za ne povjerovati

Župnik ga udario kombijem, a onda ga u kanalu opljačkao djelatnik hitne pomoći?

15.10.2020 u 20:13

Bionic
Reading

Slučaj 57-godišnjeg pješaka koji je doživio prometnu nesreću 19. rujna, oko 18 sati, na cesti Vinkovci – Tovarnik, nedaleko od Banovaca, postaje sve zanimljivija kako se saznaju detalji te nesreće i tko je sve bio uključen u istu

Policija je u svome službenom priopćenju prenijela da su operativnim radom utvrdili kako je prometnu nesreću skrivio 65-godišnjak iz Tovarnika upravljajući vozilom kategorije M1 (motorna vozila za prijevoz putnika koja osim sjedišta vozača imaju još najviše 8 sjedišta) vukovarskih registracijskih oznaka, piše Večernji list.

On je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila i gustoći prometa prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario 57-godišnjeg pješaka koji je pao u zemljani odvodni kanal. Počinitelj je potom napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju niti pružio pomoć povrijeđenoj osobi u prometnoj nesreći.

-Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je protiv 65-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu za kaznena djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Nepružanje pomoći“ nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

Međutim, neslužbene informacije govore, doznaje Večernji list, kako je nesreću skrivio župnik iz Tovarnika. Potvrdili su to i neki od mještana Tovarnika navodeći kako je i sam svećenik kazao jednome svome prijatelju da mu se čini da je vozilom, dok je vozio, udario u nešto. Navodno kako se zaustavio 50-100 metara dalje kako bi provjerio ali da ničega na cesti nije bilo. Mještani Tovarnika kažu i kako njihov svećenik ne vozi kombi te da je, ako je i sudjelovao u nesreći, onda ga je posudio za neke potrebe.

Nesretni pješak je nakon udarca vozilom ostao ležati u besvjesnom stanju ali niti to nije bio kraj njegovim mukama. U takvom stanju ga je pronašao jedan pronašao 54-godišnjak iz Ilače koji je vozilom prolazio tom dionicom ceste. O čovjeku u besvjesnom stanju on je izvijestio policiju i hitnu pomoć te je ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u vinkovačku bolnicu gdje su mu utvrđene teže ozljede. Policija je izvijestila i kako je ozlijeđeni čovjek i opljačkan.

Neslužbene informacije govore kako ga je zapravo opljačkao 35-godišnjak iz Jarmine koji radi u hitnoj pomoći.

Iz PU Vukovarsko – srijemske su izvijestili kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“. Protiv njega podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.