blagdanska nagradnjača

Danas vam darujemo dva Frakturina hit izdanja, Otkriveno blago igračku -jastučić i Pearhead božićnu kuglicu s otiskom

04.12.2019 u 14:23

Bionic
Reading

Srijeda donosi nove nagrade naših partnera. Uključite se u tportalovu blagdansku čaroliju i razveslite vaše bližnje originalnim darovima

Fraktura vam daruje dva hit izdanja-Gary Barker ; Muzej izgubljenih ljubavi i Nedžad Ibrahimović; Kuća Teodore K.

Gary Barker ; Muzej izgubljenih ljubavi

Kad na putu prema moru nakratko svrate u Zagreb, dvoje mladih Amerikanaca, psihoterapeutkinja Katia i sveučilišni predavač Goran, posjete Muzej prekinutih veza. Među eksponatima nailaze na pismo Goranove prve ljubavi iz izbjegličkog kampa u Bosni i shvaćaju kako ih sjena prošlosti – sve dok s njom ne svedu račune – neće pustiti na miru. Istodobno, na drugom kraju svijeta, Katijin klijent Tyler, bivši američki vojnik i povratnik iz Afganistana, smisao života pronalazi u neočekivanom očinstvu.

U Muzeju izgubljenih ljubavi Gary Barker na izvrstan način kombinira svoj spisateljski talent i dugogodišnji rad borca za ljudska prava. Dirljivo i realistično, Barkerovo pisanje pogađa ravno u srce, a glavni junaci, unatoč svojim lošim startnim pozicijama, svesrdno se trude da ne završe kao samo još jedan izložak u Muzeju prekinutih veza.

Nedžad Ibrahimović; Kuća Teodore K.

Nakon što osoblje napusti bolnicu za mentalno oboljele smještenu u idiličnoj prirodi, bolesnici i izbjeglice koji su se u njoj našli moraju nekako organizirati svoj život. U prividnome miru na mjestu gdje su oboljeli zdraviji od onih izvan bolničkoga kruga događaju se ljubavi i smrti, bolesti i životne radosti, sve ono što život čini svakodnevnim, dok vani u neposrednoj okolici bjesni posljednji europski rat. Sve njihove aktivnosti, barem on tako misli, nadzire Mirko Ristić, pjesnik i pisac primijenjene književnosti koji je odavno prestao pisati. U osvit rata, dok su se uokolo nosile mošti Lazarove i podgrijavale nacionalističke strasti, on s jedne strane traži istinu o masovnoj grobnici iz Drugoga rata, a s druge želi ispuniti posljednju majčinu želju, no to će ga dovesti do niza problema, a njegovu dragu Enidu smjestit će u umobolnicu.

Ludilo koje se ciklički ponavlja, nikada razjašnjeni masovni zločini, kosti koje se prenose, duše koje ne mogu pronaći mir, knjige koje ne mogu biti ispisane, sasvim zamršeni obiteljski odnosi, sav ljudski jad i tuga i svi oni odbačeni od društva završavaju u staroj austrougarskoj zgradi daleko izvan svih putova. Kuća Teodore K. briljantan je roman o uzrocima zla, o dubini problema, o ljudskim sudbinama koje se isprepleću u najčudnovatijim okolnostima, koje poput riba čekaju kamo će ih struja odnijeti. Nedžad Ibrahimović ispisao je nadrealnu sliku koja je savršen odraz stvarnoga svijeta.

Otkriveno blago poklanja vam slonića - igračku - jastučić

Igračke su vrata u svijet mašte, one nas tješe i ohrabruju, s njima rastemo i one najdraže zauvijek ostaju u našim srcima. Mi ih u OTKRIVENOM BLAGU izrađujemo s puno ljubavi i strpljenja. Svaka naša igračka je mali unikat izrađen za nekoga posebnog. One su vesele, šarene i mekane. Možete pronaći i sovu i slonića, zeko je uvijek negdje u blizini spreman dotrčati. Šišmiši rade ono što najviše vole, vise naglavačke. Pužići polako, ali sigurno putuju pod nečiji bor....

Zvjerinjak OTKRIVENOG BLAGO možete vidjeti na FB stranici https://www.facebook.com/otkrivenoblago/ i na http://otkrivenoblago.eu/.

Web trgovina svezabebu.hr daruje vam Pearhead božićnu kuglicu s otiskom.

Kuglica će biti idealan poklon za vašu obitelj, vjerujemo kako će se svaka baka i djeda razveseliti i raznježiti ovakvom poklonu. Jednostavno se koristi, nanesite na rukicu svoje bebe bijelu boju (100% sigurno za bebe), a zatim stavite dječju ruku na prednju stranu kuglice kako biste ostavili detaljni otisak. Upotrijebite uključeni marker kako biste napisali ime, poruku i dodatno ukrasili kuglicu. Kuglica će biti savršen ukras za božićno drvce i uvijek će vas podsjećati kako je vaša beba nekada bila mala. Pogledajte i ostale proizvode za izradu uspomena.

Dobitnici su: Dubravka Matic (Fraktura), Andreja Rozmarić Marković (Fraktura), Marina Mrsic (Otkriveno blago) i Željka Lenac (svezabebu.hr).