PRITISAK COVIDA

Županija na sjeveru Hrvatske ima golem broj novozaraženih, ali se ne boji 'splitskog scenarija'

29.01.2022 u 21:32

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji već je drugi dan zaredom gotovo tisuću novozaraženih, što je golem broj za tu županiju. Ključno će sada biti u kojoj će se mjeri val novozaraženih preliti na varaždinsku bolnicu. Posebno su ugrožene starije, necijepljene osobe. O tome kakvo je stanje u bolnici i može li se izdržati još jedan pritisak epidemije, u Dnevniku HTV-a govorio je ravnatelj OB-a Varaždin Damir Poljak

- Trenutno se u bolnici nalazi 139 COVID pozitivnih pacijenata, a njih 10 je u jedinicama intenzivne njege, kazao je ravnatelj Damir Poljak za Dnevnik HRT-a.

Dnevno se hospitalizira šest pacijenata pa Poljak očekuje da će tako biti i idućih dana. Kaže kako kapaciteta i respiratora u bolnici ima dovoljno te podsjetio da su odoljeli i u četvrtom valu te održali hladni pogon i normalno funkcionirali.

Poljak je iznio podatak da je od ukupnog broja zaposlenih (1900) trenutačno u samoizolaciji ili pozitivno njih 156. Gotovo trećina njih su zdravstveni djelatnici. Na pitanje boji li se 'splitskog scenarija', odgovorio je da se uvijek mora biti oprezan, ali i podsjetio da je Varaždinska županija, sa 71,2 posto, u vrhu po procijepljenosti.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