SVJETSKA PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Dacia predstavila novi Sandero i Sandero Stepway; treća generacija sada je još atraktivnija

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija ova dva modela je veliki iskorak prema naprijed

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija ova dva modela je veliki iskorak prema naprijed

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

S novom modularnom platformom, pojačanim motorima s učinkovitom potrošnjom goriva i privlačnim aerodinamičnim dizajnom, novi Sandero i Sandero Stepway kombiniraju povećanu udobnost vožnje s nižim emisijama CO₂ i zagađivača

Početkom mjeseca rujna smo vam pokazali prve slike nova tri Dacijina modela iz game Sandero, a danas na svjetskoj premijeri rumunjski proizvođač automobila iz Renault Grupe otkriva sve detalje ove, i nama u Hrvatskoj izuzetno zanimljive, modelne linije. Počevši od jednog modela koji se proširio u cjelovitu i raznoliku paletu modela, Dacia već 15 godina provodi preobrazbu automobila. Sandero je postao kultni model i bestseler te je od 2017. godine najprodavanije osobno vozilo privatnim kupcima u Europi. Niti u Hrvatskoj prodaja Dacijinih modela ništa ne zaostaje za inozemnim tržištima, a to pokazuju i prodajni rezultati za mjesec kolovoz 2020. u Hrvatskoj.

Dacia Sandero Stepway, Logan i Sandero - treća generacija

Dacia Sandero Stepway, Logan i Sandero - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Dacia predstavlja novu, treću generaciju modela Sandero i Sandero Stepway, potpuno novog dizajna (novi Logan neće biti dostupan na hrvatskom tržištu). Ove modernije verzije vjerno prenose duh svojih prethodnika. Uz uvijek nenadmašnu cijenu i kompaktne vanjske dimenzije, novi modeli nude suvremeniju, bogatiju opremu i više svestranosti, zadržavajući pritom svoje temeljne vrijednosti, a to su jednostavnost i pouzdanost.

Dacia prednjači kada je riječ o promicanju 'razumnog' oblika potrošnje automobila i sada je više nego ikad usklađena sa stvarnim očekivanjima svojih kupaca. Nudi jednostavna, prostrana, pouzdana i robusna vozila bez nepotrebnih detalja, po najboljoj cijeni na tržištu. Iako je promjena načina razmišljanja već u tijeku nekoliko godina, dosad neviđena pozadina događanja zadnjih mjeseci više nego ikad prije potaknula je vozače da razmotre održiviju potrošnju i da se usredotoče na ono što je zaista neophodno, a da i dalje izražavaju svoje potrebe za mobilnošću i slobodom. Sve se više kupaca vraća pragmatičnijem pristupu pri kupnji automobila.

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Dacia Sandero i Sandero Stepway utjelovljuju Dacijin DNK. Značajni i vrlo popularan model, Sandero je najprodavaniji automobil u Europi na maloprodajnom tržištu kupaca od 2017. godine i najprodavaniji model Dacije s gotovo 2,1 milijuna prodanih automobila, što predstavlja 32 posto prodaje Dacije od 2004. godine. Sandero Stepway, avanturističkija verzija, s dsruge strane predstavlja 65 posto cjelokupne prodaje linije Sandero, s više od 1,3 milijuna prodanih automobila.

Kao što je već na prvu vidljivo, Dacia je uložila silan trud u svojoj ponudi u gradskom i svestranom segmentu kompaktnih automobila s novim modelima Sandero i Sandero Stepway kako bi udovoljila svim potrebama svojih korisnika. Iako su zadržali iste vanjske dimenzije, novi modeli ove linije nude više modernosti, prostranosti i svestranosti uz temeljnu jednostavnost i pouzdanost koju su vozači očekivali od Dacije. S novom platformom nude više značajki, povećanu aktivnu i pasivnu sigurnost, nove motore, uključujući benzinske i 'bi-fuel' motore koji osim na benzin mogu koristiti i vrlo isplativu alternativu s ukapljenim naftnim plinom (UNP ili LPG), novi automatski mjenjač i potpuno novi ručni mjenjač sa šest brzina.

