FACELIFT

Audi najavio osvježeni Q8: Prva skica uoči premijere u rujnu

28.08.2023 u 09:34

Bionic
Reading

Karakterističan izgled, prednja i stražnja svjetla s novim dizajnom i funkcionalnošću te još više mogućnosti individualizacije osiguravaju da sportski, elegantni SUV coupé ostane vrlo prepoznatljiv

Audi Q8 je, otkako je došao na tržište prije pet godina, bio sinonim za sportsku eleganciju. No došlo je vrijeme da se i ovaj sinonim osvježi. Tako je Audi pokazao prvu službenu skicu osvježenog Q8, čija je premijera najavljena za 5. rujna, u točno 12 sati.

Nadogradnja dodatno proširuje vodeću poziciju Audija Q8 u redovima Q obitelji. Straga osvježeni Q8 ima revidirana stražnja svjetla koja podsjećaju na A8.

Što se motora tiče, nagađa se da ne treba očekivati previše novog. Sredstva se trenutačno uglavnom koriste za razvoj elektromobilnosti, tako da nema puno prostora za nadogradnje šesterocilindričnih i osmerocilindričnih motora s unutarnjim izgaranjem u Q8.

Možda postoji nadogradnja za plug-in hibrid. Od kraja 2020. tvrtka iz Ingolstadta ima dvije kombinacije elektromotora V6 sa snagom sustava od 381 i 462 KS. Međutim, električni dometi su oko 45 kilometara i stoga više nisu konkurentni. Čini se da je veća baterija neizbježna.

U svakom slučaju, za više informacija ćemo se morati strpiti još samo dva tjedna.