piše u zemljišni knjigama

Najbogatija Hrvatica promijenila je prezime: Slavica više nije ni Radić ni Ecclestone

21.11.2023 u 22:24

Bionic
Reading

Do sada poznata u krajevima Lijepe naše, ali i izvan nje, kao Slavica Radić ili Slavica Ecclestone, bivša supruga nekadašnjeg šefa formule 1 Bernieja Ecclestona sada ima novo prezime

Najbogatija Hrvatica više se ne zove ni Slavica Ecclestone ni Slavica Radić. Kako pišu 24 sata, a prenosi Večernj list uzela majčino prezime, pa se sad zove Slavica Malić, a to ime se navodi u zemljišnim knjigama.

Slavica je, osim riječke adrese, u Hrvatskoj prijavljena i na adresi svoje luksuzne vile kraj Dubrovnika. Od tamo se u zemljišnim knjigama 'ispisala' kao Slavica Ecclestone u svibnju 2023. godine.

Slavica je kamenu kuću u Zatonu kraj Dubrovnika kupila 2015. godine te ju je odlučila srušiti do temelja i na lokaciji uz more raditi novu po vlastitim zamislima. Kamenu kuću, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi velika plaža Štikovica, Slavica si je odlučila pokloniti za 57. rođendan.

  • +2
Slavica Ecclestone Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

No to nije išlo glatko – bila je tu izgradnja pomoćnog objekta, gradnja nogostupa i zelene površine propisano zakonom, a sve je kulminiralo sukobom s prvim susjedom, akademskim slikarom Bracom Dimitrijevićem.

I u idućim godinama nastavili su se sukobi i razmirice sa susjednima koji su se, zajedno sa svojim gostima žalili na buku. Nekako je Slavica uspjela sve izgladiti do kraja 2017. te privesti uređenje kraju, a do sredine 2018. na uređenje je potrošila 30 milijuna kuna.

STATUSNI SIMBOl

Slavica Ecclestone u šetnji Stradunom: Elegantno izdanje začinila skupocjenom birkinicom

Pogledaj galeriju

Inače, razvod Bernieja i Slavice Ecclestone, sada Malić nalazi se u samom vrhu skupih razvoda. Par se razveo prije 14 godina, te je ona nakon razvoda postala najbogatija britanska razvedenica, prema Sunday Timesu, s čak 740 milijuna funti. Supružnici te roditelji dvije kćeri Petre i Tamare, odlučili su okončati brak nakon duge 23 godine zbog vrlo turbulentnih faza kroz koje su prolazili. Sam razvod i sudski troškovi stajali su čak 1,2 milijarde dolara, a brakorazvodna parnica je trajala tek 58 sekundi.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'