Dacia Sandero Stepway i Sandero - treća generacija

Dacia Sandero Stepway i Sandero - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Mihai Bordeanu, direktor marketinga Dacije, je rekao: 'Ova nova generacija Dacije je preuredila tri kultna modela - trećinu svog asortimana i cijelu svoju ponudu B-segmenta. Moderni dizajn je čvrst, ali odzivan, a s inovativnim značajkama, CMF platformom i štedljivim motorima koji koriste najnovije inovacije Alijanse, novi Sandero, Sandero Stepway i Logan pružaju više prostora, udobnosti, sigurnosti i užitka u vožnji. Oni ilustriraju Dacijin DNK: osnovni automobili po poštenoj cijeni koji zadovoljavaju stvarne potrebe kupaca.'

Dacia Sandero - treća generacija

Dacia Sandero - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Novi Sandero

Novi Sandero može se pohvaliti jedinstvenim, modernim, čvrstim i potpuno novim vanjskim dizajnom. Dacia ponavlja svoju formulu uspjeha zadržavajući iste ukupne dimenzije: kompaktna izvana i još veća prostranost iznutra, za veću svestranost. Njegove dimenzije su sljedeće: duljina 4088 mm, širina 1848 mm (2007 mm s preklopljenim retrovizorima), visina 1499 mm.

Svojim ramenima i naznačenim lukovima kotača, novi Sandero odiše snažnom osobnošću i čvrstinom. Ipak, cjelokupne linije su glađe, s kosim vjetrobranskim staklom, nižim krovom (za 1 cm) i tekućom linijom krova s ​​radio antenom na kraju. Razmak od tla je nepromijenjen (pri opterećenju 133 mm), a opet se novi Sandero osjeća niže i uzemljenije sa širim tragovima kotača koji su postavljeni u ravnini s lukovima kotača.

Prednja i stražnja svjetla predstavljaju Dacijin novi LED svjetlosni potpis u obliku slova Y, dajući novom Sanderu snažan identitet. Vodoravna crta spaja dva svjetla sprijeda i straga te se proteže u njihove odgovarajuće LED linije, dajući automobilu veću vizualnu prisutnost. Prednji LED farovi, koji se nude kao standardna automatska značajka na svim razinama opreme, povećavaju noćnu vidljivost (za 37 posto duljine snopa i 9 posto širine snopa).

Izraženi lukovi kotača otkrivaju 15- ili 16-colne kotače postavljene u ravnini. Od druge razine opreme opremljeni su 'Flexwheels' poklopcima naplataka čiji pedantno dizajniran izgled vješto preslikavaju 'stvarne' aluminijske naplatke, također dostupne u 16 cola. Spomenuta velika visina od podloge vozila od 133 mm nudi veliku upotrebnu slobodu.

Dacia Sandero - treća generacija

Dacia Sandero - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Dizajn kvaka na vratima otkriva usredotočenost na kvalitetu i ergonomskiji oblik. Većina verzija sada ima električno oslobađanje prtljažnika na donjem dijelu vrata prtljažnika, poboljšavajući izgled i praktičnost. Novi oblik vrata i bočnih ogledala poboljšava aerodinamiku automobila istodobno smanjujući buku zbog otpora zraka za putnike. Iznutra se na ploči s instrumentima nalazi umetak umotan u tkaninu, dok otvori za zrak imaju potpuno novi oblik. U Daciji poboljšati kvalitetu koju osjećate znači kombinirati zadovoljstvo i praktičnost.

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Novi Sandero Stepway

Sa povišenim razmakom od tla, Sandero Stepway svestrani je avanturist u paleti Dacije. Samouvjereniji dizajn interijera i eksterijera smjela su izjava bijega od svakodnevice i avanture. Povišeni izgled razlikuje ga od novog Sandera i pojačava crossoverski izgled i DNK novog Sandera Stepwaya.

