'vratit će se okrijepljeni'

Župan Jelić sa svitom opet na duhovnoj obnovi: 'Hvala kritičarima, u našim su molitvama'

10.01.2019 u 13:45

Bionic
Reading

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i karlovački župan Damir Jelić poveli su 53 gradskih i županijskih dužnosnika, pročelnika, direktora i ravnatelja ustanova na seminar kod hercegovačkih fratara

Ovo je deseta godina zaredom da karlovački dužnosnici odlaze na duhovnu obnovu u Karmel sv. Ilije u Buško Blato na obali istoimenog jezera u Hercegovini, a za to vrijeme gradom i županijom će upravljati zamjenica gradonačelnika i zamjenik župana, piše KAportal.

'Ovo je u svijetu posve normalno - kad otac benediktinac drži seminar u BMW-u, istim putem idemo i mi. Ima puno otvorenih pitanja s poslovne strane, tako da nam je program poprilično reduciran da se možemo baviti i poslom, uz ovaj dio propitivanja kako služimo zajednici', rekao je Damir Jelić, župan koji je prije deset godina osmislio redovite seminare u samostanu, a nedavno je organizirao i masovno hodočašće HDZ-ovaca i njihovih simpatizera u Međugorje.

  • +3
Karlovački dužnosnici otišli na duhovnu obnovu u Karmel sv. Ilije u Buško Blato na obali istoimenog jezera u Hercegovini Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Župan je zahvalio svima koji ih podržavaju, osobito kritičarima. 'Posebno hvala kritičarima koji nas uvijek krijepe, oni su nam besplatni savjetnici i u našim su molitvama', rekao je Jelić.

Voditeljica puta Marija Fićurin rekla je kako će na putu zastati u Zadarskoj županiji te će ih ugostiti župan Longin. Sudionici sami snose troškove puta, a 'nakon ovakvih seminara i povratka kućama osjećaju se okrijepljeni, što im pomaže u poslovnim odnosima i komunikaciji', piše KAportal.