je li vozio ili bio suvozač?

Prometnu nesreću vukovarskog župana Dekanića istražuju unutarnja kontrola MUP-a i USKOK?

27.04.2022 u 15:11

Bionic
Reading

Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić postala je predmetom istrage unutarnje kontrole MUP-a, a navodno se u cijeli slučaj uključio i USKOK

U prometnoj nesreći koja se dogodila 16. travnja razbijen je službeni auto županije Škoda Superb nakon što je izletio s ceste te udario u parkirano vozilo i ogradu kuće. Dekanić, kojem je alkotestom na licu mjesta izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi, ustvrdio je kako je on u automobilu bio suvozač, a da je službeni auto vozio njegov rođak K. B. s 0,0 promila alkohola u krvi.

Inače donekle benigna prometna situacija, u kojoj je došlo samo do materijalne štete, naglo se zakomplicirala jer se uključila unutarnja kontrola MUP-a te je pokrenuto kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo što je istina, a navodno se u cijeli slučaj uključio i USKOK, piše Večernji list. Taj medij navodi i da je policija uzela izjave od troje neimenovanih svjedoka koji su novinarima tvrdili da je Dekanić nakon nesreće izašao s vozačkog, a ne suvozačkog sjedala te da su ti svjedoci navodno ponovili policiji istu priču koju su ispričali novinarima. Večernji list potražio je komentar i od glasnogovornice županije Sonje Marinković, no ona im je samo rekla kako treba pričekati da nadležne institucije obave svoj posao.