Novi Sandero Stepway odmah je prepoznatljiv sprijeda s jedinstvenim rebrastim i kupolastim poklopcem motora, kromiranim Stepway logotipom ispod prednje maske i zakrivljenim blatobranima iznad svjetala za maglu. Prednji i stražnji odbojnici uključuju metalnu kliznu ploču dizajniranu da zaštite izvornu boju od svakodnevnih ogrebotina.

Novi Sandero Stepway sadrži dizajnerske kodove crossovera s povišenim razmakom od tla od 174 mm (porast od 41 mm u usporedbi sa Sanderom, prvenstveno zbog većeg promjera guma), krovnim šinama s logotipom, velikim plastičnim zaštitama blatobrana i posebno ojačanim podnožjem vrata.

Njegove dimenzije su sljedeće: duljina 4099 mm, širina 1848 mm (2007 mm s preklopljenim retrovizorima), visina 1535 mm.

Standardne verzije opremljene su 16-colnim 'Flexwheels' poklopcima naplataka čiji precizno dizajnirani oblici repliciraju one 'stvarnih' aluminijskih naplataka, koji su također dostupni kao opcija. Ekskluzivni 16-colni kotači s 'dijamantnim rezom' u verziji Stepway dostupni su kao opcija za bolji izgled crossovera.

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Krovne šine Sandero Stepwaya mogu izgledati kao da su jednostavno atraktivna vizualna značajka, ali su također prilagodljive. Pomoću ključa smještenog u pretincu za rukavice mogu se jednostavno demontirati u samo nekoliko sekundi i pretvoriti u krovni nosač nosivosti 80 kilograma, što je isto kao i standardnog krovnog nosača. Ovaj sofisticirani i patentirani sustav primjer je svega za što se Dacia zalaže: pametni, praktični, jednostavni i pouzdani sustavi.

Unutarnje presvlake nose na sebi Stepway logotip, dok obloge vrata i nadzorna ploča imaju narančaste umetke i obrube od tkanine.

Interijer i značajke novih Sandera i Sandera Stepwaya

Interijer je značajno poboljšan na svim razinama: veća kvaliteta zaslona, ​​materijali, obloga, montaža, ergonomija i dodavanje novih značajki. Novi Sandero i Sandero Stepway i dalje nude najbolju prostranost i vrijednost na tržištu.

Novi Sandero i Sandero Stepway nude tri stražnja sjedala koja mogu primiti po tri odrasle osobe, preklopno stražnje sjedalo u omjeru 1/3-2/3 (ovisno o izvedbama) i prtljažnik u obiteljskoj veličini. Prtljažnik Sandera volumena je 328 litara (310 + 18 litara) i ima ravan pod s podesivom visinom poda u 2 položaja, ovisno o izvedbi.

Dacia Sandero - treća generacija

Dacia Sandero - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Udovoljava standardima prostranosti gornjeg segmenta tržišta, pogotovo jer nudi najviše prostora za noge stražnjih putnika s dodatnih 42 mm za novi Sandero.

Kapacitet prostora za pohranu stvari može doseći 21 litru (porast od 2,5 l) s prostorom za odlaganje ispod središnjeg naslona za ruke (1,4 l), na prednjim i stražnjim vratima i na stražnjem dijelu prednjih sjedala.

Luksuzne presvlake te dizajn i oblik novih prednjih sjedala pružaju dodatnu udobnost i potporu, uključujući naslone za glavu podesive po visini. Da bi pronašli najbolji mogući položaj za vožnju, vozači mogu prilagoditi visinu svog sjedala (+/- 35 mm), visinu i dubinu upravljača (+/- 2,1° i +/- 25 mm), a mogu odabrati ili pojedinačan ili središnji naslon za ruke kao opciju. Ručica mjenjača sada je kraća. Potpuno električni servo upravljač nudi veću udobnost vožnje, posebno za vrijeme tijesnog manevriranja i parkiranja (36 posto manje napora nego prethodni Sandero).

