POSLJEDNJE PRIPREME

Audi Q6 e-tron sve bliže dolasku: Početak najveće modelske inicijative marke u povijesti

27.07.2023 u 12:06

Bionic
Reading

Ovo je prvi model na novorazvijenoj Premium Platform Electric (PPE) platformi, koju zajednički razvijaju Audi i Porsche. Dizajnirana je isključivo za električna vozila te je skalabilan za prilagodbu širokom rasponu modela u segmentima srednje veličine i luksuza

Audi je objavio kako se bliži kraj razvojne faze prvog modela temeljenog na novoj Premium Platform Electric platformi (PPE). Tijekom testnih vožnji odabrani predstavnici medija moći će osobno sjesti za upravljač prototipa Audi Q6 e-tron i podijeliti svoje dojmove s timom za tehnički razvoj Audi AG-a. Kao vrhunac događaja, bit će predstavljene i nove tehnologije osvjetljenja u Audiju Q6 e-tron.

Premium Platform Electric (PPE) platforma

Audi Q6 e-tron označava početak najveće modelske inicijative u Audijevoj povijesti. To je također prvi model na novorazvijenoj Premium Platform Electric (PPE). Ova tehnološka platforma, koju zajednički razvijaju Audi i Porsche, dizajnirana je isključivo za električna vozila.

Skalabilan je za prilagodbu širokom rasponu modela u segmentima srednje veličine i luksuza. Veličina baterije i međuosovinski razmak PPE vozila također su skalabilni. To omogućuje SUV i CUV modele s visokim podovima, kao i modele s ravnim podom kao što su Sportback ili Avant, koji su dio temeljnog segmenta Audijeve ponude.

Snimka iskustva vožnje s prototipom Audi Q6 e-tron na Farskim otocima Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi AG

S obzirom na mnoge premijerne stvari, Audi s velikom pažnjom priprema predstavljanje ovog modela. Kao dio Audijeve komunikacijske kampanje uoči lansiranja modela, sada se održava prvi Audi Q6 e-tron Experience događaj, vožnja prototipa. Na ovaj način marka s četiri prstena otkriva, u ovoj vrlo ranoj fazi, uvid u različita područja tehnologije vozila i rad razvojnog tima.

Kao posebnost događaja, koji će se održati sljedeća dva tjedna, predstavnici medija bit će pozvani da i sami sjednu za volan prototipa Audija Q6 e-tron i steknu prvi dojam o načinu vožnje. Stručnjaci iz Audija pratit će ih na suvozačkom mjestu kako bi pružili podršku svojom stručnošću.

Druga generacija digitalne OLED tehnologije

Fokus ovog Audi Q6 e-tron Experience bit će na tome kako je Audijev DNK izražen u ovom novom modelu i premijeri prvog u svijetu u području tehnologije osvjetljenja.

Q6 e-tron ne samo da označava novo poglavlje u elektromobilnosti u Audiju; tehnologija osvjetljenja važan je dio Audijeve DNK. S prvim aktivnim digitalnim svjetlosnim potpisom na svijetu, Audi Q6 e-tron uvodi novu eru koju karakterizira prepoznatljiv dizajn i estetika jedinstvena za Audi.

Druga generacija digitalne OLED tehnologije oblikuje izgled novih Audi modela i višestruko povećava njihov raspon funkcija. To zauzvrat poboljšava sigurnost na cesti, što impresivno pokazuje komunikacijsko svjetlo u digitalnim OLED stražnjim svjetlima.

Q6 e-tron također postavlja nove standarde u personalizaciji: s ukupno osam opcijskih digitalnih svjetlosnih potpisa u redizajniranim dnevnim svjetlima u Matrix LED prednjim svjetlima i digitalnim OLED stražnjim svjetlima 2.0, kupci mogu dizajnirati izgled svog Q6 e-trona kao nikada do sada.

Audi Q6 e-tron prototip – Digitalni svjetlosni potpis i Matrix LED prednja svjetla Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi AG

To je moguće putem MMI-ja i, po prvi put, putem aplikacije myAudi. Korisnici također mogu kupiti digitalne svjetlosne potpise nakon kupnje automobila.

  • +37
Audi Q6 e-tron prototip Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi AG

Novi model, koji će biti predstavljen prije kraja godine, redefinirat će standarde u industriji u pogledu performansi, dometa i punjenja. To je također prvi potpuno električni model koji je sišao s proizvodne trake u Ingolstadtu. Osim toga, Audijevo sjedište u Ingolstadtu postat će prvo proizvodno mjesto AUDI AG-a s vlastitim pogonom za sklapanje baterija.

Nadolazeći Audi Q6 e-tron tako predstavlja globalnu transformaciju marke u pružatelja vrhunske električne mobilnosti.