BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Utorak vam donosi darove Profila, Continental filma, Ubera, Školske knjige, Egmonta i Arrive

10.12.2019 u 11:36

Bionic
Reading

Utorak donosi nove nagrade naših partnera. Uključite se u tportalovu blagdansku čaroliju i razveslite vaše bližnje originalnim darovima

Profil knjiga vam daruje paket knjiga 'Za njega' koji sadrži sljedeće naslove; Kako razgovarati s neznancima – Malcolm Gladwell, Špijun i izdajnik - Ben Macintyre i Nogomet i politika u Jugoslaviji – Richard Mills.

Malcolm Gladwell - Kako razgovarati s neznancima. Što moramo znati o ljudima koje ne poznajemo. Nova knjiga vrlo zanimljivog sadržaja najutjecajnijeg i najčitanijeg suvremenog publicističkog autora čiji radovi redovito izazivaju veliku pozornost diljem svijeta. Opisujući petnaestak dramatičnih stvarnih životnih epizoda, autor u ovoj knjizi otkriva razloge zbog kojih ljudi najčešće nisu sposobni pri prvim susretima s neznancima prepoznati pravi karakter, pravu staturu ili prave motive nepoznatog sugovornika te kako je to u tim slučajevima dovelo do tragičnih, sudbonosnih ili iznenađujućih posljedica. Knjiga se smjesta po izlasku našla u samom vrhu liste najprodavanijih knjiga 'New York Timesa', te dobila izvanredne odjene u vodećim medijima. Knjiga je smjesta prevedena i izlazi simultano u dvadesetak zemalja diljem svijeta. Malcolm Gladwell (1963), kanadski novinar, pisac i govornik, autor šest bestselera, od kojih su svi bili u samom vrhu liste najprodavanijih knjiga 'New York Timesa'. On je tvorac sasvim specifične vrste publicistike, temeljene na vrlo detaljnoj analizi pojedinačnih privatnih epizoda i doživljaja, te usporedbi vlastitih zaključaka o tim epizodama s rezultatima vrhunskih složenih socioloških istraživanja. Njegove analize dovode do vrlo iznenađujućih zaključaka o nekim poznatim epizodama iz političkog i javnog života, stvarajući sasvim novu sliku suvremenog društva, a upravo zbog toga su njegove knjige toliko zapažene i citirane.

Ben Macintyre - Špijun i izdajnik. Vrhunac svoje spisateljske karijere Ben Macintyre dosegao je knjigom Špijun i izdajnik. U ovom višestruko nograđenom bestseleru Macintyre otkriva dramatičan život dvostrukog agenta Olega Gordijevskog, koji je svoju karijeru u KGB-u i tajne koje su mu bile dostupne stavio nau raspolaganje britanskoj tajnoj službi MI6. Iako knjiga popularne povijesti, Špijun i izdajnik čita se poput romana Jona Le Carréa, pa i ne čudi da je upravo Le Carré kazao kako je to najbolja istinita špijunska priča koju je ikada čitao. S jedne strane tu je životna drama Olega Gordijevskog, odrastanje u Sovjetskom Savezu, odnos s ocem KGB-ovcem, razočaranje u sustav za koji je radio i odluka da se okrene protiv njega jer ga je sve jače prezirao što je više njegovih tajni upoznavao. Tu su i bračni neuspjesi, koji su uz to dolazili. S druge strane tu je špijunski rad Gordjevskoga, opisan s dubokim uvidom u tehnologiju tajnih službi. Priča o Gordijevskom, iako nije bila nepoznata, tek je sada u potpunosti otkrivena široj čitalačkoj publici, koja ima priliku upoznati se s djelovanjem ovog, vjerojatno najvećeg špijuna iz vremena Hladnog rata. Ova je knjiga zapravo neophodna u ovom trenutku, kad se otvara rasprava što je bila željezna zavjesa i kako je izgledao život iza nje. Od gradnje Berlinskog zida do njegova rušenja, Oleg Gordijevski je ne samo svjedok, već i sudionik događaja koji su određivali tok svjetske povijesti.