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

U Daciji vjeruju da moderni automobili ne bi trebali biti ispunjeni nebitnim značajkama. Dacia je dizajnirala nove značajke novih Sandera i Sandera Stepwaya u skladu s razvojem glavnih očekivanja kupaca. Standardne značajke uključuju držač za pametni telefon (koji se može ukloniti, ovisno o verziji), zaslon računala, upravljač s ograničenjem brzine i tempomatom te automatsko aktiviranje farova u svim razinama opreme. Vozači mogu zadržati pogled na cesti i rukama na upravljaču radi svoje udobnosti i sigurnosti.

Novi automatski klima-uređaj s digitalnim zaslonom, grijanim prednjim sjedalima (od travnja 2021.), handsfree karticom s daljinskim otvaranjem prtljažnika, električnom parkirnom kočnicom, kamerom za vožnju unatrag, prednjim i stražnjim parkirnim senzorima te automatskim brisačima vjetrobrana dostupni su kao standardna značajka ili opcija ovisno o tržištu.

Prvi za Daciu, električni stakleni krovni otvor bit će dostupan na novim Sanderu i Sanderu Stepwayu 2021. godine.

Dacia  Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Multimedijski sustav: Tri sustava koji zadovoljavaju sve potrebe

Novi Sandero i Sandero Stepway nude tri različita multimedijska sustava: Media Control, Media Display i Media Nav. Uz Media Control, pametni telefoni mogu se postaviti na pametnu uklonjivu potporu za pametni telefon ispred vozača kako bi postali novi multimedijski sustav putem nove besplatne aplikacije 'Dacia Media Control' i Bluetooth ili USB veze. Sustav omogućuje jednostavan pristup radiju, glazbi, pozivima, porukama, satelitskim navigacijskim aplikacijama i mnogim drugim značajkama poput Siri i Android prepoznavanja glasa. Komandne kontrole su na dohvat ruke bilo na upravljaču (za radio) ili iza njega (sat nav) kako bi se osigurala sigurnija vožnja. Bez pametnog telefona povezanog na Media Control, radio i reprodukcija datoteka putem USB priključka su dostupni.

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Oprema uključuje dva zvučnika, Bluetooth i USB vezu te 3,5-inčni TFT digitalni zaslon između brojčanika, na kojem su prikazane i postavke radija. Uz Media Display, konzola ima veliki 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir smješten na vrhu. Putnički prostor opremljen je s četiri zvučnika. Zaslon je blago nagnut prema vozaču radi veće vidljivosti i ergonomije. Dizajn je elegantan, a intuitivno sučelje jednostavno za upotrebu kompatibilno je s Bluetoothom i Android Auto i Apple CarPlay sustavima za pametne telefone. Nova oznaka 'car' (automobil) omogućuje pristup određenim ADAS postavkama.

Uz Media Nav, multimedijski sustav sada također ima ugrađenu navigaciju i bežično povezivanje za Apple CarPlay i Android Auto. Ozvučenje sada ima najmanje šest zvučnika.

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Sigurnost novih Sandera i Sandera Stepwaya

Uz modularnu platformu CMF i inovativni elektronički dizajn, novi Sandero i Sandero Stepway uživaju u najnovijim sustavima pomoći vozaču (ADAS) i sigurnosnim značajkama.

Novi Sandero i Sandero Stepway prvi su Dacia modeli koji koriste CMF modularnu platformu. Nudeći vrhunsku čvrstoću i krutost, povećava zaštitu u slučaju sudara. Konstrukcija je ojačana u motornom prostoru (potpuno novi nosači i nosači u donjoj konstrukciji) i putničkom prostoru. Novi senzori pritiska na vratima i akcelerometar mogu otkriti rane bočne udare, omogućujući brzo napuhavanje nove zavjese i bočnih zračnih jastuka, štiteći abdomen, prsa i glavu.

