prometna nesreća

Župan Dekanić: Moja krivnja nije ni približno onolika kolika se hajka digla

29.04.2022 u 14:19

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izjavio je u petak kako i dalje stoji iza navoda koje je izrekao o okolnostima prometne nesreće u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa poručivši kako njegova krivnja nije ni približno onolika kolika se digla hajka u dijelu medija i u javnosti.

"Dogodila se nezgoda i naravno da mi je zbog toga žao. Mislim da moja krivnja nije ni blizu toliko velika kolika se hajka digla. Već sam u priopćenju rekao kako se bojim da će ovo zasjeniti sve ono dobro što sam napravio", izjavio je novinarima župan Dekanić.

Na pitanje novinara namjerava li dati ostavku, odgovorio je da su ga izabrali birači, njih više od 28.000, te da ga jedino oni mogu pozvati na ostavku.

"Mislim da je pažnja tom događaju malo i umjetno izazvana, ali vrijeme će pokazati što je istina. Ponavljam, osjećam odgovornost, ali mislim da ona nije ni približno tolika koliko je to u javnosti prikazano", poručio je Dekanić, koji je u Vukovaru bio na uručenju ključeva stanova u novoizgrađenoj stambenoj zgradi.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić sudjelovao uoči Uskrsa u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje, i to, kako tvrdi, kao suvozač u službenom automobilu iako se u dijelu medija i u javnosti provlači teza da je on bio vozač.

Dekanić je tvrdio kako automobil na njegovu zamolbu, budući da je bio pod utjecajem alkohola, vozio njegov poznanik.

U prometnoj nesreći nitko nije stradao, a učinjena je šteta na službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije.

U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave prije desetak dana bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio bod utjecajem alkohola.

 Dio medija izvijestio je da se u toj Policijskoj upravi u vezi s nesrećom provodi unutarnja kontrola MUP-a i izvidi u suradnji s Uskokom.