OTVOREN PUT ZA NOVOG ŠEFA

Lesar već izbrisan s web-stranice Hrvatskih laburista

27.05.2014 u 10:25

Bionic
Reading

Nakon što je jučer gotovo cijeli dan na web-stranici Hrvatskih laburista stajala poruka 'Preslagujemo se. Uskoro online', čini se da su se u toj stranci 'virtualno' presložili. Stranica danas funkcionira, međutim na njoj se Dragutin Lesar više ne spominje kao predsjednik stranke

Lesar se još uvijek spominje u vijestima o inicijativama Laburista koje su pokrenuli u prošlosti, međutim na podstranici na kojoj se nabrajaju članovi Predsjedništva te pod kontaktima Lesar se više ne spominje kao predsjednik stranke.

Lesarova ostavka spominje se samo u tekstu koji je prenesen iz medija, međutim dodatnog objašnjenja bivšeg predsjednika stranke nema.

'Osobno u cijelosti preuzimam političku i moralnu odgovornost za izborni neuspjeh i zbog toga sam podnio (ne ponudio) ostavku na mjesto predsjednika stranke. Prema našim aktima o ostavci se ne odlučuje, ona je izvršna', objasnio je jučer na svom Facebook profilu predsjednik Laburista u ostavci Dragutin Lesar.

Podsjetimo, već ovaj tjedan trebalo bi se održati Predsjedništvo stranke na kojem će se raspravljati i o izuzetno lošem rezultatu Laburista na euroizborima, ali vjerojatno i o ostavci Lesara na mjesto predsjednika stranke.

Nakon ostavke, Laburisti će uskoro morati krenuti i u izbor novog čelnog čovjeka stranke. Izvor blizak Laburistima kaže za tportal da bi dio članova na čelu volio vidjeti Nikolu Vuljanića, a dio čak i nestranačkog predsjednika Savjeta Bertu Šalaja.

Prema našem izvoru, ambicije ima i Branko Vukšić, no on nema podršku stranke. Vukšić u odgovoru na takva pitanja još uvijek ništa ne otkriva.

'O novom predsjedniku će odlučivati tijela stranke. Iduće godine je redovni sabor stranke i do tada stranku treba voditi, po mom mišljenju, v. d. Jer ako sada zbrzamo i krivo odaberemo, teško ćemo išta popraviti. O tome tko će voditi stranku do sabora, odlučit će Nacionalno vijeće. O tome što ću ja raditi u Laburistima ili što bih htio raditi, prvo na tijelima stranke. Nikad s time nisam kalkulirao, što pokazuje i moja ostavka na drugu funkciju u stranci. Stalo mi je do Laburista jer sam ih zamišljao i stvarao. Još tu ima posla', kazao nam je jučer Vukšić.