Dacia Sandero - treća generacija

Dacia Sandero - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Novi Sandero i Sandero Stepway uključuju sljedeće standardne značajke: šest zračnih jastuka, ograničivači opterećenja sigurnosnih pojaseva, zatezači prednjih i stražnjih sigurnosnih pojaseva i sustav poziva u nuždi (SOS gumb smješten uz svjetlo na stropu).

Poboljšan je strukturni okvir novih prednjih sjedala, a za bolju zaštitu ugrađeni su nasloni za glavu protiv povratnog udara glave.

Novi Sandero i Sandero Stepway imaju standardna automatska prednja svjetla i, ovisno o razini opreme, automatske brisače. LED prednja svjetla poboljšavaju vidljivost, povećavajući duljinu snopa zraka za 37 posto (110 m) i širinu za 9 posto (24 m) u usporedbi s halogenim kratkim svjetlima prethodne verzije Sandero.

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Sustavi za pomoć vozaču (ADAS)

Pored ograničenja brzine i najnovijeg ESP-a kao standardne značajke i prekidača za upravljanje tempomatom na volanu (ovisno o opciji), novi Sandero i Sandero Stepway imaju i najmodernije sustave pomoći vozaču:

  • Pomoć pri kočenju u nuždi: aktivna je između 7 i 170 km/h. Radarski senzor smješten na prednjoj strani vozila prepoznaje udaljenost do automobila ispred (zaustavljen ili u pokretu). Senzor aktivira zvučno i vizualno upozorenje ako postoji rizik od sudara s vozilom ispred, prije: povećanje sile kočenja ako je vozač pritisnuo kočnicu, ali i dalje postoji rizik od sudara; automatski aktivirajući ili snažnije aktivirajući sustav kočenja ako vozač ne uspije dovoljno snažno kočiti ili dovoljno brzo.
  • Upozorenje na mrtvi kut: aktivno je od 30 km/h do 140 km/h i upozorava vozača na rizik od sudara s drugim vozilom smještenim pored ili iza vozila tijekom manevara promjene trake. Sustav ultrazvučne detekcije koji se sastoji od četiri senzora (dva straga, dva sprijeda) otkriva sve pokretne predmete, uključujući automobile i motocikle, u vozačevom slijepom području. Kad senzori prepoznaju vozilo ili nekoga u području mrtvog kuta, LED koji se nalazi na odgovarajućem retrovizoru zatreperi.
  • Pomoć pri parkiranju: ovaj sustav sadrži četiri radarska senzora sprijeda i straga, kameru za stražnji pogled i dinamičke vodilice te aktivira zvučna i vizualna upozorenja koja pomažu u manevriranju.
  • Pomoć pri kretanju uzbrdo: ovo sprječava vozilo da se kotrlja unatrag dulje od dvije sekunde kada vozači podignu nogu s papučice kočnice kako bi pritisnuli papučicu gasa prilikom kretanja na uzbrdici.
Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Platforma i motori novih Sandera i Sandera Stepwaya

S novom modularnom platformom, pojačanim motorima s učinkovitom potrošnjom goriva i privlačnim aerodinamičnim dizajnom, novi Sandero i Sandero Stepway kombiniraju povećanu udobnost vožnje s nižim emisijama CO₂ i zagađivača.

Nova modularna platforma CMF koja se koristi na novim Sanderu i Sanderu Stepwayu kombinira veći otpor i krutost s manjom težinom. Smanjuje emisije onečišćujućih tvari istovremeno udovoljavajući strožim zahtjevima ispitivanja sudara i kontrole zagađenja.

Novi Sandero i Sandero Stepway su opremljeni novom prednjom osovinom s (pravokutnim) ovjesnim krakovima koji pružaju učinkovito ublažavanje udara i bolje upravljanje. Kapacitet zaštite od kotrljanja poboljšan je, a međuosovinski razmak proširen radi veće stabilnosti u zavojima. Novi nosač motora poboljšan je kako bi se smanjile vibracije u putničkom prostoru.

