koga će zaboljeti glava

Je li Zuckerberg logom Mete kopirao Nijemce? Javio se i proslavljeni hrvatski grafički dizajner

02.11.2021 u 09:39

Bionic
Reading

Mirko Ilić, proslavljeni hrvatski grafički dizajner, ilustrator koji već više od trideset godina živi i radi u New Yorku, objavio je na svom profilu na Facebooku status iz kojeg proizlazi da je tvrtka u vlasništvu Marka Zuckerberga inspiraciju za svoj novi naziv Meta pronašla u logu za aplikaciju protiv migrene, M-sense Migräne, njemačkog zdravstvenog startupa Newsenselab

'Jako smo počašćeni time što se Facebook osjećao inspiriran logom naše aplikacije za migrenu - možda će se inspirirati i našim postupcima za privatnost podataka', stoji u objavi koju je podijelio Ilić, a isti status na Twitteru podijelio je Newsenselab.

M-sense Migräne nudi programe digitalnog liječenja za osobe koje pate od migrene i glavobolje. Razvio ih je Newsenselab u veljači 2016.

Trolajući Zuckerberga, M-sense mu je savjetovao da koristi njihovu aplikaciju za liječenje migrene uzrokovane rebrandingom.

Je li Ilić sudjelovao u izradi loga ili je samo podjelom statusa njemačkog startupa odlučio upozoriti na frapantnu sličnost, nije poznato. Stoga smo mu uputili nekoliko pitanja na tu temu, a odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.