalnoj vožnji.

Ford Bronco Outer Banks Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Kupci koji traže najvišu razinu terenskih performansi mogu osigurati da su kritične komponente zaštićene dostupnom prednjom pločom uz štitnike za motor, prijenos, prijenosno kućište i spremnik goriva. Dostupne bočne ograde za stijene dovoljno su čvrste da izdrže težinu vozila za ekstremno puzanje po stijenama, izložene kuke za vuču sprijeda i straga standardne su, a krovna šipka visoke čvrstoće od bor čelika opremljena je integriranim bočnim zračnim zavjesama, kao i bočni zračni jastuci u sjedalima i prednji zračni jastuci za potpuno povjerenje u vožnji u ekstremnim uvjetima.

  • +27
Ford Bronco Badlands Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Tehnologija koja podržava svaku avanturu

Inteligentne pogonske tehnologije osmišljene su kako bi Broncove sposobnosti bile dostupne avanturistima početnicima kao i iskusnim vozačima izvan ceste. Srž Broncove sposobnosti da ide bilo gdje je Terrain Management System™ koji vozačima olakšava odabir načina rada koji im je potreban u skladu s uvjetima. Uz načine rada na cesti kao što su Normal, Eco, Sport i Slippery, namjenski G.O.A.T. off-road modovi uključuju Blato/Kolotrazi, Pijesak, plus Rock Crawl i Baja mod inspiriran utrkama za Bronco Badlands. Svaki način optimizira gas, točke prebacivanja mjenjača i odziv upravljača u skladu s uvjetima.

Bronco također nudi Trail Toolbox, paket sofisticiranih off-road tehnologija za podršku vozačima i omogućava im da s povjerenjem istražuju mogućnosti vozila. Trail Control radi na sličan način kao tempomat; vozač može odabrati brzinu do 31 km/h, a vozilo će automatski upravljati ubrzavanjem i kočenjem kako bi održalo odabranu brzinu dok se vozač koncentrira na upravljanje po teškom terenu.

Trail Turn Assist koristi vektoriranje okretnog momenta temeljeno na kočenju, smanjujući radijus okretanja do 40 posto kočenjem unutarnjeg kotača pri vožnji izvan ceste u skučenim prostorima, dok Trail One-Pedal Drive omogućuje vozaču da ubrzava i koči koristeći samo gas papučicu, što olakšava točnu kontrolu brzine pri vožnji u zahtjevnim uvjetima. Tehnologije za pomoć u vožnji uključuju AdvanceTrac™ s Roll Stability Control™ i Trailer Sway Control™ za povjerenje vozača prilikom vuče prikolice.

Čvrst hardver, pametan softver

Usklađujući se s čvrstom i svrhovitom vanjštinom, dizajn interijera novog Bronca vrlo je funkcionalan, prepun tehnologije, ali također robustan i dizajniran da izdrži korištenje u teškim okruženjima. Instrumentna ploča nadahnuta je prvom generacijom Bronca, s bojama inspiriranim prirodnim paletama i opremom za boravak na otvorenom te materijalima odabranim za izdržljivost.

Ručke za hvatanje integrirane su u ploču s instrumentima i središnju konzolu za udobnost putnika na neravnom terenu. Središnja konzola ima podlogu za bežično punjenje koja je dizajnirana da drži mobilni telefon na mjestu čak i pod ekstremnim kutovima nagiba. Površine ploče s instrumentima mogu se brisati, a fizički prekidači u kabini zabrtvljeni su silikonom i imaju gumene dodirne točke kako bi se osiguralo da su zaštićeni od vremenskih nepogoda i lako se čiste.

Iako je Bronco napravljen za najteže uvjete, nema kompromisa u smislu udobnosti ili pogodnosti. 8-inčna djelomična TFT ploča s instrumentima uparena je s 12-inčnim središnjim LCD zaslonom osjetljivim na dodir koji sadrži posljednju generaciju SYNC 4 komunikacijskog i zabavnog sustava, koji koristi ažuriranja bežičnog softvera Ford Power-Up za poboljšanu funkcionalnost tijekom vremena.

Bronco također nudi točke za pričvršćivanje na vrhu ploče s instrumentima za nosač uređaja, omogućujući korisnicima da pričvrste svoje kamere ili mobilne telefone s namjenskim 12-voltnim i USB priključcima za napajanje.

Kompatibilnost s Apple CarPlay i Android Auto je standardna, uz B&O® Premium zvučni sustav s 10 zvučnika uključujući subwoofer, s dostupnom aplikacijom FordPass koja nudi snažnu povezanost i besprijekornu integraciju sa sustavom SYNC 4.

Standardni sustav kamera od 360 stupnjeva s 'off-road spotter' pogledima automatski se aktivira kada su uključeni terenski načini vožnje, pružajući pogled na kotače koji nije moguć s vozačevog sjedala i povećava vidljivost tijekom tehničkih izazova kao što je puzanje po stijenama.