BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Poklanjamo putovanje na Sejšele i pregršt darova naših partnera - VBZ-a, Francka, Jyska i Myzen.tv kanala

09.12.2019 u 12:47

Bionic
Reading

Ponedjeljak donosi nove nagrade naših partnera. Uključite se u tportalovu blagdansku čaroliju i razveslite vaše bližnje originalnim darovima

U suradnji s Turkish Airlinesom i Turističkom zajednicom Sejšela tportal jednog od vas daruje petodnevnim putovanjem na Sejšele za dvoje. Netko od vas osvojit će u potpunosti organizirani put na Sejšele koji uključuje dvije avionske karte, prijevoz do hotela, smještaj za dvoje na bazi pet noćenja s doručkom u dva luksuzna hotela na dva otoka i privatne ture s vodičem koji će vas upoznati s ovom idiličnom otočnom državom koja iz godine u godinu privlači turiste iz cijelog svijeta. Nagradni natječaj ovog puta će se odvijati na Instagramu, a sve što trebate učiniti jest zapratiti našu Instagram stranicu @tportal.hr i na svom Instagram profilu objaviti fotografiju kojom ćete nam dočarati što planirate raditi i kako se planirate provoditi na Sejšelima. Primjerice, uslikajte sebe i osobu koju planirate povesti sa sobom na putovanje kako ispijate koktele na snijegom prekrivenoj terasi dok zamišljate kako se sunčate na nekoj od čuvenih sejšelskih plaža. Ili nam pošaljite fotografiju vašeg zadnjeg putovanja i dočarajte jedinstvenu atmosferu otkrivanja novih destinacija. Ne zaboravite u opisu objavljene fotografije ispisati heštegove: #volimputovati #seychellesislands #visitseychelles #widenyourworld #turkishairlines i #tportal te otključati vaš Instagram profil kako bi on bio vidljiv svima te kako bismo samim time vašu fotografiju mogli uzeti u obzir prilikom odabira pobjednika. Desetodnevni nagradni natječaj počinje 9. prosinca i traje sve do 19. prosinca, nakon čega sturčni stožer odabire najkreativniju fotografiju čiji vlasnik osvaja ovo vrijedno putovanje. Nagradni natječaj potražite OVDJE.

VBZ vam daruje knjige Plivač - Ivica Prtenjača i Balada iz predizborja - Josip Vujčić.

Plivač - Ivica Prtenjača.

Novi roman Ivice Prtenjače smješten je u rano ljeto 1991., kad je već svima jasno da će uskoro početi rat. Njegov junak odlazi iz Zagreba na jedan neimenovani otok jer misli da će tamo lakše preživjeti ono što se sprema. Uskoro biva mobiliziran, evidentiraju ga i pošalju kući gdje čeka konačni poziv za odlazak na ratište. U tim trenucima započinje duboka, istinska drama jednog mladića, istovremeno ga preplavljuje strah za život i novopronađena ljubav. Slike smrti sustižu slike ljubavi, izmjenjuju se košmarni snovi i vrlo precizno organizirana java; naš junak skriva se plivajući do obližnjeg otočića, spušta glavu u plavetnilo i oštro zamahuje rukama dok bježi od svoje sudbine. Na osvijetljenoj pozornici jedne mladosti prepliću se životne putanje vojnika i civila, otočana i ljudi iz grada, studentice dizajna iz Stockholma, partizanskog siročeta koje ovaj put spašava vlastitog sina i jednog po svemu neobičnog, tihog mladog čovjeka koji ne želi biti hrana za rat. Prtenjača je napisao snažan i hrabar antiratni roman kakav ne postoji u suvremenoj hrvatskoj književnosti. U njemu na iznimno uspješan način rekreira nešto od atmosfere Marinkovićeva Kiklopa, ali i pokazuje, kao nitko do sada, kako se pjesničkim izražajnim sredstvima može sagraditi i iznimno kompleksan roman.