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Paleta Euro 6d-Full benzinskih motora

Ovi su motori usklađeni sa Euro 6d-Full standardom koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2021. godine.

  • SCe 65 (nije dostupan na Sandero Stepwayu): ulazni 1-litreni trocilindrični motor s prirodnim usisom uparen s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa.
  • TCe 90: 1-litreni trocilindrični agregat s turbopunjačem uparen sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem ili CVT bezstupanjskim automatskim mjenjačem.
  • TCe 100 ECO-G: novi 1-litreni trocilindraš s turbo punjenjem na plin (UNP ili LPG) uparen s ručnim mjenjačem sa šest brzina.
Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Dacia ECO-G bi-fuel motor

Dacia je jedini proizvođač automobila koji putem svoje ECO-G oznake nudi bi-fuel motor koji koristi benzin ili UNP gorivo za čitav niz osobnih automobila. Integracija ove tehnologije u tvornice Dacia, koja je isprobana i testirana na motoru TCe 100 ECO-G, jamči njezinu sigurnost i pouzdanost. Jamstveno razdoblje proizvođača, troškovi servisiranja, učestalost i kapacitet prtljažnika slični su onima benzinske verzije (spremnik za UNP nalazi se tamo gdje bi bio rezervni kotač). Radeći na UNP, novi Sandero ECO-G u prosjeku ispušta 11 posto manje emisije CO₂ od ekvivalentnog benzinskog motora. Također ima radni domet veći od 1300 km s dva spremnika: 50 litara za spremnik UNP-a, što je porast od osam litara u odnosu na prethodnu generaciju UNP-a Sandero (kapacitet je ograničen na 40 litara jer je punjenje ograničeno iz sigurnosnih razloga ), i 50 litara za spremnik benzina.

S Daciom LPG kombinira vožnju i udobnost s malom emisijom CO₂ i velikim dometom vožnje. U određenim zemljama vozila s bi-fuel motorom koji koristi dva različita tipa goriva nude porezne olakšice i sniženja poput niskih cijena goriva na crpkama i ne podliježu ekološkim porezima ili ograničenjima vožnje.

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

CVT bezstupanjski mjenjač

S novim CVT (kontinuirano promjenjivim mjenjačem) automatskim mjenjačem, promjene brzina su neprimjetne, a iskustvo vožnje odzivnije (s boljim ubrzanjem). Ovaj je mjenjač zamijenio Easy'R, a u kombinaciji s motorom TCe 90 smanjuje potrošnju goriva (zahvaljujući lakšem mjenjaču i boljem upravljanju motorom) i emisiju CO₂ (smanjenje za 11 posto za novi Sandero i 4 posto za novi Sandero Stepway).

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Stop & Start

Stop & Start dostupan je na motorima TCe 100 ECO-G, TCe 90 i Sce 65. Isključivanje motora kad se automobil zaustavi, bilo korištenjem papučice kočnice s automatskim mjenjačem ili prebacivanjem u neutralni položaj s ručnim mjenjačem, sprječava ispuštanje onečišćujućih tvari, vibracije i buku. Motor se gotovo trenutno pokreće. Stop & Start može se onemogućiti ručno pomoću gumba na sredini nadzorne ploče.

Kako neslužbeno saznajemo, Dacia Sandero i Sandero Stepway dolaze na hrvatsko tržište u siječnju 2021. Što se cijena tiče, ulazna cijena Sandera s motorom SCe 65 i ručnim 5-brzinskim mjenjačem trebala bi biti oko 10.600 eura. Sandero Stepway s TCe 100 ECO-G motorom i ručnim 6-brzinskim mjenjačem bi trebao krenuti od 13.245 eura.

  • +53
  • +50

Dacia Sandero i Sandero Stepway - treća generacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!