PETICIJA ZA BAHTIJAREVIĆA

Roditelji na nogama: Omiljenog šefa Klaićeve koji gubi funkciju žele pod svaku cijenu zadržati

31.01.2018 u 11:55

Bionic
Reading

S obzirom na to da će Zoran Bahtijarević, vršitelj dužnosti ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeve), uskoro izgubiti svoju funkciju, 'zahvalni roditelji i djeca' iz Klaićeve pokrenuli su peticiju za ostanak ovog omiljenog liječnika na njegovoj dužnosti

'Svi roditelji i pacijenti koji su imali prilike susresti se s doktorom Zoranom Bahtijarevićem, ravnateljem dječje Klaićeve bolnice, za njega imaju samo riječi hvale. Jer, naglašavaju, prije svega je velik čovjek. Ono što je, osim za pacijente, napravio za bolnicu pokazatelj je da u hrvatskom zdravstvu, unatoč brojkama, nije sve tako crno', stoji u priopćenju.

Nabrajaju kako su u njegovu mandatu obnovljeni onkološki odjel te drugi i treći kat bolnice. Nabavljena su dva nova digitalna rendgena, opremljena je nova operacijska sala, uveden je odjel podrške pacijentima i zaposlenicima te omogućena psihološka pomoć, u cijeloj bolnici dostupan je besplatan WiFi, a djeca se na hodnicima mogu igrati ugrađenim igračkama.

Uz to je roditeljima omogućen ostanak uz djecu u bolnici, a na raspolaganju imaju, kažu, sklopive fotelje, tuševe, televiziju u sobama…

'Usto, doktor Bahtijarević često je u vizitama po odjelima, razgovara s roditeljima, tješi nas i uvijek je na usluzi. No unatoč svojim uspjesima, čini se da neće još dugo obnašati svoju funkciju jer, kako sada stvari stoje, odlazi s dužnosti ravnatelja i to zbog formalnosti', upozoravaju.

Tportal je ranije pisao kako Bahtijarević mora otići zbog formalnosti. Naime raspisan je natječaj za ravnatelja, a Bahtijarević se na njega ne može javiti jer ravnatelj može biti jedino osoba koja ima status profesora ili docenta. A on to nema. Iako je statut i ranije mijenjan kada su na čelu ove bolnice bile osobe koje također nemaju taj status, Ministarstvo zdravstva ovaj se put oglušilo.

  • +19
Zoran Bahtijarević Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Kao roditelji koji su se u Klaićevoj bolnici susreli s dobrotom i predanim radom ovog čovjeka, doktora i ravnatelja, odlučili smo pokrenuti inicijativu prikupljanja potpisa podrške, kao apel ministru Milanu Kujundžiću da se ne odrekne ravnatelja koji je u kratkom roku od Klaićeve kao bolnice slučaja napravio uzornu kliniku u kojoj djeca i roditelji osjećaju sigurnost. Je li najbitnije da Klaićevu bolnicu vode uspješni ljudi koji znaju svoj posao ili profesori i docenti, premda u cijelom svijetu bolnice obično vode sposobni menadžeri?

Iako je dr. Bahtijarević kazao da ne želi da se od njega radi slučaj, ovom peticijom želimo mu poručiti da smo mi roditelji uz njega i da mu želimo barem na ovaj način dati našu podršku', poručuju roditelji u priopćenju.

Peticiju možete potpisati ovdje.