Richard Mills - Nogomet i politika u Jugoslaviji. Sport, nacionalizam i država. Na prostorima bivše Jugoslavije nogomet je uvijek bio mnogo više od igre. Od nastanka jugoslavenske države nakon Prvog svjetskog rata pa sve do njenog raspada 1990‐ih nogomet je bio tijesno povezan s politikom, preko njega su se iskazivale socijalne tenzije, autoritarna unitaristička srpska politika pritiskala je druge narode, a i oni su preko nogometa iskazivali svoje nacionalne težnje i samosvijest. Britanski povjesničar Richard Mills godinama je proučavao nogometne prilike i procese na području bivše Jugoslavije, smatrajući da će upravo tako – preko nogometa – najbolje shvatiti što se u 20. stoljeću događalo na tim prostorima. Na temelju tog terenskog istraživanja, proučavanja arhiva i razgovora s brojnim sudionicima događaja napisao je ovu fascinantnu knjigu. Nije se bavio samo reprezentativnim nogometom i utjecajem visoke politike na glavne klubove, nego je proputovao cijelu bivšu Jugoslaviju da shvati što se zbivalo i s manjim klubovima, koji su bili itekako važni u svojim sredinama. Potanko je analizirao desetljeća jugoslavenskih sportskih i političkih zbivanja, opisavši niz ključnih događaja na nogometnim terenima i oko njih – sudjelovanje jugoslavenske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Montevideu 1930. godine, odlazak nogometaša Hajduka u partizane, prelazak najboljih zagrebačkih nogometaša u beogradski Partizan nakon rata pod pritiskom, osnivanje Torcide, kao i dobro znani okršaj Dinama i Crvene zvezde na stadionu Maksimir 13. svibnja 1990. godine, koji je najavio raspad dotadašnje države. Knjiga je dobila Nagradu Lord Aberdare za najbolju knjigu o povijest sporta 2018. godine. Richard Mills je profesor moderne evropske povijesti na Sveučilištu istočne Anglije u engleskom gradu Norwichu. Godinama je proučavao nogometne prilike i procese na prostorima bivše Jugoslavije, smatrajući da će upravo na taj način – preko nogometa – najbolje shvatiti što se događalo kroz 20. stoljeće na ovim prostorima. Na temelju tog terenskog istraživanja, proučavanja arhiva i razgovora s brojnim sudionicima događaja napisao je ovu knjigu. Nije se bavio samo reprezentativnim nogometom i utjecajem visoke politike na glavne klubove, nego je proputovao cijelu bivšu Jugoslaviju, da bi shvatio što se događalo i s manjim klubovima, koji su bili tako važni u svojim sredinama.

Continental film vam daruje poklon paket promotivnih proizvoda iz filma Jumanji: iduća razina. Sve što ste znali o najpoznatijoj igri na svijetu promijenit će se jer ovog prosinca Jumanji nas vodi na sljedeću razinu! Držite se čvrsto jer ovoga puta Jumanji ne oprašta. Ove zime u Jumanji svijetu sve što je moglo poći po zlu, pošlo je. Igra se pokvarila, krivi igrači ušli su u pogrešne avatare, izazovi nikad nisu bili opasniji, a čini se da igru neće uspjeti svi uspješno završiti i pritom preživjeti. Jeste li spremni zaigrati najopasniju igru na svijetu? Odgovor na to pitanje saznat će se 11. prosinca kad film 'Jumanji: Iduća razina' stiže u domaća kina! Neko vrijeme je prošlo otkako su naši junaci, tada obični srednjoškolci, kompjuterski geek Spencer, sportaš Fridge, popularna Bethany i povučena Martha zaigrali davno zaboravljenu igru Jumanji. Obzirom da ih je tada igra doslovno usisala te su u tijelima svojih avatara morali završiti igru i preživjeti sve izazove izbjegavajući stvarne životne opasnosti, naši junaci su jedva čekali ostaviti igru daleko zakopanu u prošlosti. No jesu li u tome uspjeli? Kada jedan od njih iznova završi u igri, ostatak ekipe odlazi za njim u misiju spašavanja. U međuvremenu se igra očigledno promijenila kao i ekipa koja je završila u njoj. Avatari su drugačiji, neki novi likovi su se ubacili a igra nikad nije bila teža i opasnija. Prošli put su svi uspjeli uspješno završiti igru, hoće li i ovoga puta biti tako? I u ovom Jumanjiju u glavnim ulogama gledamo poznata imena Dwaynea Johnsona, Jacka Blacka, Kevina Harta, Karen Gillan i Nicka Jonasa dok od novih glumaca svakako treba istaknuti Dannyja DeVita i Dannyja Glovera koji humor, u skladu s nazivom filma, također dižu na iduću razinu. 'Jumanji: Iduća razina' direktan je nastavak filma „Jumanji: Dobrodošli u igru“ koji je prije dvije godine poharao kino blagajne te ga je samo u Hrvatskoj pogledalo gotovo 100.000 gledatelja. Vrijedi istaknuti kako je 'original' iz 2017. godine postao film s rekordnom zaradom u Americi za studij Sony Pictures srušivši dotadašnji rekord Spider-Mana iz 2002. godine. Štoviše, Jumanji je nadmašio sve dotadašnje Spider-Man filmove, Skyfall, Ljude u crnom i Istjerivače duhova. Na globalnoj razini film je ostvario zaradu od čak 950 milijuna dolara. Nastavak zato opravdano ima novu razinu očekivanja. JUMANJI: IDUĆA RAZINA u kinima i IMAX-u od 11.12.

