KANDIDAT NA EUROIZBORIMA

Zoran Bahtijarević, obožavani kirurg i doktor Vatrenih, ide u politiku: Pojasnio nam je svoje motive

31.01.2019 u 13:23

Bionic
Reading

Zoran Bahtijarević, dječji kirurg s dugogodišnjom uspješnom karijerom u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, ali i kao liječnik nogometne reprezentacije, nalazi se na listi Amsterdamske koalicije za izbore za Europski parlament. Pitali smo ga zašto se odlučio aktivirati u politici i koji su njegovi planovi ako bude izabran za zastupnika u tu instituciju

'Valjda čovjeku dođe voda do grla u određenim godinama, pa odluči nešto napraviti i promijeniti. Čitav život nastojim proaktivno djelovati, a ne samo sjediti i kritizirati', objašnjava i dodaje kako je odabrao Europski parlament jer je 'EU mjesto na kojem mogu raditi ono što sam radio - pomagati djeci i ranjivim skupinama. Mislim da je unutarnja politika još prljava'.

Ističe kako je osjetljiv na socijalne probleme i ranjive skupine i ovo smatra prilikom da se zalaže za njihova prava te da učini nešto po tom pitanju. 'Može se puno toga učiniti i vrijeme je da poduzmem nešto', naglašava.

Tako je naveo nekoliko konkretnih planova, kao što je izgradnja dječje nacionalne bolnice, ujednačavanje znanstvene njege djece te financiranje dječje medicine, za što navodi da je katastrofalno u Hrvatskoj.

Na pitanje hoće li otići u parlament ako bude izabran, jer to znači napustiti dugogodišnju liječničku karijeru, navodi kako će otići tamo te zastupati djecu i ranjive skupine.

>>> Roditelji na nogama: Omiljenog šefa Klaićeve koji gubi funkciju žele pod svaku cijenu zadržati

'To je svakako bila teška odluka jer je to bio moj poziv i imao sam priliku raditi ono što stvarno volim, ali sam sasvim siguran da sam odgojio dosta mladih ljudi koji mogu popuniti prazninu kada ja odem', zaključuje.

  • +19
Zoran Bahtijarević Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kandidat je HSS-a, a za Amsterdamsku koaliciju odlučio se jer odgovara njegovu svjetonazoru. 'Nakon razgovora shvatili smo da se slažemo i razmišljamo isto u dosta stvari, a oni su podržali ono što sam im izložio', navodi.

Amsterdamsku koaliciju osnovali su predsjednici GLAS-a Anka Mrak Taritaš, IDS-a Boris Miletić i HSS-a Krešo Beljak. Izbori za Europski parlament održat će se od 23. do 26. svibnja ove godine.