Automobile Barcelona

Cupra otkrila ime svog novog modela: UrbanRebel se sada zove Raval

12.05.2023 u 11:19

Bionic
Reading

Raval je urbani, buntovan i potpuno električni automobil, a španjolska marka u sastavu SEAT S.A. je na izložbi automobila u Barceloni po prvi put javnosti predstavila Cupru Tavascan i Curu DarkRebel digitalni izložbeni automobil

Cupra i Seat su objavili kako nastupaju na Automobile Barcelona, međunarodnoj izložbi automobila koja se održava na lokaciji Montjuïc Fira de Barcelona od 13. do 21. svibnja. Ove dvije marke će u Barceloni prikazati svoje najnovije inovacije i snažnu predanost tvrtke razvoju električnih vozila.

Tijekom prvog dana sajma automobila, Wayne Griffiths, izvršni direktor Seata i Cupre, je potvrdio ime budućeg urbanog električnog automobila pod imenom Cupra Raval.

Ime je posveta četvrti Raval u srcu Barcelone, što je već najavila španjolska pjevačica Rosalía koja s Cuprom sudjeluje u zajedničkoj kampanji sa svojom pjesmom 'Abcdefg'.

'Raval je jedan od najiznenađujućih dijelova Barcelone. I danas smo ponosni što će budući urbani električni automobil marke imati svoje ime i predstavljati njegov duh. Baš kao što smo učinili s modelom Cupra Born, sada želimo izraziti bit Ravala i nastaviti inspirirati svijet iz Barcelone', objasnio je Wayne Griffiths.

Cupra otkrila ime svog novog modela: Raval Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Cupra je također najavila da će, zajedno s ambasadorom marke i glumcem Danielom Brühlom, donijeti bit njegovog 'Bar Ravala' u Berlinu u buduću Cupra City Garage, koja će se kasnije ove godine otvoriti u glavnom gradu Njemačke.

Najbolji rezultati u prvom kvartalu u povijesti

SEAT S.A. je objavio ime svog budućeg modela Cupre u skladu s najboljim rezultatima prvog kvartala u svojoj povijesti. Između siječnja i ožujka tvrtka je zabilježila rekordnu operativnu dobit od 144 milijuna eura, što je poboljšanje od 139 milijuna eura u odnosu na prvo tromjesečje prethodne godine, te promet od 3,6 milijardi eura, što predstavlja rast od 48 posto u odnosu na prva tri mjeseca 2022. povijesne brojke su postignute zahvaljujući marki Cupra, koja pokreće rast financijskih rezultata tvrtke.

Od lansiranja 2018., Cupra je prodala više od 300.000 automobila, premašivši sva očekivanja. U 2022. brend je dosegao 4,4 milijarde eura prometa, 40 posto ukupnog poslovanja tvrtke, postavši jedan od najvećih rastućih brendova u Europi i Španjolskoj. Ovogodišnje brojke također su pozitivne, s 46.600 prodanih prijeraka tijekom prvog kvartala 2023., što je 83 posto više nego u istom razdoblju 2022.

Auto za novu generaciju

'Cupra Raval nije samo još jedan automobil. To je poziv novoj generaciji, koja očekuje nešto bolje. Urbani, buntovan i 100 posto električni automobil, s vlastitim karakterom i povezan s 'Gen Z'. Nešto što je emotivnije', rekao je Wayne Griffiths.

Marka je stvorila najradikalniju interpretaciju Cupre u urbanom električnom automobilu inspiriranom svijetom utrka.

Cupra Raval će se proizvoditi u sjedištu SEAT S.A. u Martorellu, pokraj Barcelone. Tvrtka će uložiti 3 milijarde eura u transformaciju tvornice s izgaranja na elektrifikaciju i proizvoditi električne automobile od 2025. na temelju MEB Small platforme Volkswagen grupe. SEAT S.A. predvodi klaster Small BEV za različite marke Volkswagen grupe.

  • +5
Cupra Raval Izvor: Promo fotografije / Autor: CUPRA

Više od imena

Cuprina veza s Barcelonom, a posebno s Ravalom, nadilazi imenovanje nekih svojih modela po gradskim četvrtima. 'Cupra želi biti pokretač promjena u susjedstvu. Iz tog razloga već razgovaramo s institucijama i organizacijama u Ravalu kako bismo promovirali akcije koje će pomoći mladima', dodao je Griffiths.

Snovi se ostvaruju

Cupra je 21. travnja autonovinarima u Berlinu predstavila model Tavascan, prvi potpuno električni SUV marke, a sada će to učiniti pred javnosti po prvi put na Automobile Barcelona.

'To je ostvarenje sna koje je počelo prije četiri godine na IAA sajmu automobila u Frankfurtu i konačno je predstavljeno prije nekoliko dana na našem događaju Exponential Impulse. Cupra Tavascan je novi heroj za novu eru, sanjan, dizajniran i razvijen u Barceloni.' izjavio je Griffiths.

Cupra DarkRebel, digitalni izložbeni automobil marke također je predstavljen posjetiteljima Automobile Barcelona. 'The Dark Rebel je ultimativna interpretacija Cupra dizajna za budućnost. S DarkRebelom želimo pokazati da električni automobili budućnosti mogu biti seksi i provokativni', rekao je Jorge Diez, voditelj dizajna u Cupri.

Do sada je više od 100.000 korisnika već konfiguriralo svoj DarkRebel kroz impresivno iskustvo u Hyper konfiguratoru. Njihov dizajn utjecat će na buduću fizičku verziju izložbenog automobila koji bi mogao stići vrlo brzo.