Uber poklanja kodove za vožnje. Blagdanski ugođaj ispunio je ulice gradova diljem Hrvatske, a nema sumnje kako će bogata ponuda događaja tijekom prosinca na ulice privući brojne građane. Advent je razdoblje tijekom kojeg su prometne gužve prilično učestale i zato će Uber jednom čitatelju pokloniti kod za vožnju u vrijednosti 2X po 50 HRK. Ovogodišnja novost je da, osim standardne UberX usluge, možete odabrati i Uber Comfort. Usluga omogućuje odabir vozila više klase i mogućnost odabira temperature u vozilu i isticanja želje za šutnjom ili razgovorom s vozačem. Zaboravite na frustracije prilikom traženja parkinga, kruženje gradom i brigu o tome tko će voziti kući kada s prijateljima nazdravite za još jednu uspješnu godinu. Sačuvajte vrijeme za druženje s najmilijima.

Školska knjiga vam poklanja Serijal Vodič kroz Galaksiju za autostopere: Vodič kroz Galaksiju za autostopere, Restoran na kraju svemira, Život, univerzum i sve ostalo - Douglas Adams. Vodič kroz Galaksiju za autostopere – Zauvijek duhovito. Zauvijek genijalno. Četrdeseta je obljetnica prvoga izdanja Vodiča kroz Galaksiju za autostopere. Ovaj serijal epska je parodija koja se oštrim humorom i pesimizmom izruguje modernom društvu. Isprva je bila vrlo popularna kao dvanaestodijelni serijal koji se na radiju emitirao od 1978. do 1980., a potom i kao 'petodijelna romaneskna trilogija' prodana u više od 14 milijuna primjeraka. Naslov serijala parafraza je fiktivnoga autostoperskoga enciklopedijskog Vodiča po Galaksiji i parodija Galaktičke enciklopedije iz znanstvenofantastične trilogije Zaklada Isaaca Asimova. Iz serijala predstavljamo: Vodič kroz Galaksiju za autostopere (1979.), Restoran na kraju svemira (1980.), Život, univerzum i sve ostalo (1982.).

U suradnji s Turkish Airlinesom i Turističkom zajednicom Sejšela tportal jednog od vas daruje petodnevnim putovanjem na Sejšele za dvoje. Netko od vas osvojit će u potpunosti organizirani put na Sejšele koji uključuje dvije avionske karte, prijevoz do hotela, smještaj za dvoje na bazi pet noćenja s doručkom u dva luksuzna hotela na dva otoka i privatne ture s vodičem koji će vas upoznati s ovom idiličnom otočnom državom koja iz godine u godinu privlači turiste iz cijelog svijeta. Nagradni natječaj ovog puta će se odvijati na Instagramu, a sve što trebate učiniti jest zapratiti našu Instagram stranicu @tportal.hr i na svom Instagram profilu objaviti fotografiju kojom ćete nam dočarati što planirate raditi i kako se planirate provoditi na Sejšelima. Primjerice, uslikajte sebe i osobu koju planirate povesti sa sobom na putovanje kako ispijate koktele na snijegom prekrivenoj terasi dok zamišljate kako se sunčate na nekoj od čuvenih sejšelskih plaža. Ili nam pošaljite fotografiju vašeg zadnjeg putovanja i dočarajte jedinstvenu atmosferu otkrivanja novih destinacija. Ne zaboravite u opisu objavljene fotografije ispisati heštegove: #volimputovati #seychellesislands #visitseychelles #widenyourworld #turkishairlines i #tportal te otključati vaš Instagram profil kako bi on bio vidljiv svima te kako bismo samim time vašu fotografiju mogli uzeti u obzir prilikom odabira pobjednika. Desetodnevni nagradni natječaj počinje 9. prosinca i traje sve do 19. prosinca, nakon čega sturčni stožer odabire najkreativniju fotografiju čiji vlasnik osvaja ovo vrijedno putovanje. Nagradni natječaj potražite OVDJE.

