HUMANITARNA AKCIJA

Župan Tomašević u lov došao s praćkom nakon što mu je oduzeto oružje

10.12.2017 u 11:42

Bionic
Reading

Požeški župan Alojz Tomašević u tradicionalni humanitarni lov nosio je praćku budući mu je privremeno oduzeto oružje.

Tomaševića je supruga optužila za nasilje u obitelji.  Policija je Tomaševiću tada privremeno oduzela pušku za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

Kako navodi portal pozega.eu tradicionalni humanitarni lov organizira se s ciljem da se meso odstrijeljene divljači daruje Caritasu Požeške biskupije.

Na lovu se okupilo stotinjak čelnika lokalne samouprave i gospodarstvenika među kojima su bili general Mladen Markač, saborski zastupnik Franjo Lucić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, gradonačelnici Pakraca i Lipika Anamarija Blažević i Vinko Kasana, načelnici općina Jakšić i Kaptol Ivica Kovačević i Mile Pavičić itd.

'Odstrel nije ključan za ovo okupljanje jer su nam prije svega značajni boravak u prirodi i druženje, a mi ćemo svoju obavezu prije Božićnih i novogodišnjih blagdana prema pučkoj kuhinji Caritasa izvršit', kazao je župan Alojz Tomašević, te se zahvalio na odazivu, kao i domaćinu LU 'Psunj' na gostoprimstvu i organizaciji lova.

Iako je premijer Andrej Plenković javno kazao kako očekuje od Tomaševića da podnese ostavku na mjesto župana to se nije dogodilo, a još uvijek je i član HDZ-a.

  • +12
Alojz Tomašević Izvor: Pixsell / Autor: Dusan Mirkovic/PIXSELL