Balada iz predizborja - Josip Vujčić. Drugi roman Josipa Vujčića Balada iz predizborja opet je satira i freska-groteska na aktualne političke teme i likove. Dok je prvi Biste bez lica govorio o društveno aktualno poželjnom fantazmu 'poštenog ustaše', ovaj se bavi predsjedničkom predizbornom kampanjom, propitkujući je li feminizam protiv patrijarhata možda novi modus podjele, i prati rad i rat 'Malog Maršala' Maria, kojega smo upoznali u Bistama. Samo, ovaj put su Mariovi problemi veći, jer kvalitetnog kandidata u SOS-u (crvenokravataškoj Socijalno osviještenoj stranci čiji je glavni strateg) nema na vidiku, pa ga treba – izmisliti (makar to značilo pomirbu s bivšim ljubavnikom, „goebbelovski-crnim“ Mariom). Srećom, i ostali kandidati, predsjednica Željka Gabrić-Katalinić iz ZDS-a (plavokravataške Zajednice demokršćanskog svjetonazora), Nadan Pletikosa zvani Tata, bivši premijer koji se u predsjedničku utrku uključuje iz zatvora, nisu u milosti izbornog tijela, a ni onih koji iza PR-ovaca povlače konce, misterioznih, a tako poznatih, likova. No, zato se niotkuda, na krilima enigmatičnog ekonomskog čuda blještave obnove i razvitka doslovce zasranog grada, pojavljuje provincijski makarski kandidat Domagoj Letica, iza čijeg lika i djela stoji misteriozna supruga Morana i ozbiljno prijeti Mariovim pulenima i planovima. Kako je 'logika davno prestala igrat ulogu u demokratskom procesu', pred nama je još jedna neobuzdana i farsična priča koja sa zbiljom ima puno više veze nego što smo to spremni priznati. 'Josip Vujčić piše filmski, u kratkim scenama, dinamično i duhovito, uz stripovske oblačiće i onomatopeju, premrežava tekst motivima i simbolima od mitologije, preko botanike i mineralogije do pop-kulture. Slobodan, kako to može biti tek autentičan autor, Vujčić piše o sjenama, podrumima i rezidencijama visoke politike i niskih strasti, bez obzira i milosti, e da bi na koncu ova balada završila kao kancona.' Kruno Lokotar

MYZEN TV kanal vam daruje dva poklon paketa promotivnih proizvoda. MYZEN TV: UŽIVO BOLJE! MyZen TV, pokrenut 2008. godine kanal je dobrobiti i životnog stila koji nudi praktične savjete, nadahnjujuća iskustva i uživanje za bolji život. MyZen TV dostupan je u više od 40 zemalja, 120 platformi, 20 milijuna domaćinstava. Riječ je o kanalu za žene, sa sadržajima proizvedenim od strane žena koji nudi praktične savjete, nadahnjujuća iskustva, i zabavu. MYZEN TV dostupan je na MAXtv-u. Poklon paket sadrži set za tuširanje, mirisnu svijeću i planer.

Franck sretnim dobitnicima poklanja poklon paket sa širokom paletom Franck proizvoda. U poklon vrećici tako će se naći tri kutije novih funkcionalnih napitaka s kavom Energy Coffee, Protein Coffee i Smart Coffee. Radi se o novoj liniji napitaka s kavom s dodatkom funkcionalnih sastojaka proteina, vitamina i minerala za koje je dokazano da imaju zdravstvene prednosti. Za sve one koji žive ubrzanim tempom života, u poklon vrećici naći će se i tri kutije Franck Coffee&Go u tri okusa Original, Intense i Sensual, prave mljevene kave koja se brzo priprema prelijevanjem vodom, bez korištenja džezve, a koja će svim kavoljupcima pružiti puni osjećaj zadovoljstva ispijanja omiljenog napitka dok su u pokretu. U paketu također dolaze i noviteti iz linije Franck čajeva – novi okusi aronija te limunska trava-đumbir. Ove neodoljive kombinacije idealne su za sve trenutke opuštanja, a ugrijat će mnogobrojne čajoljupce u hladnim zimskim mjesecima.

JYSK poklanja Fenjer PYNT. Kako bi se vaš dom pretvorio u pravu oazu udobnosti u kojoj će nadolazeći blagdani zablistati posebnim sjajem i toplinom, pobrinuo se JYSK koji je pripremio jedinstvene proizvode iz svog bogatog asortimana. JYSK vam tako poklanja praktični fenjer PYNT koji će naglasiti udobnost doma i ugođaj Božića učiniti još većim. Ne preostaje vam ništa drugo nego da se s cijelom obitelji udobno smjestite te uživate u pogledu na svoj čarobni prozorski kutak.

Dobitnici su Lucija Slatina (Plivač - Ivica Prtenjača), Gordana Birač (Balada iz predizborja - Josip Vujčić), Adriana Matešić (MYZEN TV kanal), Marina Mršić (MYZEN TV kanal), Dejan Petrak (Franck) i Gabrijela Stanišić (JYSK Fenjer PYNT).