Egmont i Pragma komunikacije daruju vam knjigu Posljednja želja - Andrzej Sapkowski. Priča velemajstora svjetske epske fantastike, Andrzeja Sapkowskog u kratkom je roku zaludjela cijeli svijet. Priča o vješcu Geraltu iz Rivije nadahnula je stvaranje videoigre 'The Witcher', a zatim i istoimene Netflixove serije koja izlazi 20. prosinca ove godine. Za seriju se već sada govori da će s trona jedne od najgledanijih serija na svijetu svrgnuti mega popularnu seriju 'Igre prijestolja'. Sapkowski nas s lakoćom uvlači u svoju priču uz majstorske dijaloge, vrtoglavu akciju, mnoštvo čarolije i ljubavne zavrzlame.

Arriva daruje dvije povratne karte po izboru u tuzemstvu. Arriva te i ovih blagdana vozi do brojnih odredišta, tamo gdje pripadaš, k najmilijima. Vodeći autobusni prijevoznik u Hrvatskoj u ovo blagdansko vrijeme svojim putnicima nudi na tisuće relacija diljem Hrvatske kao i brojne linije prema Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Na putovanju do odredišta putnike očekuje vrhunski komfor u modernim autobusima s Wi-Fi uslugom i USB utičnicama jer u Arrivi je sve usmjereno na zadovoljstvo korisnika visokom kvalitetom usluge. No, ono počinje i prije samog putovanja, točnije kupovinom karte koju je moguće izvršiti brzo i jednostavno na www.arriva.com.hr ili putem mobilne aplikacije Arriva Croatia bilo kad, bilo gdje i u samo par koraka. Preostaje još bezbrižno sjesti u autobus pa umjesto papirnate karte pokazati QR kod na zaslonu svog pametnog telefona i putovanje može početi. Online kupnja nudi i izvrsne prilike za uštede kroz razne popuste poput iznimno isplativog First minute bookinga kao i promo kodove dostupne ekskluzivno u webshopu ili aplikaciji. Dodatni popust na cijenu karte koji se ostvaruje samo za kupnju putem aplikacije razlog je više da istu odmah preuzmete s App Storea i Google Playa i bacite se na kupovinu najpovoljnijih karata za putovanje s Arrivom. Tu su i posebne ponude od kojih se u vrijeme Adventa ističe ona za posjet najljepšoj europskoj božićnoj bajci u Zagrebu koja, uz povoljnu cijenu autobusnih karata, putnicima osigurava odlične popuste kod Arrivinih partnera pretvarajući putovanje u Zagreb u najbolji adventski izlet ove zime! O ponudi se može saznati više na https://www.arriva.com.hr/hr-hr/putuj-na-advent-u-zagrebu. Bez obzira putujete li k najmilijima ili ste u njihovom društvu odlučili otići na adventski izlet, želimo vam ugodna blagdanska putovanja s Arrivom i puno ljubavi i radosti na odredištu.

Dobitnici su Sanja Kulej (Profil knjiga - paket knjiga 'Za njega'), Natalija Marija Magdić (Continental film), Marijana Sladić (Uber), Mirna Konevski (Školska knjiga - Serijal Vodič kroz Galaksiju za autostopere), Maja Prlić (Egmont i Pragma - knjiga Posljednja želja, Andrzej Sapkowski) i Boris Škrbina (Arriva).